Recept Párkový hřebínek

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Párkový  hřebínek

Postup

Listové těsto rozválíme. Doporučuji dělat nejvíce po 4 nožičkách párku. Změříme, jak dlouhé jsou párky a těsto na tuto šířku ořízneme, těsto potřeme hořčicí a vmáčkneme nožičky párků, necháme mezery asi 3 cm. Přiklopíme druhým plátem těsta, pořádně v mezerách přitiskneme, potřeme vejcem, přendáme na plech, a dáme zchladit asi na hodinu, nejlépe do mrazáku. Po zchlazení nakrájíme na plátky / hřebínky / asi 3 cm široké, a dáme péct, nejprve na 200°C, aby se těsto nafouklo a dopečeme na 160°C. Když budeme mít maličké párky, uděláme z jedné nožky 2 hřebínky, jinak asi 5.


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.01.13 vloženo
  • 1924x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Ingredience

  • listové těsto
  • párky - výborné jsou malé koktejlové
  • vejce na potření
  • plnotučná hořčice ostré chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.01.13 22:49

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

konvalinka34 23.01.13 14:50

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Párkový hřebínek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4474 příspěvků 25.01.13 22:52
Nejdelší bylo pečení.

Hřebeny jsem pojal na kant, nebylo tedy nutné s nimi po nakrájení manipulovat a proto jsem vynechal zmiňovaný mrazák.
Těsto jsem vyválel na 6mm. Až když jsem chtěl párky zadeklovat těstem shora, tak mi doplo, že je potřeba větší formát a plát jsem vyválel na 5mm.
V obavě, že by se dolní a horní těsto nespojilo, jsem hořčicí nepotíral celoplošně.
Pečeno při 220°C HV a dopékáno při 150°C HV. Moc nelistovalo… nevím zda mea culpa, či těstem od nového neověřeného výrobce…
Příště zkusím ještě tenší těsto…

 
casino
4474 příspěvků 25.01.13 00:48
Rád bych to vyzkoušel,...

…ale nerad bych něco zvojtil :)
Chápu a akceptuji ten první pokus, ale v receptu mi nesedí „Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm.“ Máte představu kolik to je 1,5 cm? To je tolik, jako ženský paleček (pokud se zrovna nejedná o pohádkovou přadlenu :mrgreen:
Netroufám si hádat, jak v peci naskočí tak tlusté listové těsto, protože takového macka jsem nikdy nepekl ;) ale asi to teď s kouskem těsta vyzkouším :)
Pro pečení LISTOVÉHO platí jistá pravidla… a stupně NE jsou spíše orientační 8)

 
konvalinka34
15 příspěvků 24.01.13 20:13

Fotky - to byl první pokus, a dělalo se to dost špatně, když jsem těsto nechala silné, párek se do něj dobře vtisknul a držel, jinak mi klouzal a nebylo to ono. peču na horkovzduch, ale to už záleží na každé troubě, jak komu peče. stupně jsou spíše orientační.

 
casino
4474 příspěvků 23.01.13 19:58
"Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm"

Fakt? :think: :)
A to na obrázku je opravdu z těsta 15mm silného? :nevim:…možná by to chtělo z počátku péci při 230-240°C :think: :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz