Recept Pasta alla mamma Rosaria

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pasta alla mamma Rosaria

Postup

1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Olej rozehřejeme na pánvi a cibu­li na něm zesklovatíme. Zalijeme vínem a vývarem. Okořeníme ty miánem, osolíme, opepříme a na mírném ohni asi 5 min. dusíme. 3. Nastrouháme sýr a smícháme jej s kostičkami osmaženě housky. Vřeténka scedíme, necháme okapat a naplníme do zapéka­cí formy vymazané máslem či olejem. Přelijeme připravenou omáčkou. Posypeme sýrem smícha­ným s osmaženou houskou a zapékáme asi 25 min.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 25.02.03 vloženo
  • 4427x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 740 kcal, 28 g bílk., 25 g tuků, 95 g sacharidů
  • 500 g fusilli (vřetének)
  • sůl
  • 4 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml bílého vína
  • 150 ml vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce tymiánu
  • pepř
  • 200 g sýra gruyere (popř. ementálu)
  • 50 g kostiček osmažené housky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pasta alla mamma Rosaria

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz