Recept Pasta e fagioli

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

  1. Používáte- li suché fazole. Nasypte je již den předem do misky a zalijte takovým množstvím vody, aby byly dostatečně ponořené. Tak je nechte přes noc a ráno pak slijte přebytečnou vodu. Používáte- li předvařené konzervované fazole, bude vám pro přípravu stačit 1 l vývaru.
  2. Uzeninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tyto dvě suroviny spolu smažíme na 1 PL oleje ve velkém hrnci tak dlouho, dokud se tuk z uzeniny nerozpustí.
  3. Pokud používáme suché fazole, povaříme je spolu s 1,5 l vývaru asi dvě hodiny. Pokud použijeme fazole konzervované, jednoduše je propláchneme, přidáme k uzenině a cibuli a k tomu ještě přilijeme 1 l vývaru a zahřejeme.
  4. Pokud používáme čerstvá rajčata, nakrájíme je najemno a vmícháme do polévky. Pokud používáme rajčata konzervovaná, také je nakrájíme na drobno a necháme okapat. Přidáme do polévky.
  5. 2 naběračky polévky vyjmeme a rozmixujeme ve vysoké nádobě. Rozmixovanou polévku vlijeme zpět k nerozmixovanému zbytku.
  6. Do polévky přisypeme těstoviny a vaříme tak dlouho, dokud se neuvaří.
  7. Omyjeme petrželku, osušíme a lístky nasekáme najemno. Polévku dostatečně osolíme a opepříme. Posypeme petrželkou a zakapeme zbytkem oleje.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.06.09 vloženo
  • 2582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod (z toho 30 m

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g bílých fazolí (mohou být jak suché, tak předvařené)
  • 100g pancetty či jiné prorostlé uzené slaniny
  • 200g krátkých těstovin (penne, orecchiette apod.)
  • 200g čerstvých oloupaných rajčat (lze použít i konzervované)
  • 1 cibule
  • 2 PL olivového oleje
  • 1-1,5 l zeleninového či masového vývaru
  • 1/2 svazku petrželky
  • sůl, černý pepř

Doporučená příloha

  • Opečený toastový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pasta e fagioli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Cuketové placky Cuketové placky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz