Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ota Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a dobře orestujeme. Zalije smetanou, přidáme česnek a pesto a strouhaný sýr Eidam. Tím nám omáčka zhousne. Těstoviny uvaříme dle návodu, pak na ně nalije omáčku a a vše řádně promícháme, aby se omáčka nabalila na těstoviny. Těsně před podáváním do toho zamícháme ještě oba žloutky a na talířích posypeme parmezánem. Ve Francii se pasta Carbonare podává tak, že do prostřed těstovin se umístí polovina vaječné skořápky se žloutkem a strávník si žloutek do pasty zamíchá sám.
Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pasta Carbonare
Někdo tady usilovně vytahuje autorovy recepty. Jednu výhodu to má, mám možnost si je přečíst.
Tento recept byl napsán v roce 2005 a dnes už by neobstál pod uvedeným názvem (překlep ve slově carbonara se může stát každému). Druh těstovin a sýra, cibule, smetana a dokonce pesto. Ani Francouze nepřesvědčí.
Recept sám může být celkem dobrý, jen chci upozornit nahodilého začátečníka, že je daleko od názvu.
4 příspěvky 4.2.12 12:41
Vynikající jídlo, přecpal jsem se