Recept Papriky se slavnostní pomazánkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Papriky se slavnostní pomazánkou

Postup

Paprikám odkrojíme konce, kterými byly přirostlé ke kmínku, a zbavíme jádřinců, vnitřky mír­ně posolíme a jemně potřeme kremžskou (nebo plnotučnou) hořčicí. Umícháme tuk, přidáme sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a salám, křen, nasekaná vejce (protlačíme běžným protlačova­čem na brambory), jemně osolí­me a opepříme (raději ze začát­ku velice málo). Promícháme, znovu ochutná­me a necháme 1/2 hodiny v chladnu odstát. Po této době jemně promícháme a plníme do paprskových lusků. Ty pak krájíme trochu šikmo na plátky. Na talířcích je vhodné před­kládat na listech hlávkového sa­látu, čínského zelí apod.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky

Nahlásit recept

  • 7336x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g Perly nebo másla
  • 4 papriky
  • 4 vařená vajíčka
  • 4 trojúhelníčky měkkého sýra (nebo 1 běžný obdélnílkový)
  • 1 střední i menší cibule
  • 100-150 g měkkého salámu
  • 2 lžičky strouhaného křenu (Krenexu)
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • pečivo, veka, čerstvý chléb, bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papriky se slavnostní pomazánkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Květáková polévka Květáková polévka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz