Recept Pařížská Brioška - Brioche à tête

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pařížská Brioška - Brioche à tête

Postup

Nemáte - li formu na Briošku (vroubkovaná forma, která se od spodu rozšiřuje a výpadá tak trochu jako forma na bábovku, jenže nemá nic uprostřed), pak použijte nějaké hluboké formy (máte-li na Charlottku), která má obsah asi 1 1/2 litru. Vymazat formu máslem. Dát těsto na trochu pomoučený vál a odkrojit jednu třetinu těsta. Větší kus těsta vyformovat jemně a rychle do koule a vložit ji do formy. Udělat do středu prsty důlek. Malý kousek těsta vyformovat do tvaru hrušky a úzký konec zasunout do důlku. Stisknout okraje těst dohromady. Přikrýt těsto máslem pomaštěným plastickým filmem a nechat vykynout po 2 hodiny, až se zdvonásobí v objemu. Lehce potřít těsto žloutkem (nesmí zkapat do formy, mělo by to vliv na vzejití těsta při pečení). Ostrýma nůžkama nastřihnout dvě-tři ¨V¨do těsta. Péct v předehřáté troubě na 190stupňůC po 30 min., až je Brioška zlatová (hnědne-li příliš rychle, pak přikrýt alobalem) Je upečená, když špejle zapíchnutá dovnitř je po vyjmutí čistá. Malé individuálné Briošky se pečou ve formičkách 1/8 litru obsahu. Celý postup je stejný jenom doba pečení je 15-18 min. PS: Briošky se podávají ke snídani se zavařeninou, nebo se mohou také různě plnit. Mohou se zmrazit na 1 měsíc.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 11.06.02 vloženo
  • 11965x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min. + kynuti

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 díl těsta "Klasického"
  • :http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5954
  • nebo celé těsto "Jednoduché"
  • :http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5955 , zchlazené
  • 1 žloutek a dvě lžičky vody trochu našlehané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 27.11.10 17:10

Diskuse k receptu Pařížská Brioška - Brioche à tête

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 27.11.10 20:56

Glamo, to se deje u nekterych starych receptu, nevim proc. Take normalne muzu smazat prave pridanou fotku a dnes jsem nemohla…Neustale mne naskakuje ten obrovskej smajlik a oznamuje, ze se stala chyba :mrgreen:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.11.10 17:35

Babííííí…nějaká chyba tisku v ingrediencích…písmo leze až do postupu a překrývá ho.. :think:

babi
6360 příspěvků 27.11.10 17:26

prvni a treti fotografie sem nepatri a nepodarilo se mi je vymazat :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz