Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pro.gress Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Papriky zezadu vykucháme, sýr nastrouháme na jemno, přidáme vejce, uhěteme z toho těsto, papriky naplníme, vyskládáme na trochu oleje do pekáčku a pečeme do zlatova asi 20-30 minut, sýr trochu vytéká a skvěle se opeče do křupava. Nezapomeňte na talíři osolit a pokapat octem!!!
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
měkký chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.2.21 13:54
Kúpila som dlhé zelené papriky. Bez pozdĺžneho prekrojenia by sa plnili ťažko, tak som plnila polovice. Plnku som pripravila z dvoch druhov kozieho syra (Chevre a toho, čo je na obrázku).
Už sa teším na leto a na papriky zo záhradky. Chutí to fantasticky. Na tanieri som poliala octom, ako káže recept.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Papriky po bulharsku
37 příspěvků 6.8.14 14:24
Já to dělám podobně, ale zapékám s balkánským a už, tím pádem, nesolím. K tomu nasucho opečený, očesnekovaný toust
1150 příspěvků 5.8.14 17:57
Jari, dnes jsem si přivezla z trhu krásné slovenské papriky a ty sis vzpomněla na tento recept
Díky, zítra bude večeře 
12 příspěvků 4.6.11 20:47
Muchacho souhlasím s tvým komentářem:) do sýra jsem přidala čerstvou saturejku a petrželku.papriky jsem během pečení otočila.jako příloha brambory ve slupce vařené v páře,navrch máslíčko a pažitka.dělala jsem verzi bez šlehačky.v jednoduchosti je krása:)
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak konečně dnes vyzkoušeno, přidala jsem navíc trochu krájené šunky a saturejky, když to má být po bulharsku, zalila šlehačkou zasypala sýrem, upekla a - mňam!
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Pane vrchní, koňak pro autora toho receptu. Tak jsem si už dlouho neštrejchnul!!!
Přidal jsem tam trochu provencálských bylinek.
Myslím že ještě nějakou dobu budu cítit velice příjemnou chuť na jazyku.
Dík.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
já taky !
634 příspěvků 25.1.09 03:43
filuto jedna pokoušivá…Musím to někdy také zkusit.
Papa
a když jsou papriky trošku pálivé a ten sýr vyteče a ze shora se rozteče do té šlehačky a vytvoří takové ty ostrůvky měkkého, po krajích trošinku přismahlého …, ježíši… a ten čerstvý křupavoučký chléb…
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Hele, ženský, nedělejte chutě, jo?
Tady slintám jak Pavlovův pes.
Se šlehačkou vyzkouším, už se těším na ten sosík s rozpuštěným sýrem…dík
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborné je naplnit jako Danda a dát do vymazané zapékací nádoby ,zalít šlehačkou zasypat sýrem a zapéct
Tak tyhle papriky děláme už léta, na náplň je dobrá i strouhaná niva a měkký salám + vajíčko. Dobrota začíná u vůně, která se line z trouby a končí u chlebového vytírání opečánků ze sýra
Musím zase brzy udělat, dík za
připomenutí 