Recept Papriky podle Váni

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriky připravíme na plnění - odkrojíme část se stopkou, zbavíme jádřince.
Do misky nastrouháme balkánský sýr, rozmícháme jej s vejcem a tvarohem, ochutíme pepřem a podle chuti dosolíme, je li to třeba. Směsí naplníme papriky a uzavřeme odkrojenou čepičkou za pomoci párátek.
Naplněné papriky zvolna opékáme na oleji, otáčíme, aby měly ze všech stran zahnědlá líčka.

Je to starý recept od dávné kamarádky Váni z Bulharska, prý všednodenní pokrm. Já bych řekla, že nevšední a příjemné chuti.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.11.07 vloženo
  • 4770x zobrazeno

Čas přípravy

  • slabá hodin

Ingredience

  • 6-8 menších podlouhlých paprik vhodných k plnění (třeba mírně pálivé PCR, nebo býčí rohy)
  • 200 g balkánského sýra
  • 100 g tvarohu
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej (nejlépe olivový).

Doporučená příloha

  • Chléb a nakládané cibulky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papriky podle Váni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni-Odulko,

tak dnes na ně došlo, zatímco si rodina pochutnávala na pečených žebírkách ve švestkové marinádě (recept přidám), já jsem měla tyhle výborné a dietní papriky. Do nádivky jsem přidala česnek a pekla v troubě s minimem oleje. Bašta :-)), díky za recept.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Libuško, Jandulko,
vývary už mám tuhé v mrazáku (dala jsem si práci i s odměřováním po půl litrech)… Láká mě představa, že u receptů, kde je předepsáno např. „500 ml vývaru“ nebudu jako dosud vařit předem vývar z masoxu, nebo - horším případě - přidávat studenou vodu a masovovou kostku…:-), ale vyndám pytlíček, nechám rozmrazit a je to…
Takže ještě jednou díky. B.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Milá Bono, ještě že jsi shromáždila. Moje dcerunka takové „odpadky“ vyhazuje a potom se strašně diví: „Mami, z čeho jsi tak rychle udělala takovou dobrou polévku?“ Takže jak praví Libuška, vyvařit, zmrazit, schovat.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni-Libuško,

zítra mám volno a v ledničce naložené záhorácké závitky, jen je šoupnout do trouby… Takže budu mít čas… Kosti hned vyndám, zítra vyvařím a a tak dále podle Tvojí rady. Děkuji za výborný nápad. Měj se krásně Bona

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle - Bona

Bono, z kostí dlouhým táhlým varem připravím vývar, který naleju do plastových nádob / většinou to jsou tzv. piksly od různých rybích pochoutek /, dám zmrazit. Zmrazené z nádob vyjmu, uložím do pytlíků a narovnám do mrazáku. Pak zmrazený vývar používám na různé polévky, omáčky apod. Zdraví Libuše

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Papriky podle Váni

Právě teď jsem doodmrazila a „vykydala“ mrazák a našla jsem pytel paprik připravených k naplnění. Už vím, co s nimi, Odulko, díky!
Ale zajímalo by mě, co budu dělat se všemi těmi okrájenými kostmi, které jsem nashromáždila…:-))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz