Recept Pasta amattriciana

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji, kterym neni treba uplne setrit hezky osmahnout cibulku, pridame nejlepe cerstve pomlete cili, minutku osmahnout, pridat na kostky slaninu, kterou zlehka osmahnout a pak zalet rajcatovym pyrem, podle chuti prisolime a povarime asi 10 minut. Omacka je vlastne hotova, kdyz cibulka je mekka Mezitim uvarime hezky al dente.
Scedime testoviny, vratime zpatky do kastrolu, ve kterem se varily, promichame s omackou, zasypeme vrchovatejsi lzici strouhaneho parmazanu a minutku dve jeste ovarime.
Podavame lehce posypane zbytkem parmezanu s pecivem a maslem. Ja pecivo teda nemusim, ale v Italii pry jo.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.09.07 vloženo
  • 3420x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 mala cibule
  • olivovy olej
  • 5 - 10dkg slaniny na kostky
  • Italske rajcatove pyre 200g
  • parmezan, jeste lepsi je Pecorino
  • Spagety pro 2
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pasta amattriciana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Karbanátky Karbanátky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz