Recept Pařížský sekaný řízek

Pepino Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žemli namočenou do mléka mírně vymačkáme, rozmělníme a přidáme do mletého masa, které okořeníme pepřem, přidáme bílek, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého děláme tenké placičky (řízky). Připravíme těstíčko z vejce, 2 lžic mléka, 3 lžic mouky a 1 lžíce oleje. V tomto těstíčku řízky namáčíme a smažíme na rozpáleném oleji. *obměna:* do připravené masové směsi zamícháme 200 g strouhaného tvrdého sýra.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 10264x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého masa
  • 1 žemle
  • 1 bílek
  • 1 vejce
  • mléko
  • 3 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bramborová kaše, studené omáčky, bramborové a zeleninové saláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížský sekaný řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz