Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mísy prosejeme oba druhy mouky, přidáme celé vejce, olej, sůl, koření a zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme dobře rozmíchali droždí. Dobře vypracujeme těsto, až se nelepí a je vláčné. Necháme na teplém místě přikryté vykynout (minimálně 2 x objem). Pak vyklopíme na vál posypaný moukou, znovu lehce zpracujeme, rozdělíme na 16 kusů, každý kus na další 3 kousky. Z každého kousku vyválíme rukou pramen, vždy 3 spleteme do housky, konce zahneme dospodu a uložíme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem. Neklademe je těsně k sobě. Potřeme žloutkem rozmíchaným s mlékem a necháme ještě 30 min. kynout, poté posypeme hrubou solí, event. ostatním sypáním, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200°C - horkovzduch 180°C - cca 15-17 min. V druhé půli pečení 2x jemně pokropíme rozprašovačem vodou (ale opravdu jemně).
Recept je z kategorií: Slané pečivo
máslo a parmská šunka, nebo cokoli jiného
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Party houstičky
Hodně podobné houstičky, výborné.

500g polohrubé mouky, 2,5 dcl vlažného mléka, 50 g sádla, 1 žloutek, 20 g droždí, 1 lžíčka cukru, 1/2 lžíčky soli.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
ty nejsi pinktlich, ale pinclich
Podívej se, jestli to máš v té své
knize 
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jandulko, recept jsem si tak jak tak uložila.
Oldsofte, na knihu se určitě poptám.
Pěkný večer Vám oběma přeje
Sylvie
Máte recht, práce kvapná, málo platná, opravuji, ale přesto, houstičky jsou velmi jedlé - udělala jsem zkoušku „ohněm“ - nechala je od neděle na chalupě v přikryté míse až do pátku - a stále byly vláčné a daly se jíst.
A já jsem pinktlich a chci „cimprlich“, nikoli „simprlich“ - viz Slovník nespisovné češtiny, Maxdorf 2006, strana 79:-) (Mimochodem, znamenitá kniha!)
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
A to já su simprlich, já tam chcu žloutek