Recept Pasta e fagioli

abdulka Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1) Používáte- li suché fazole. Nasypte je již den předem do misky a zalijte takovým množstvím vody, aby byly dostatečně ponořené. Tak je nechte přes noc a ráno pak slijte přebytečnou vodu. Používáte- li předvařené konzervované fazole, bude vám pro přípravu stačit 1 l vývaru. 2) Uzeninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tyto dvě suroviny spolu smažíme na 1 PL oleje ve velkém hrnci tak dlouho, dokud se tuk z uzeniny nerozpustí. 3) Pokud používáme suché fazole, povaříme je spolu s 1,5 l vývaru asi dvě hodiny. Pokud použijeme fazole konzervované, jednoduše je propláchneme, přidáme k uzenině a cibuli a k tomu ještě přilijeme 1 l vývaru a zahřejeme. 4) Pokud používáme čerstvá rajčata, nakrájíme je najemno a vmícháme do polévky. Pokud používáme rajčata konzervovaná, také je nakrájíme na drobno a necháme okapat. Přidáme do polévky. 5) 2 naběračky polévky vyjmeme a rozmixujeme ve vysoké nádobě. Rozmixovanou polévku vlijeme zpět k nerozmixovanému zbytku. 6) Do polévky přisypeme těstoviny a vaříme tak dlouho, dokud se neuvaří. 7) Omyjeme petrželku, osušíme a lístky nasekáme najemno. Polévku dostatečně osolíme a opepříme. Posypeme petrželkou a zakapeme zbytkem oleje.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 21.06.09 vloženo
  • 3341x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod (z toho 30 m

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g bílých fazolí (mohou být jak suché, tak předvařené)
  • 100g pancetty či jiné prorostlé uzené slaniny
  • 200g krátkých těstovin (penne, orecchiette apod.)
  • 200g čerstvých oloupaných rajčat (lze použít i konzervované)
  • 1 cibule
  • 2 PL olivového oleje
  • 1-1,5 l zeleninového či masového vývaru
  • 1/2 svazku petrželky
  • sůl, černý pepř

Doporučená příloha

  • Opečený toastový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pasta e fagioli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz