Recept Pařížský kapric

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Po lžicích přidáme mouku a zlehka vložíme z 5 bílků tuhý sníh. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Na vychladlý navrstvíme ještě teplý našlehaný sníh, který nožem uhladíme a necháme ztuhnout. Na ztuhlý sníh opatrně rozetřeme čokoládovou polevu. Kapric krájíme nožem namořeným v horké vodě na řezy. Nádivka: Z bílků a cukru našleháme nad parou tuhý sníh (šleháme asi 10min.) Poleva. Máslo zozehřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a umícháme do hladka.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 27.03.04 vloženo
  • 6762x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • 100g moučkového cukru
  • 100g hladké mouky
  • Nádivka:
  • 5 bílků
  • 200g moučkového cukru
  • Poleva:
  • 120g čokolády
  • 120g másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížský kapric

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz