Recept Pasta Ncaciata

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pasta Ncaciata

Postup

Keď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , "kupolu" z baklazanu .Tak som si povedal ze ju raz spravim tuto staromondu sicilsku pochutku.Je ich vela verzii s mletym masom alebo vegetarianska tato je dedinska, s klobasou , vajickami a cukinou.Povodne by robili omacku z cerstvych paradajok my sme pouzili talianske drvene v konzerve. 1-Baklazan nakrajame na platky tensie ako 1 cm a dame do nasolenej vody vyluhovat tak na 30 minut. Osusime a dame na rozpalenu grilovaciu platnu s trochou oleja grilovat z obidvoch stran. 2-Vajicka dame uvarit na tvrdo pastu tak na 80% a nakrajanu cibulu ,cesnak a taliansku slaninu pancetu podusime na troche oleja. 3-Cuketu nakrajame na kocky na troche oleja dame oprazit s nakrajanou klobasou v taliansku ju skor rozoberu na drobno ja som bol leniny a nakrajal na kolecka pridame podusenu cibulu a cesnak so slaninkou.Pridame paradajkovy pretlak , paradajky drvene v konzerve cerstvu bazalku( alebo susenu) ochutime a dame dusit na cca 5 minut aby cukina zmakla . Nakoniec pridame predvarenu pastu struhanu mozzarellu a pekorino a poriadne premiesame . 4-Vymastime si kopulovu zapekaciu misku dakde davaju a struhanku.A zacneme ukladat najpr grilovany baklazan , struhanu mozarellu jedno nakrajane vajicko. 5-Vlozime zmes a zarovname a dame do rozohriatej rury na cca 30 minut. 6-No posledny krok je uplne "jednoduchy " nechame trocha ochladnut a vyklopime... PS: Moderny trik je to robit inac ako sme to my robili. dat vsetko do formicky na tortu a je to vybaveme ...bez problemov.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny

Nahlásit recept

  • 08.11.10 vloženo
  • 4848x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 baklažán
  • 2 klobása bravčová
  • 1 cukina
  • 3 na tvrdo vajcia
  • 2 lyzice paradajkový pretlak
  • 400 ml paradajky lúpané v konzerve
  • 2 struciky cesnak
  • 1 menšia cibuľa
  • 350 g cestoviny tortiglione
  • čerstvá alebo sušená bazalka
  • soľ
  • 4 lyzice olej olivový
  • 100 g mozarella
  • 100 g pekorino romano
  • 50 g pancetta
  • korenie čierne mleté

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 08.11.10 23:36

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pasta Ncaciata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 11.12.10 10:10

Hledám jiný recept a tenhle na mě náhodou vypadl z vyhledávače, takže vidím, že jsem ho zapomněla okomentovat - dělali jsme nedávno (vegetariánskou verzi) a moc nám to chutnalo.

Bento
794 příspěvků 09.11.10 00:26

Trochu babracka, nie na bezny den skor na nedelny stol ,ale vysledok stoji za to,absolutne super.
Nabuduce pouzivam formu na tortu a robime tiez vegetariansku verziu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cibulačka Cibulačka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz