Recept Pařížský sekaný řízek

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žemli namočenou do mléka mírně vymačkáme, rozmělníme a přidáme do mletého masa, které okořeníme pepřem, přidáme bílek, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého děláme tenké placičky (řízky). Připravíme těstíčko z vejce, 2 lžic mléka, 3 lžic mouky a 1 lžíce oleje. V tomto těstíčku řízky namáčíme a smažíme na rozpáleném oleji. *obměna:* do připravené masové směsi zamícháme 200 g strouhaného tvrdého sýra.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 9716x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého masa
  • 1 žemle
  • 1 bílek
  • 1 vejce
  • mléko
  • 3 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bramborová kaše, studené omáčky, bramborové a zeleninové saláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížský sekaný řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květáková polévka Květáková polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz