Recept Pasta Ncaciata

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pasta Ncaciata

Postup

Keď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , „kupolu“ z baklazanu .Tak som si povedal ze ju raz spravim tuto staromondu sicilsku pochutku.Je ich vela verzii s mletym masom alebo vegetarianska tato je dedinska, s klobasou , vajickami a cukinou.Povodne by robili omacku z cerstvych paradajok my sme pouzili talianske drvene v konzerve.

1-Baklazan nakrajame na platky tensie ako 1 cm a dame do nasolenej vody vyluhovat tak na 30 minut. Osusime a dame na rozpalenu grilovaciu platnu s trochou oleja grilovat z obidvoch stran.

2-Vajicka dame uvarit na tvrdo pastu tak na 80% a nakrajanu cibulu ,cesnak a taliansku slaninu pancetu podusime na troche oleja.

3-Cuketu nakrajame na kocky na troche oleja dame oprazit s nakrajanou klobasou v taliansku ju skor rozoberu na drobno ja som bol leniny a nakrajal na kolecka pridame podusenu cibulu a cesnak so slaninkou.Pridame paradajkovy pretlak , paradajky drvene v konzerve cerstvu bazalku( alebo susenu) ochutime a dame dusit na cca 5 minut aby cukina zmakla . Nakoniec pridame predvarenu pastu struhanu mozzarellu a pekorino a poriadne premiesame .

4-Vymastime si kopulovu zapekaciu misku dakde davaju a struhanku.A zacneme ukladat najpr grilovany baklazan , struhanu mozarellu jedno nakrajane vajicko.

5-Vlozime zmes a zarovname a dame do rozohriatej rury na cca 30 minut.

6-No posledny krok je uplne "jednoduchy " nechame trocha ochladnut a vyklopime… PS: Moderny trik je to robit inac ako sme to my robili. dat vsetko do formicky na tortu a je to vybaveme …bez problemov.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.11.10 vloženo
  • 4691x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 baklažán
  • 2 klobása bravčová
  • 1 cukina
  • 3 na tvrdo vajcia
  • 2 lyzice paradajkový pretlak
  • 400 ml paradajky lúpané v konzerve
  • 2 struciky cesnak
  • 1 menšia cibuľa
  • 350 g cestoviny tortiglione
  • čerstvá alebo sušená bazalka
  • soľ
  • 4 lyzice olej olivový
  • 100 g mozarella
  • 100 g pekorino romano
  • 50 g pancetta
  • korenie čierne mleté

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 08.11.10 23:36

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pasta Ncaciata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 11.12.10 10:10

Hledám jiný recept a tenhle na mě náhodou vypadl z vyhledávače, takže vidím, že jsem ho zapomněla okomentovat - dělali jsme nedávno (vegetariánskou verzi) a moc nám to chutnalo.

 
Bento
794 příspěvků 09.11.10 00:26

Trochu babracka, nie na bezny den skor na nedelny stol ,ale vysledok stoji za to,absolutne super.
Nabuduce pouzivam formu na tortu a robime tiez vegetariansku verziu.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Mrkvový salát Mrkvový salát
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz