Recept Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si rozehřejeme gril na 220 °C a vyložíme si pekáček, nebo zapékací misku pečícím papírem. V hlubším talíři rozšleháme bílek, pepř a sůl vidličkou. Do druhého talíře nasypeme strouhaný parmezán. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a namáčíme v našlehaném bílku a poté v sýru- ten lehce rukou přimačkáváme. Pak obalená prsíčka naskládáme do pekáčku (zapékací misky) a z každé strany grilujeme 6 minut, plátky musí být hnědé a křupavé.

Mezitím si pečlivě omyjeme brambory, nakrájíme je na kostky a vložíme do vroucí vody, vaříme 12 minut, poté přihodíme hrášek a vaříme ještě 3 minuty a slijeme vodu. Brambory s hráškem promícháme s omytými a osušenými listy baby špenátu, olejem a octem, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
Příloha ke grilovaným kuřecím plátkům je hotová a už můžeme jen hodovat.

Dobrou chuť!
Zdroj: Vaříme bez tuku (téměř)- Low Fat

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 17.07.08 vloženo
  • 3840x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 bílek
  • 5 PL jemně namletého parmezánu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 400 g menších nových brambor
  • 140 g mraženého hrášku
  • hrst listů baby špenátu
  • 1 PL bílého vinného octa
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Doporučená příloha

  • zelené brambůrky v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami, Bono, Blanco,

diky. Zda se, ze budu muset renovat prostorovou predstavivost. Ten meloun mi jde taky, je mnohem mekci a lzicka se v nem nesmeka, navic odrezky taky hned snim, takze vypadam desne vykonne :)

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami-Terrinko,

Kuličky z brambor jsem už také smažila, ale bez předvaření - jsem tak zvyklá. Vypadaly krásně a byly báječně křupavé, ale už je to trochu jiný recept.
Myslím, že k tomu špenátu se hodí spíš vařené. Ale musí se to hlídat, protože při tak malých rozměrech hrozí výroba kaše :-)) Ovšem bylinky, které navrhuješ, a česnek, který jsem dala já, to je záruka kuchařského úspěchu. :-)
Ještě musím vyzkoušet tu úpravu kuřete, trochu mi to připomíná vynikající „křupavé fries brambory“ od Babi, které dělám často. Tam je také bílek a parmezán. Zdá se, že to bude lahůdka. Už se těším. Pa B.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami-Mysko,

měla jsem 4 velké brambory a kuliček byly 3 pěkné porce - tedy s tím špenátem a kukuřicí (malá plechovka). Z původní brambory nakonec zůstane cosi jako hóódně děrovaný ementál (musíš postupovat systematicky, také jsem zkraje nevěděla, jak na to), který lze spotřebovat na kaši, bramborové placky, knedlíky nebo po pokrájení do polévky.
Pro upřesnění: to moje vykrajovátko má 2,3 cm v průměru. Hodně zdaru! B.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami- bona

To je úúúžasnej nápad s tím vykrajovátkem, musí to být na talíři pěkné a vypadat to musí jako kroketky- a co kdyby se ty brambory celé uvařily napůl a pak se na troše oleje osmažily a vyválely se v bylinkách? To by mohlo být také dobré a hezké. Měj se Jana

blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Myško2, přiznám se, že z brambor jsem kuličky ještě nezkoušela, ale teď jsem vykrájela z 1/2 malého cukrového melounu asi 20 kuliček a zbylo poměrně málo odpadu, který jsem stačila hned sníst :-). B

myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Jeste mi, holky, prosim vas prozradte, kolik kulicek zvladnete z jedne prumerne velke brambory. Vykrajovatko mam taky, ale nejak je to vzdycky z jednoho velkeho bramboru, jedna kulicka. Zbytky se pak sice daji upotrebit na kasi, ale stejne mi to prijde trochu silene.

blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Boni, těší mě, že vykrajovátko našlo uplatnění, budu to muset také vyzkoušet a na tento recept se špenátkem to je určitě dobrý nápad :-). B.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Tak jsem dneska realizovala tu zelenou bramborovou přílohu (maso bylo prozatím jiné, nebyl totiž parmezán) s drobnou estetickou obměnou.
Dostala jsem od své labužnické kamarádky Blaničky půlkulaté vykrajovátko, takže brambory nebyly pokrájené na kostky, ale vydlabané do tvaru kuliček, místo hrášku zmíněná kukuřice a návdavkem trochu česneku, bez něhož si špenát nedokážu představit. Byla to dobrota. A ze zbytků brambor vznikl doplněk výborné česnekové polévky.
Terrinko, díky za inspiraci a Blani, dík za nástroj - už s ním umím pracovat..:-)
 B.

sezeruihovnopodsebou
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

výborný :-)))

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami- bona

Boni, děkuji, to jsi mě potěšila. Myslím, že ty ingredience se opravdu dají obměnit, kukuřička dobrá a nebo zelené fazolky, jestli máte rádi. Ono stačí, dát hodně zelených bylinek a je to zelené. Nebo jak říkáš vyrobit zcela jinou barvu- taky dobrej nápad. Až to papů budeš vyrábět, tak ať vám chutná, jako chutnalo nám! To je důležitý, nehledě v jakém barevném tónu vyrobíme viď?. Pěkný den! Jana

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

Hezký recept, rozhodně ukládám. A to i přesto, že hrášek jako jednu z relativně mála potravin nejím. Takže ho vynechám a brambůrky promíchám jen se špenátem. Nebo mě napadá nahradit hrášek kukuřičnými zrny, která máme rádi a pracovně to přejmenovat na „Parmezánové kuře se zelenožlutými brambůrky“…:-))
Terrinko, díky. B.

jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

…tictac je taky zelenej…bla..o)) ..orange to je vono..;))

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami - tictacu

Jestli by nebylo lepší si lépe přečíst ingredience. O zelených bramborách tam není ani slůvka a jen tak mimochodem zelené jsou proto že jsou promíchané s hráškem a špenátem a ty jak známo jsou zelené od přírody…

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami- tictac

A tvoje „žabičky“ nejsou jedovaté, když jsou také zelené??? Přesto si je sem dal, ale otrávený můžeme být z tvých podobných receptů a diskuze- proti tomu jsou zelené brambůrky úplná paráda!

Labužník tic_tac02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Parmazánové kuře se zelenými brambůrkami

BLÁ,zelený brambory jsou mírně jedovatý :-(((

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz