Recept Párky v omáčce Pra

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na sádle zpejchneme (osmažíme) cibulku. Zasypete ji moukou a smažíte, až cibulka zažloutne. Přihodíte lžičku sladké papriky, zalijete dvěma sběračkami studené vody a povaříte. Do omáčky dáte prohřát párky a podáváte s brambory. Můžete do ní přidat i lžíci protlaku nebo 2 rajská jablíčka. Párky můžete dát prohřát též v omáčce zbylé od guláše nebo v zelí z guláše segedínského. I tu segedínskou omáčku si můžete falešně ( :-)) ) připravit. Uvaříte asi 1/2 kg zelí, ocedíte je tak, aby na něm trochu vody zůstalo a dáte je na sádlo, v němž jste zpěnili cibulku okořeněnou paprikou. Zalijete troškou kysané smetany nebo mléka, v němž jste rozkverlali mouku, povaříte a prohřejete v tom párky. Podáváte s brambory. Párky v zelí jsou ovšem spíše zimní večeře. Z časopisu Co vařit (v květnu) od Marty Vávrové z r. 1949.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 11.06.06 vloženo
  • 7490x zobrazeno

Ingredience

  • 40 g sádla
  • větší cibule
  • sladká mletá paprika
  • 2 lžíce mouky
  • 4 párky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Párky v omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz