Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
konvalinka34 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Listové těsto rozválíme. Doporučuji dělat nejvíce po 4 nožičkách párku. Změříme, jak dlouhé jsou párky a těsto na tuto šířku ořízneme, těsto potřeme hořčicí a vmáčkneme nožičky párků, necháme mezery asi 3 cm. Přiklopíme druhým plátem těsta, pořádně v mezerách přitiskneme, potřeme vejcem, přendáme na plech, a dáme zchladit asi na hodinu, nejlépe do mrazáku. Po zchlazení nakrájíme na plátky / hřebínky / asi 3 cm široké, a dáme péct, nejprve na 200°C, aby se těsto nafouklo a dopečeme na 160°C. Když budeme mít maličké párky, uděláme z jedné nožky 2 hřebínky, jinak asi 5.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Párkový hřebínek
Hřebeny jsem pojal na kant, nebylo tedy nutné s nimi po nakrájení manipulovat a proto jsem vynechal zmiňovaný mrazák.
Těsto jsem vyválel na 6mm. Až když jsem chtěl párky zadeklovat těstem shora, tak mi doplo, že je potřeba větší formát a plát jsem vyválel na 5mm.
V obavě, že by se dolní a horní těsto nespojilo, jsem hořčicí nepotíral celoplošně.
Pečeno při 220°C HV a dopékáno při 150°C HV. Moc nelistovalo… nevím zda mea culpa, či těstem od nového neověřeného výrobce…
Příště zkusím ještě tenší těsto…
…ale nerad bych něco zvojtil

ale asi to teď s kouskem těsta vyzkouším


Chápu a akceptuji ten první pokus, ale v receptu mi nesedí „Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm.“ Máte představu kolik to je 1,5 cm? To je tolik, jako ženský paleček (pokud se zrovna nejedná o pohádkovou přadlenu
Netroufám si hádat, jak v peci naskočí tak tlusté listové těsto, protože takového macka jsem nikdy nepekl
Pro pečení LISTOVÉHO platí jistá pravidla… a stupně NE jsou spíše orientační
Fotky - to byl první pokus, a dělalo se to dost špatně, když jsem těsto nechala silné, párek se do něj dobře vtisknul a držel, jinak mi klouzal a nebylo to ono. peču na horkovzduch, ale to už záleží na každé troubě, jak komu peče. stupně jsou spíše orientační.
Fakt?

…možná by to chtělo z počátku péci při
230-240°C

A to na obrázku je opravdu z těsta 15mm silného?