Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Keď sme cez leto sedeli v tratorii v Marsale a tam ju mali pysne vystavenu na pulte , "kupolu" z baklazanu .Tak som si povedal ze ju raz spravim tuto staromondu sicilsku pochutku.Je ich vela verzii s mletym masom alebo vegetarianska tato je dedinska, s klobasou , vajickami a cukinou.Povodne by robili omacku z cerstvych paradajok my sme pouzili talianske drvene v konzerve. 1-Baklazan nakrajame na platky tensie ako 1 cm a dame do nasolenej vody vyluhovat tak na 30 minut. Osusime a dame na rozpalenu grilovaciu platnu s trochou oleja grilovat z obidvoch stran. 2-Vajicka dame uvarit na tvrdo pastu tak na 80% a nakrajanu cibulu ,cesnak a taliansku slaninu pancetu podusime na troche oleja. 3-Cuketu nakrajame na kocky na troche oleja dame oprazit s nakrajanou klobasou v taliansku ju skor rozoberu na drobno ja som bol leniny a nakrajal na kolecka pridame podusenu cibulu a cesnak so slaninkou.Pridame paradajkovy pretlak , paradajky drvene v konzerve cerstvu bazalku( alebo susenu) ochutime a dame dusit na cca 5 minut aby cukina zmakla . Nakoniec pridame predvarenu pastu struhanu mozzarellu a pekorino a poriadne premiesame . 4-Vymastime si kopulovu zapekaciu misku dakde davaju a struhanku.A zacneme ukladat najpr grilovany baklazan , struhanu mozarellu jedno nakrajane vajicko. 5-Vlozime zmes a zarovname a dame do rozohriatej rury na cca 30 minut. 6-No posledny krok je uplne "jednoduchy " nechame trocha ochladnut a vyklopime... PS: Moderny trik je to robit inac ako sme to my robili. dat vsetko do formicky na tortu a je to vybaveme ...bez problemov.
Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pasta Ncaciata
2452 příspěvků 11.12.10 10:10
Hledám jiný recept a tenhle na mě náhodou vypadl z vyhledávače, takže vidím, že jsem ho zapomněla okomentovat - dělali jsme nedávno (vegetariánskou verzi) a moc nám to chutnalo.
Trochu babracka, nie na bezny den skor na nedelny stol ,ale vysledok stoji za to,absolutne super.
Nabuduce pouzivam formu na tortu a robime tiez vegetariansku verziu.