Recept Pasta amattriciana

(Hodnoceno 1x) viktorka11 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji, kterym neni treba uplne setrit hezky osmahnout cibulku, pridame nejlepe cerstve pomlete cili, minutku osmahnout, pridat na kostky slaninu, kterou zlehka osmahnout a pak zalet rajcatovym pyrem, podle chuti prisolime a povarime asi 10 minut. Omacka je vlastne hotova, kdyz cibulka je mekka Mezitim uvarime hezky al dente. Scedime testoviny, vratime zpatky do kastrolu, ve kterem se varily, promichame s omackou, zasypeme vrchovatejsi lzici strouhaneho parmazanu a minutku dve jeste ovarime. Podavame lehce posypane zbytkem parmezanu s pecivem a maslem. Ja pecivo teda nemusim, ale v Italii pry jo.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 10.09.07 vloženo
  • 3976x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 mala cibule
  • olivovy olej
  • 5 - 10dkg slaniny na kostky
  • Italske rajcatove pyre 200g
  • parmezan, jeste lepsi je Pecorino
  • Spagety pro 2
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pasta amattriciana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz