Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Odula Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Papriky připravíme na plnění - odkrojíme část se stopkou, zbavíme jádřince. Do misky nastrouháme balkánský sýr, rozmícháme jej s vejcem a tvarohem, ochutíme pepřem a podle chuti dosolíme, je li to třeba. Směsí naplníme papriky a uzavřeme odkrojenou čepičkou za pomoci párátek. Naplněné papriky zvolna opékáme na oleji, otáčíme, aby měly ze všech stran zahnědlá líčka. Je to starý recept od dávné kamarádky Váni z Bulharska, prý všednodenní pokrm. Já bych řekla, že nevšední a příjemné chuti.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Chléb a nakládané cibulky.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Papriky podle Váni
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak dnes na ně došlo, zatímco si rodina pochutnávala na pečených žebírkách ve švestkové marinádě (recept přidám), já jsem měla tyhle výborné a dietní papriky. Do nádivky jsem přidala česnek a pekla v troubě s minimem oleje. Bašta
, díky za recept.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Libuško, Jandulko,
vývary už mám tuhé v mrazáku (dala jsem si práci i s odměřováním po půl litrech)… Láká mě představa, že u receptů, kde je předepsáno např. „500 ml vývaru“ nebudu jako dosud vařit předem vývar z masoxu, nebo - horším případě - přidávat studenou vodu a masovovou kostku…:-), ale vyndám pytlíček, nechám rozmrazit a je to…
Takže ještě jednou díky. B.
Milá Bono, ještě že jsi shromáždila. Moje dcerunka takové „odpadky“ vyhazuje a potom se strašně diví: „Mami, z čeho jsi tak rychle udělala takovou dobrou polévku?“ Takže jak praví Libuška, vyvařit, zmrazit, schovat.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
zítra mám volno a v ledničce naložené záhorácké závitky, jen je šoupnout do trouby… Takže budu mít čas… Kosti hned vyndám, zítra vyvařím a a tak dále podle Tvojí rady. Děkuji za výborný nápad. Měj se krásně Bona
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, z kostí dlouhým táhlým varem připravím vývar, který naleju do plastových nádob / většinou to jsou tzv. piksly od různých rybích pochoutek /, dám zmrazit. Zmrazené z nádob vyjmu, uložím do pytlíků a narovnám do mrazáku. Pak zmrazený vývar používám na různé polévky, omáčky apod. Zdraví Libuše
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Právě teď jsem doodmrazila a „vykydala“ mrazák a našla jsem pytel paprik připravených k naplnění. Už vím, co s nimi, Odulko, díky!
Ale zajímalo by mě, co budu dělat se všemi těmi okrájenými kostmi, které jsem nashromáždila…:-))