Recept Papriky podle Váni

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriky připravíme na plnění - odkrojíme část se stopkou, zbavíme jádřince.
Do misky nastrouháme balkánský sýr, rozmícháme jej s vejcem a tvarohem, ochutíme pepřem a podle chuti dosolíme, je li to třeba. Směsí naplníme papriky a uzavřeme odkrojenou čepičkou za pomoci párátek.
Naplněné papriky zvolna opékáme na oleji, otáčíme, aby měly ze všech stran zahnědlá líčka.

Je to starý recept od dávné kamarádky Váni z Bulharska, prý všednodenní pokrm. Já bych řekla, že nevšední a příjemné chuti.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.11.07 vloženo
  • 4668x zobrazeno

Čas přípravy

  • slabá hodin

Ingredience

  • 6-8 menších podlouhlých paprik vhodných k plnění (třeba mírně pálivé PCR, nebo býčí rohy)
  • 200 g balkánského sýra
  • 100 g tvarohu
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej (nejlépe olivový).

Doporučená příloha

  • Chléb a nakládané cibulky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papriky podle Váni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni-Odulko,

tak dnes na ně došlo, zatímco si rodina pochutnávala na pečených žebírkách ve švestkové marinádě (recept přidám), já jsem měla tyhle výborné a dietní papriky. Do nádivky jsem přidala česnek a pekla v troubě s minimem oleje. Bašta :-)), díky za recept.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Libuško, Jandulko,
vývary už mám tuhé v mrazáku (dala jsem si práci i s odměřováním po půl litrech)… Láká mě představa, že u receptů, kde je předepsáno např. „500 ml vývaru“ nebudu jako dosud vařit předem vývar z masoxu, nebo - horším případě - přidávat studenou vodu a masovovou kostku…:-), ale vyndám pytlíček, nechám rozmrazit a je to…
Takže ještě jednou díky. B.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Milá Bono, ještě že jsi shromáždila. Moje dcerunka takové „odpadky“ vyhazuje a potom se strašně diví: „Mami, z čeho jsi tak rychle udělala takovou dobrou polévku?“ Takže jak praví Libuška, vyvařit, zmrazit, schovat.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni-Libuško,

zítra mám volno a v ledničce naložené záhorácké závitky, jen je šoupnout do trouby… Takže budu mít čas… Kosti hned vyndám, zítra vyvařím a a tak dále podle Tvojí rady. Děkuji za výborný nápad. Měj se krásně Bona

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle - Bona

Bono, z kostí dlouhým táhlým varem připravím vývar, který naleju do plastových nádob / většinou to jsou tzv. piksly od různých rybích pochoutek /, dám zmrazit. Zmrazené z nádob vyjmu, uložím do pytlíků a narovnám do mrazáku. Pak zmrazený vývar používám na různé polévky, omáčky apod. Zdraví Libuše

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Právě teď jsem doodmrazila a „vykydala“ mrazák a našla jsem pytel paprik připravených k naplnění. Už vím, co s nimi, Odulko, díky!
Ale zajímalo by mě, co budu dělat se všemi těmi okrájenými kostmi, které jsem nashromáždila…:-))

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz