Recept Papriky podle Váni

Odula Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Papriky připravíme na plnění - odkrojíme část se stopkou, zbavíme jádřince. Do misky nastrouháme balkánský sýr, rozmícháme jej s vejcem a tvarohem, ochutíme pepřem a podle chuti dosolíme, je li to třeba. Směsí naplníme papriky a uzavřeme odkrojenou čepičkou za pomoci párátek. Naplněné papriky zvolna opékáme na oleji, otáčíme, aby měly ze všech stran zahnědlá líčka. Je to starý recept od dávné kamarádky Váni z Bulharska, prý všednodenní pokrm. Já bych řekla, že nevšední a příjemné chuti.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.11.07 vloženo
  • 5357x zobrazeno

Čas přípravy

  • slabá hodin

Ingredience

  • 6-8 menších podlouhlých paprik vhodných k plnění (třeba mírně pálivé PCR, nebo býčí rohy)
  • 200 g balkánského sýra
  • 100 g tvarohu
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej (nejlépe olivový).

Doporučená příloha

  • Chléb a nakládané cibulky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papriky podle Váni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Papriky podle Váni

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Papriky podle Váni-Odulko,

tak dnes na ně došlo, zatímco si rodina pochutnávala na pečených žebírkách ve švestkové marinádě (recept přidám), já jsem měla tyhle výborné a dietní papriky. Do nádivky jsem přidala česnek a pekla v troubě s minimem oleje. Bašta :-)), díky za recept.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Libuško, Jandulko,
vývary už mám tuhé v mrazáku (dala jsem si práci i s odměřováním po půl litrech)… Láká mě představa, že u receptů, kde je předepsáno např. „500 ml vývaru“ nebudu jako dosud vařit předem vývar z masoxu, nebo - horším případě - přidávat studenou vodu a masovovou kostku…:-), ale vyndám pytlíček, nechám rozmrazit a je to…
Takže ještě jednou díky. B.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Milá Bono, ještě že jsi shromáždila. Moje dcerunka takové „odpadky“ vyhazuje a potom se strašně diví: „Mami, z čeho jsi tak rychle udělala takovou dobrou polévku?“ Takže jak praví Libuška, vyvařit, zmrazit, schovat.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Papriky podle Váni-Libuško,

zítra mám volno a v ledničce naložené záhorácké závitky, jen je šoupnout do trouby… Takže budu mít čas… Kosti hned vyndám, zítra vyvařím a a tak dále podle Tvojí rady. Děkuji za výborný nápad. Měj se krásně Bona

sivakova
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Papriky podle - Bona

Bono, z kostí dlouhým táhlým varem připravím vývar, který naleju do plastových nádob / většinou to jsou tzv. piksly od různých rybích pochoutek /, dám zmrazit. Zmrazené z nádob vyjmu, uložím do pytlíků a narovnám do mrazáku. Pak zmrazený vývar používám na různé polévky, omáčky apod. Zdraví Libuše

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Právě teď jsem doodmrazila a „vykydala“ mrazák a našla jsem pytel paprik připravených k naplnění. Už vím, co s nimi, Odulko, díky!
Ale zajímalo by mě, co budu dělat se všemi těmi okrájenými kostmi, které jsem nashromáždila…:-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz