Recept Pařížský krém mnoha použití

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Šlehačku a nastrouhanou čokoládu postavíme na oheň a přivedeme do varu. Jakmile se začne vařit, ihned ji odstavíme a vložíme do ledové vody. Za občasného míchání necháme zchladnout. Pak ji necháme několik hodin ve studenu, nejlépe do druhého dne, kdy ji metlou našleháme. Používáme k plnění dortů, košíčků a jiných cukrovinek. Krém je velice dobrý a dá se použít k přípravě ¨Pařížského dortu¨.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 10.09.03 vloženo
  • 30883x zobrazeno

Ingredience

  • 400-500g dobré tmavé čokolády
  • 500ml neušlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížský krém mnoha použití

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pařížský krém mnoha použití

HelcaK
960 příspěvků 26.2.10 13:26
Re: Pařížský krém mnoha použití - casino

Pozor, ganache je něco jiného, to je spíš poleva, nikoli našlehaný krém. Je tam nepatrný rozdíl v přípravě!

casino
4494 příspěvků 26.2.10 05:04
Re: Pařížský krém nejen mnoha použití ale i mnoha názvů :-()
anickav
2904 příspěvků 26.2.10 00:20
Re: Pařížský krém mnoha použití,klaaarka,

už to nie je taká „pena“ ako samotná vyšľahaná šľahačka, je to hustý relat. pevný krém..a strašne dobrý!

klaaarka
222 příspěvků 25.2.10 23:24
Re: Pařížský krém mnoha použití.

Paráda Aničko, díky moc.
Bedlo - :D to je taky hezké…

anickav
2904 příspěvků 25.2.10 22:56
Re: Pařížský krém mnoha použití.

klaaarka, nespadne, po vyšľahaní je to tuhý krém…už to nie je šľahačka.
Ja na jednu šľahačku (asi 200 ml jedna) dávam 100 g čokolády na varenie, nemusí sa čokoláda strúhať, stačí na kúsky nalámať a miešať, kým sa nerozpustí v šľahačke. Počas rozpúšania nešľahať - pomaly jemne miešať. Jednoduché a skvelý výsledok! Nech sa ti darí!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.2.10 13:24
Re: Pařížský krém mnoha použití - klaaarko,

u nás bývá chladnička stále plná, snad proto vše dávám na stůl čerstvě zdobené. S uskladněním do druhého dne nemám zkušenost, protože to do druhého dne nevydrželo, a pak já jsem rozdávací typ.

jaga13
399 příspěvků 25.2.10 12:38
Re: Pařížský krém mnoha použití.

jak píše marjanka, dá se koupit i dnes, ale s doma připravenou pařížskou šlehačkou to má společné snad jen ‚pařížský‘

martin_etzl
280 příspěvků 25.2.10 03:46
Re: Pařížský krém mnoha použití.

Nespadne. Já tuhle vařenou pařížskou šlehačku dělám taky a vydrží klidně do druhého dne.

klaaarka
222 příspěvků 25.2.10 03:37
Re: Pařížský krém mnoha použití.

Bedlo, píšeš „přímo před podáváním na stůl“. Takže se to rychle spadne? Jde mi o dort, který bych ráno naplnila a táhla ho hodinu do práce a tam ho muchlala v lednici do odpolední oslavy. Díky za tipy.

Marjanka2
214 příspěvků 25.2.10 03:17
Re: Pařížský krém mnoha použití.

Kdysi dávno se dala koupit Pařížská smetana ke šlehání ještě ve skleněné lahvičce.
Myslím, že výrobcem byly Jihočeské mlékárny.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.2.10 02:40
Re: Pařížský krém mnoha použití.

Ano, za mého mládí jsem tímto způsobem krém dělávala. Používala jsem přímo před podáváním na stůl.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenoféfo...

prosím Tě, za nic se neomlouvej ;o) Vážím si však Tvého respektu k jiným…

Moře pěkných pozdravů Ti posílá Babi!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pařížský krém.

Babi, omlouvám se, dala jsem dnes prakticky stejný recept na Labužníka, a podívala jsem se až po tom. Poprosím Pepíčka o vymazání. Promiň.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz