Recept Pařížská Brioška - Brioche à tête
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nemáte - li formu na Briošku (vroubkovaná forma, která se od spodu rozšiřuje a výpadá tak trochu jako forma na bábovku, jenže nemá nic uprostřed), pak použijte nějaké hluboké formy (máte-li na Charlottku), která má obsah asi 1 1/2 litru. Vymazat formu máslem. Dát těsto na trochu pomoučený vál a odkrojit jednu třetinu těsta. Větší kus těsta vyformovat jemně a rychle do koule a vložit ji do formy. Udělat do středu prsty důlek. Malý kousek těsta vyformovat do tvaru hrušky a úzký konec zasunout do důlku. Stisknout okraje těst dohromady. Přikrýt těsto máslem pomaštěným plastickým filmem a nechat vykynout po 2 hodiny, až se zdvonásobí v objemu. Lehce potřít těsto žloutkem (nesmí zkapat do formy, mělo by to vliv na vzejití těsta při pečení). Ostrýma nůžkama nastřihnout dvě-tři ¨V¨do těsta. Péct v předehřáté troubě na 190stupňůC po 30 min., až je Brioška zlatová (hnědne-li příliš rychle, pak přikrýt alobalem) Je upečená, když špejle zapíchnutá dovnitř je po vyjmutí čistá. Malé individuálné Briošky se pečou ve formičkách 1/8 litru obsahu. Celý postup je stejný jenom doba pečení je 15-18 min. PS: Briošky se podávají ke snídani se zavařeninou, nebo se mohou také různě plnit. Mohou se zmrazit na 1 měsíc.
Recept je z kategorií: Bábovky
- 11.06.02 vloženo
- 13908x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 min. + kynuti
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- 1 díl těsta "Klasického"
- :http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5954
- nebo celé těsto "Jednoduché"
- :http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5955 , zchlazené
- 1 žloutek a dvě lžičky vody trochu našlehané
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pařížská Brioška - Brioche à tête
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pařížská Brioška - Brioche à tête
Glamo, to se deje u nekterych starych receptu, nevim proc. Take normalne muzu smazat prave pridanou fotku a dnes jsem nemohla…Neustale mne naskakuje ten obrovskej smajlik a oznamuje, ze se stala chyba
Babííííí…nějaká chyba tisku v ingrediencích…písmo leze až do postupu a překrývá ho..
prvni a treti fotografie sem nepatri a nepodarilo se mi je vymazat