Recept Pařížská Brioška - Brioche à tête

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pařížská Brioška - Brioche à tête

Postup

Nemáte - li formu na Briošku (vroubkovaná forma, která se od spodu rozšiřuje a výpadá tak trochu jako forma na bábovku, jenže nemá nic uprostřed), pak použijte nějaké hluboké formy (máte-li na Charlottku), která má obsah asi 1 1/2 litru. Vymazat formu máslem. Dát těsto na trochu pomoučený vál a odkrojit jednu třetinu těsta. Větší kus těsta vyformovat jemně a rychle do koule a vložit ji do formy. Udělat do středu prsty důlek. Malý kousek těsta vyformovat do tvaru hrušky a úzký konec zasunout do důlku. Stisknout okraje těst dohromady. Přikrýt těsto máslem pomaštěným plastickým filmem a nechat vykynout po 2 hodiny, až se zdvonásobí v objemu. Lehce potřít těsto žloutkem (nesmí zkapat do formy, mělo by to vliv na vzejití těsta při pečení). Ostrýma nůžkama nastřihnout dvě-tři ¨V¨do těsta. Péct v předehřáté troubě na 190stupňůC po 30 min., až je Brioška zlatová (hnědne-li příliš rychle, pak přikrýt alobalem) Je upečená, když špejle zapíchnutá dovnitř je po vyjmutí čistá. Malé individuálné Briošky se pečou ve formičkách 1/8 litru obsahu. Celý postup je stejný jenom doba pečení je 15-18 min. PS: Briošky se podávají ke snídani se zavařeninou, nebo se mohou také různě plnit. Mohou se zmrazit na 1 měsíc.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 11.06.02 vloženo
  • 12173x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min. + kynuti

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 díl těsta "Klasického"
  • :http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5954
  • nebo celé těsto "Jednoduché"
  • :http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5955 , zchlazené
  • 1 žloutek a dvě lžičky vody trochu našlehané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 27.11.10 17:10

Diskuse k receptu Pařížská Brioška - Brioche à tête

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pařížská Brioška - Brioche à tête

babi
6360 příspěvků 27.11.10 20:56

Glamo, to se deje u nekterych starych receptu, nevim proc. Take normalne muzu smazat prave pridanou fotku a dnes jsem nemohla…Neustale mne naskakuje ten obrovskej smajlik a oznamuje, ze se stala chyba :mrgreen:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.10 17:35

Babííííí…nějaká chyba tisku v ingrediencích…písmo leze až do postupu a překrývá ho.. :think:

babi
6360 příspěvků 27.11.10 17:26

prvni a treti fotografie sem nepatri a nepodarilo se mi je vymazat :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz