Recept Pasta e fagioli

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

  1. Používáte- li suché fazole. Nasypte je již den předem do misky a zalijte takovým množstvím vody, aby byly dostatečně ponořené. Tak je nechte přes noc a ráno pak slijte přebytečnou vodu. Používáte- li předvařené konzervované fazole, bude vám pro přípravu stačit 1 l vývaru.
  2. Uzeninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tyto dvě suroviny spolu smažíme na 1 PL oleje ve velkém hrnci tak dlouho, dokud se tuk z uzeniny nerozpustí.
  3. Pokud používáme suché fazole, povaříme je spolu s 1,5 l vývaru asi dvě hodiny. Pokud použijeme fazole konzervované, jednoduše je propláchneme, přidáme k uzenině a cibuli a k tomu ještě přilijeme 1 l vývaru a zahřejeme.
  4. Pokud používáme čerstvá rajčata, nakrájíme je najemno a vmícháme do polévky. Pokud používáme rajčata konzervovaná, také je nakrájíme na drobno a necháme okapat. Přidáme do polévky.
  5. 2 naběračky polévky vyjmeme a rozmixujeme ve vysoké nádobě. Rozmixovanou polévku vlijeme zpět k nerozmixovanému zbytku.
  6. Do polévky přisypeme těstoviny a vaříme tak dlouho, dokud se neuvaří.
  7. Omyjeme petrželku, osušíme a lístky nasekáme najemno. Polévku dostatečně osolíme a opepříme. Posypeme petrželkou a zakapeme zbytkem oleje.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 21.06.09 vloženo
  • 2665x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod (z toho 30 m

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g bílých fazolí (mohou být jak suché, tak předvařené)
  • 100g pancetty či jiné prorostlé uzené slaniny
  • 200g krátkých těstovin (penne, orecchiette apod.)
  • 200g čerstvých oloupaných rajčat (lze použít i konzervované)
  • 1 cibule
  • 2 PL olivového oleje
  • 1-1,5 l zeleninového či masového vývaru
  • 1/2 svazku petrželky
  • sůl, černý pepř

Doporučená příloha

  • Opečený toastový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pasta e fagioli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz