Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tak ten rohlík je z kynutého těsta se sýrem . Recept pochází z Pekárnománie, kde je pod
názvem Pletýnky
s párkem . Zde také najdete původní recept na těsto a podrobný
fotopostup výroby. Já jsem trochu upravila složení těsta – dala jsem
dvojnásobek sýra, přidala mletý pepř, ubrala olej a sůl. Těsto jsem
vypracovávala ručně. Párky jsem měla dlouhé 24 cm, po odkrojení špiček
jsem je ještě překrojila na půl.
Ze surovin (kromě párků :lol: ) zaděláme těsto, necháme kynout. (Podrobný postup výroby kynutého těsta najdete na Labužníku či jinde na netu). Můžeme zaměstnat pekárnu – program TĚSTO. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů (nebo podle počtu párků), rozválíme na obdélník, zabalíme do něj párek. Položíme na připravený plech švem dolů. Překrájíme tak, abychom překrojili/y párek, ale neprokrojili/y těsto pod ním :cert: . Pak rozložíme střídavě vpravo – vlevo, mírně otočíme na plocho 8o . Necháme ještě nakynout, pomažeme rozšlehaným vejcem a upečeme. *Poznámka k rozkrajování zabaleného párku* Krájení není žádná věda, jen to chce vystihnout moment, kdy již překrojím párek, ale neprokrojím i těsto pod ním. Párek je tužší, těsto měkčí a proto je třeba určité opatrnosti. Abych nakrájela ze všech „roládek“ stejný (sudý :think: ) počet částí, překrojila jsem nejdříve uprostřed a pak na každou stranu stejně řezů (v mém případě ještě 2 vpravo a 2 vlevo).
Recept je z kategorií: Chléb Chuťovky Recepty na Silvestr
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Párek v rohlíku trochu jinak