Recept Párkový hřebínek

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Párkový  hřebínek

Postup

Listové těsto rozválíme. Doporučuji dělat nejvíce po 4 nožičkách párku. Změříme, jak dlouhé jsou párky a těsto na tuto šířku ořízneme, těsto potřeme hořčicí a vmáčkneme nožičky párků, necháme mezery asi 3 cm. Přiklopíme druhým plátem těsta, pořádně v mezerách přitiskneme, potřeme vejcem, přendáme na plech, a dáme zchladit asi na hodinu, nejlépe do mrazáku. Po zchlazení nakrájíme na plátky / hřebínky / asi 3 cm široké, a dáme péct, nejprve na 200°C, aby se těsto nafouklo a dopečeme na 160°C. Když budeme mít maličké párky, uděláme z jedné nožky 2 hřebínky, jinak asi 5.

Nahlásit recept

  • 23.01.13 vloženo
  • 1952x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Ingredience

  • listové těsto
  • párky - výborné jsou malé koktejlové
  • vejce na potření
  • plnotučná hořčice ostré chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.01.13 22:49

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

konvalinka34 23.01.13 14:50

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Párkový hřebínek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4485 příspěvků 25.01.13 22:52
Nejdelší bylo pečení.

Hřebeny jsem pojal na kant, nebylo tedy nutné s nimi po nakrájení manipulovat a proto jsem vynechal zmiňovaný mrazák.
Těsto jsem vyválel na 6mm. Až když jsem chtěl párky zadeklovat těstem shora, tak mi doplo, že je potřeba větší formát a plát jsem vyválel na 5mm.
V obavě, že by se dolní a horní těsto nespojilo, jsem hořčicí nepotíral celoplošně.
Pečeno při 220°C HV a dopékáno při 150°C HV. Moc nelistovalo… nevím zda mea culpa, či těstem od nového neověřeného výrobce…
Příště zkusím ještě tenší těsto…

casino
4485 příspěvků 25.01.13 00:48
Rád bych to vyzkoušel,...

…ale nerad bych něco zvojtil :)
Chápu a akceptuji ten první pokus, ale v receptu mi nesedí „Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm.“ Máte představu kolik to je 1,5 cm? To je tolik, jako ženský paleček (pokud se zrovna nejedná o pohádkovou přadlenu :mrgreen:
Netroufám si hádat, jak v peci naskočí tak tlusté listové těsto, protože takového macka jsem nikdy nepekl ;) ale asi to teď s kouskem těsta vyzkouším :)
Pro pečení LISTOVÉHO platí jistá pravidla… a stupně NE jsou spíše orientační 8)

konvalinka34
15 příspěvků 24.01.13 20:13

Fotky - to byl první pokus, a dělalo se to dost špatně, když jsem těsto nechala silné, párek se do něj dobře vtisknul a držel, jinak mi klouzal a nebylo to ono. peču na horkovzduch, ale to už záleží na každé troubě, jak komu peče. stupně jsou spíše orientační.

casino
4485 příspěvků 23.01.13 19:58
"Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm"

Fakt? :think: :)
A to na obrázku je opravdu z těsta 15mm silného? :nevim:…možná by to chtělo z počátku péci při 230-240°C :think: :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz