Recept Pařížské řízky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pařížské řízky

Postup

Porce masa naklepeme, osolíme a potřeme dijonskou hočicí.
Mléko rozšleháme s vejcem, přidáme sůl a kypřící prášek a přisypeme tolik hladké mouky, abychom dosáhli hustoty palačinkového těsta.
Do těsta namáčíme jednotlivé řízky a rychle smažíme v rozpáleném oleji (střední teplota, jako u obvyklých řízků..) dozlatova. Zbytky těsta lijeme na smažící se maso a tvoříme tak přípečky zvláštních tvarů…

P.S.: Domnívala jsem se, že tento jednoduchý recept tu již musí být, ale kupodivu jsem ho nenašla…
Je to skvělé papání, které realizuji často a tudíž mohu vřele doporučit…:-)

Recept je z kategorií: Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.07 vloženo
  • 5981x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • dijonská hořčice
  • těsto:
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • špetka kypřícího prášku
  • špetka soli
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, bramborový salát nebo šťouchnuté brambory s restovanou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 24.12.15 13:16

Generálka na večerní představení :lol:  :cert:

Do těstíčka máčím řízky často, jen jsem chtěla vyzkoušet dochucení „obalu“ ke krůtímu masu :think: . Do těstíčka jsem zamíchala lisovaný česnek (ne moc, jen pro vůni), čerstvě mletý pepř a maličko sladké mleté papriky (pro barvu). S bramborovým salátem výborné; večer přidám řez citrónu.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pařížské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1134 příspěvků 24.12.15 16:07

@birkana :P to já jen tak :-)
Dnes jsem váhala jestli do rýže dát kousek slaninky, ale odolala jsem, tak jsem zvědavá na toho zlaťáka, ale díky tomuhle stromečku ho asi i uvidím :-)

 
birkana
1663 příspěvků 24.12.15 15:30
Dnes chci vidět prasátko

Ještě dodatek k uvaření: ty řízky (2 kusy a odřezek obalený pro ochutnání)) jsem zkoušela včera večer. Dnes vyfoceno se salátem; večer fotit nebudu, mě to ruší :think:. Zbytek masa budu smažit až k večeři čerstvé, sobě ohřeju ty včerejší.

Příspěvek upraven 24.12.15 v 15:38

 
Zuzka1973
2105 příspěvků 24.12.15 14:58

Já zatím pekla jen řízky, co chci dát synovi s sebou, naše až večer :)
Mladí by měli dorazit během hodiny, dcera se zeťákem a i syn, pojedou společně :) :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 24.12.15 14:38
Náááhodou ...

@daduuja, jsou uloženy v chladné verandě a čekají na svých 10 minut slávy 8o.

Pro ověření:

  1. v pozadí tvůj komentář
  2. lze porovnat detaily povrchů řízků s původním fotem
    :lol: :lol: :lol: :mavam:
 
daduuja
1134 příspěvků 24.12.15 13:50

Birkano, a cos s nima udělala?, že ty neuvidíš zlaté prase? :P

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky-Blanco,

to mi připomnělo kuřecí rarášky, které dělávám moc moc často… já do těstíčka ještě vrznu strouhaný česnek a sojovku, někdy dělám těstovo-masové placky, to když do těsta vmíchám kostičky masa, někdy smažím malé řízečky jako Ty. Je to dobrůtka…
Jo a mimochodem, já to víno s vodou už mám, heč :-)!

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky

Dělám něco podobného v trošku jiné úpravě - řízky nakrájím na menší řízečky a nakládám do těstíčka z mouky, piva, hořčice (dijonská je nejlepší) a soli. Smažit se může až druhý den (ale i dříve) a je to dobré pohoštění místo jednohubek, dá se jíst i studené. (A to víno s jemně perlivou vodou si jdu udělat :-)). Hezký večer!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky - MI_LANE,

bílé víno není špatné, dokonce bych ho hodnotila jako výborný nápad! Je nakonec vynikající i jen tak, třeba s vodou, popíjené na závěr dne…:-)
Stejně je to zvláštní, jak mnohdy díky nejrůznějším alergiím apod. vznikají chuťově zajímavé alternativy… Něco o tom vím, mám rozsáhlou alergii (zdědily ji i mé děti) na ořechy, broskve, třešně apod… Například na vánoční pečení se mi podařilo sestavit hezkou sbírku chutných receptů, u kterých jsou tyto suroviny vynechané, nebo nahrazené…

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížské řízky - BERU!!!

BERU, BERU, BERU - dijonská hořčice je samozřejmě skvělá. Tohle také vaříme nikoli ojediněle (ale ta dijonská hořčice nás nenapadla!!!). Místo mléka dávám bílé víno - upřímně řečeno, není to vůbec špatné…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz