Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Porce masa naklepeme, osolíme a potřeme dijonskou hočicí. Mléko rozšleháme s vejcem, přidáme sůl a kypřící prášek a přisypeme tolik hladké mouky, abychom dosáhli hustoty palačinkového těsta. Do těsta namáčíme jednotlivé řízky a rychle smažíme v rozpáleném oleji (střední teplota, jako u obvyklých řízků..) dozlatova. Zbytky těsta lijeme na smažící se maso a tvoříme tak přípečky zvláštních tvarů... P.S.: Domnívala jsem se, že tento jednoduchý recept tu již musí být, ale kupodivu jsem ho nenašla... Je to skvělé papání, které realizuji často a tudíž mohu vřele doporučit...:-)
Recept je z kategorií: Prsa
bramborová kaše, bramborový salát nebo šťouchnuté brambory s restovanou cibulkou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.12.15 13:16
Generálka na večerní
představení
Do těstíčka máčím řízky často, jen jsem chtěla vyzkoušet
dochucení „obalu“ ke krůtímu masu . Do těstíčka jsem zamíchala lisovaný
česnek (ne moc, jen pro vůni), čerstvě mletý pepř a maličko sladké
mleté papriky (pro barvu). S bramborovým salátem výborné; večer přidám
řez citrónu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pařížské řízky
1150 příspěvků 24.12.15 16:07
@birkana
to já jen tak 

Dnes jsem váhala jestli do rýže dát kousek slaninky, ale odolala jsem, tak jsem zvědavá na toho zlaťáka, ale díky tomuhle stromečku ho asi i uvidím
Ještě dodatek k uvaření: ty řízky (2 kusy a odřezek obalený pro ochutnání)) jsem zkoušela včera večer. Dnes vyfoceno se salátem; večer fotit nebudu, mě to ruší
. Zbytek masa budu smažit až k večeři
čerstvé, sobě ohřeju ty včerejší.
Příspěvek upraven 24.12.15 v 15:38
Já zatím pekla jen řízky, co chci dát synovi s sebou, naše až večer

Mladí by měli dorazit během hodiny, dcera se zeťákem a i syn, pojedou společně
@daduuja, jsou uloženy v chladné verandě a čekají na svých 10 minut slávy
.
Pro ověření:
1150 příspěvků 24.12.15 13:50
Birkano, a cos s nima udělala?, že ty neuvidíš zlaté prase?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to mi připomnělo kuřecí rarášky, které dělávám moc moc často… já do těstíčka ještě vrznu strouhaný česnek a sojovku, někdy dělám těstovo-masové placky, to když do těsta vmíchám kostičky masa, někdy smažím malé řízečky jako Ty. Je to dobrůtka…
!
Jo a mimochodem, já to víno s vodou už mám, heč
Dělám něco podobného v trošku jiné úpravě - řízky nakrájím na menší řízečky a nakládám do těstíčka z mouky, piva, hořčice (dijonská je nejlepší) a soli. Smažit se může až druhý den (ale i dříve) a je to dobré pohoštění místo jednohubek, dá se jíst i studené. (A to víno s jemně perlivou vodou si jdu udělat
. Hezký večer!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
bílé víno není špatné, dokonce bych ho hodnotila jako výborný nápad! Je nakonec vynikající i jen tak, třeba s vodou, popíjené na závěr dne…:-)
Stejně je to zvláštní, jak mnohdy díky nejrůznějším alergiím apod. vznikají chuťově zajímavé alternativy… Něco o tom vím, mám rozsáhlou alergii (zdědily ji i mé děti) na ořechy, broskve, třešně apod… Například na vánoční pečení se mi podařilo sestavit hezkou sbírku chutných receptů, u kterých jsou tyto suroviny vynechané, nebo nahrazené…
546 příspěvků 25.1.09 03:43
BERU, BERU, BERU - dijonská hořčice je samozřejmě skvělá. Tohle také vaříme nikoli ojediněle (ale ta dijonská hořčice nás nenapadla!!!). Místo mléka dávám bílé víno - upřímně řečeno, není to vůbec špatné…