Recept Pařížské řízky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pařížské řízky

Postup

Porce masa naklepeme, osolíme a potřeme dijonskou hočicí.
Mléko rozšleháme s vejcem, přidáme sůl a kypřící prášek a přisypeme tolik hladké mouky, abychom dosáhli hustoty palačinkového těsta.
Do těsta namáčíme jednotlivé řízky a rychle smažíme v rozpáleném oleji (střední teplota, jako u obvyklých řízků..) dozlatova. Zbytky těsta lijeme na smažící se maso a tvoříme tak přípečky zvláštních tvarů…

P.S.: Domnívala jsem se, že tento jednoduchý recept tu již musí být, ale kupodivu jsem ho nenašla…
Je to skvělé papání, které realizuji často a tudíž mohu vřele doporučit…:-)

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 28.09.07 vloženo
  • 6141x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • dijonská hořčice
  • těsto:
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • špetka kypřícího prášku
  • špetka soli
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, bramborový salát nebo šťouchnuté brambory s restovanou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 24.12.15 13:16

Generálka na večerní představení :lol:  :cert:

Do těstíčka máčím řízky často, jen jsem chtěla vyzkoušet dochucení „obalu“ ke krůtímu masu :think: . Do těstíčka jsem zamíchala lisovaný česnek (ne moc, jen pro vůni), čerstvě mletý pepř a maličko sladké mleté papriky (pro barvu). S bramborovým salátem výborné; večer přidám řez citrónu.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pařížské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1143 příspěvků 24.12.15 16:07

@birkana :P to já jen tak :-)
Dnes jsem váhala jestli do rýže dát kousek slaninky, ale odolala jsem, tak jsem zvědavá na toho zlaťáka, ale díky tomuhle stromečku ho asi i uvidím :-)

birkana
1686 příspěvků 24.12.15 15:30
Dnes chci vidět prasátko

Ještě dodatek k uvaření: ty řízky (2 kusy a odřezek obalený pro ochutnání)) jsem zkoušela včera večer. Dnes vyfoceno se salátem; večer fotit nebudu, mě to ruší :think:. Zbytek masa budu smažit až k večeři čerstvé, sobě ohřeju ty včerejší.

Příspěvek upraven 24.12.15 v 15:38

Zuzka1973
2287 příspěvků 24.12.15 14:58

Já zatím pekla jen řízky, co chci dát synovi s sebou, naše až večer :)
Mladí by měli dorazit během hodiny, dcera se zeťákem a i syn, pojedou společně :) :mavam:

birkana
1686 příspěvků 24.12.15 14:38
Náááhodou ...

@daduuja, jsou uloženy v chladné verandě a čekají na svých 10 minut slávy 8o.

Pro ověření:

  1. v pozadí tvůj komentář
  2. lze porovnat detaily povrchů řízků s původním fotem
    :lol: :lol: :lol: :mavam:
daduuja
1143 příspěvků 24.12.15 13:50

Birkano, a cos s nima udělala?, že ty neuvidíš zlaté prase? :P

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky-Blanco,

to mi připomnělo kuřecí rarášky, které dělávám moc moc často… já do těstíčka ještě vrznu strouhaný česnek a sojovku, někdy dělám těstovo-masové placky, to když do těsta vmíchám kostičky masa, někdy smažím malé řízečky jako Ty. Je to dobrůtka…
Jo a mimochodem, já to víno s vodou už mám, heč :-)!

blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky

Dělám něco podobného v trošku jiné úpravě - řízky nakrájím na menší řízečky a nakládám do těstíčka z mouky, piva, hořčice (dijonská je nejlepší) a soli. Smažit se může až druhý den (ale i dříve) a je to dobré pohoštění místo jednohubek, dá se jíst i studené. (A to víno s jemně perlivou vodou si jdu udělat :-)). Hezký večer!

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky - MI_LANE,

bílé víno není špatné, dokonce bych ho hodnotila jako výborný nápad! Je nakonec vynikající i jen tak, třeba s vodou, popíjené na závěr dne…:-)
Stejně je to zvláštní, jak mnohdy díky nejrůznějším alergiím apod. vznikají chuťově zajímavé alternativy… Něco o tom vím, mám rozsáhlou alergii (zdědily ji i mé děti) na ořechy, broskve, třešně apod… Například na vánoční pečení se mi podařilo sestavit hezkou sbírku chutných receptů, u kterých jsou tyto suroviny vynechané, nebo nahrazené…

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky - BERU!!!

BERU, BERU, BERU - dijonská hořčice je samozřejmě skvělá. Tohle také vaříme nikoli ojediněle (ale ta dijonská hořčice nás nenapadla!!!). Místo mléka dávám bílé víno - upřímně řečeno, není to vůbec špatné…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz