Recept Párkový hřebínek

(Hodnoceno 1x) konvalinka34 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Párkový  hřebínek

Postup

Listové těsto rozválíme. Doporučuji dělat nejvíce po 4 nožičkách párku. Změříme, jak dlouhé jsou párky a těsto na tuto šířku ořízneme, těsto potřeme hořčicí a vmáčkneme nožičky párků, necháme mezery asi 3 cm. Přiklopíme druhým plátem těsta, pořádně v mezerách přitiskneme, potřeme vejcem, přendáme na plech, a dáme zchladit asi na hodinu, nejlépe do mrazáku. Po zchlazení nakrájíme na plátky / hřebínky / asi 3 cm široké, a dáme péct, nejprve na 200°C, aby se těsto nafouklo a dopečeme na 160°C. Když budeme mít maličké párky, uděláme z jedné nožky 2 hřebínky, jinak asi 5.

Nahlásit recept

  • 23.01.13 vloženo
  • 2362x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Ingredience

  • listové těsto
  • párky - výborné jsou malé koktejlové
  • vejce na potření
  • plnotučná hořčice ostré chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.1.13 22:49

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

konvalinka34 23.1.13 14:50

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Párkový hřebínek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Párkový hřebínek

casino
4498 příspěvků 25.1.13 22:52
Nejdelší bylo pečení.

Hřebeny jsem pojal na kant, nebylo tedy nutné s nimi po nakrájení manipulovat a proto jsem vynechal zmiňovaný mrazák.
Těsto jsem vyválel na 6mm. Až když jsem chtěl párky zadeklovat těstem shora, tak mi doplo, že je potřeba větší formát a plát jsem vyválel na 5mm.
V obavě, že by se dolní a horní těsto nespojilo, jsem hořčicí nepotíral celoplošně.
Pečeno při 220°C HV a dopékáno při 150°C HV. Moc nelistovalo… nevím zda mea culpa, či těstem od nového neověřeného výrobce…
Příště zkusím ještě tenší těsto…

casino
4498 příspěvků 25.1.13 00:48
Rád bych to vyzkoušel,...

…ale nerad bych něco zvojtil :)
Chápu a akceptuji ten první pokus, ale v receptu mi nesedí „Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm.“ Máte představu kolik to je 1,5 cm? To je tolik, jako ženský paleček (pokud se zrovna nejedná o pohádkovou přadlenu :mrgreen:
Netroufám si hádat, jak v peci naskočí tak tlusté listové těsto, protože takového macka jsem nikdy nepekl ;) ale asi to teď s kouskem těsta vyzkouším :)
Pro pečení LISTOVÉHO platí jistá pravidla… a stupně NE jsou spíše orientační 8)

konvalinka34
15 příspěvků 24.1.13 20:13

Fotky - to byl první pokus, a dělalo se to dost špatně, když jsem těsto nechala silné, párek se do něj dobře vtisknul a držel, jinak mi klouzal a nebylo to ono. peču na horkovzduch, ale to už záleží na každé troubě, jak komu peče. stupně jsou spíše orientační.

casino
4498 příspěvků 23.1.13 19:58
"Listové těsto rozválíme na sílu 1,5 cm"

Fakt? :think: :)
A to na obrázku je opravdu z těsta 15mm silného? :nevim:…možná by to chtělo z počátku péci při 230-240°C :think: :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz