Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lvice Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Paprikám skrojíme vršky a ,,vykucháme" je. Připravíme náplň - sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud máme salám nakrájený z obchodu překrájíme ho na nudličky. Spojíme syrovým vajíčkem, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Promícháme. Naplníme papriky a přiklopíme vršky. Na dno zapékací misky dáme trošku vody, papriky, pokapeme je olejem a posypeme cibulí krájenou na půlměsíčky. Pečeme pod pokličkou asi 20 - 30 min. Petrželku dávám jen z estetických důvodů, náplň je možno obohatit steril. hráškem, kukuřicí, červenou paprikou .....Ale dobrá je i základní varianta.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
brambory nebo chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.10.17 20:35
Výborné s jakýmkoliv sýrem.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Papriky plněné sýrem
Bóže, Alis, nejak se tu ta zelnacka rozjela, tak jsem odpovedela tady, noooooooo
Bóže, proč to nenapíšeš pod zelňačku? Odpověděla bych ti, ale pod paprikami mi to přijde žinantní
Mrkev do zelnacky??? Alis, to NIKDY ! Ale kdyz ti to chutnaaaaaaa …
521 příspěvků 11.5.11 22:09
Nejradeji bych jela domu a dala se do vareni…
ale jeste 3 hodinky prace…
Diky Glama
Anitto - dvojctihodnou zelňačku najdeš tady, včetně vysvětlení http://www.labuznik.com/…na-zelnacka/

521 příspěvků 11.5.11 21:44
Co to asi je, dvojstihodna zelnacka…?

Jinak zelnacku miluju, segedin take a papriky jsem nekde videla plnene zelim, uz jste to nekdo zkouseli?
Alis - Problém je v tom, že u receptu se uloží buď kategorie nebo zmíněná podkategorie a tak je možné vyhledávat Bezmasá jídla - jen ty, co mají tento štítek (nikoliv další podkategorie). Pokud chceš jídla pouze Bezmasá - Bramborová - tam už problém není, jelikož mají přímo toto označení. Případné pokračování v diskusi.
Terez, já bych byla pro
Stejně tak bych byla pro, aby mi vyhledávač
vyhledal VŠECHNA (např.) bezmasá jídla a nevynechal bezmasá bramborová,
bezmasá houbová, bezmasá nevímjaká. To už jsou podkategorie, která by
měl eliminovat teprve, když si je sama zadám. Pokud zadám bezmasá, pak bych
ráda VŠECHNY bezmasé pokrmy, pokud zadám bezmasá bramborová, pak nechci
ŽÁDNÁ jiná bezmasá jídla:-)
di - jak jsem psala, dá se zvolit, kde má vyhledavač hledat - recept, název, ingredience.
casino - dala jsem do vyhledavače plněn* paprik* sýr a nastavila vztah A (všechny slova) - výsledek.
Alis - přímo u vyhledávání je k němu sepsaná Nápověda, ale klidně založím diskusi s tímto příspěvkem.
Jj, glama, JE!

Zajisté víte, co je to tzv. Pyrrhovo vítězství
Alis - fakt nerozumím, proč ti vyhledavač nenašel zelňačku…
Zkusila jsem to a perfektní výsledek - 2 stránky zelňaček, včetně dvojstihodné..
http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…
Ale neomezovala jsem hledání na žádnou kategorii. Možná tady může být zakopaný čtyřnožec. Jde o to, kam sám autor recept zařadí. A jeho zařazení nemusí být totožné s kategorií, ve které hledáš.. (nemyslím tím jen konkrétně tento případ) A pak to není vina vyhledavače, protože byl omezen určitou kategorií…
Příspěvek upraven 11.05.11 v 20:07
casino - je vám ale jasné, že v každém případě budu vítězem já…?


Glamo, nevím, proč šílím? Jsem vykloubená z pantů jako doba sama????
Di, po přečtení casinova příspěvku apeluji na přehodnocení tvého zarputilého „nereceptování“
Udělat radost profesionálnímu hráči - to
přece stojí za to, ne? Zvlášť po dnešní výhře nad Amíky 
Casino, nechci vám kecat do vašich statistik a pravděpodobností, ale dle mého je šance na uveřejnění receptu od Di 10:90 (uveřejnění:neuveřejnění)
glama exhibicionistka - neexhibicionistka, já se s Vámi vsadím!


Když vsadím v ruletě na červenou, tak pravděpodobnost výhry je 46,37%
Tady to vypadá na lákavých 50%
No, neriskněte to, že?
Alis, nešil…Di přece není exhibicionistka, jako my všichni ostatní…co sem recepty dáváme..
PS..taky bych moc ráda nějaké recepty Di viděla…ale..ona je sem dát nemůže, protože by ztratila svou „výjimečnost“

A uznej..je lepší kritizovat druhé, než se vystavit kritice sám…
A tak…kde by byla Di bez exhibicionistů…
Přesto bych si ráda nějaký recept, léty osvědčený, ze starých sešitků, od Di přečetla. Takové recepty jsou totiž nejlepší, vyzkoušené, prověřené… A jsou přijímány mile a vlídně

Nechápu (tedy chápu), proč je návod na vyhledávání pod receptem na papriky (nechtělo by to překopírovat do nějaké vhodnější rubriky?), nicméně řadím se k těm hloupým, co mají s vyhledávačem problémy.
Např. včera jsem hledala zelňačku, nenašlo mi to žádný recept. Teprve když jsem zadala „dvojctihodná“, našlo to recept na dvojctihodnou zelňačku. Zadala jsem znovu „zelnačka“ a najednou se vyhledávač probudil. - to jen tak na okraj, to není podstatné.
Nejhorší zkušenosti mám, když hledám recept a zadám nějakou kategorii. Když například hledám recept na bezmasé jídlo, už to nenajde pokrm zařazený v bezmasých bramborových. To je moje zkušenost. Ale jak říkám, patřím k těm, kterým zas tak spolehlivě nefunguje. Buď hlava nebo vyhledávač
Di, chápu, že se ti po všech atacích přidávat recepty už nechce. Taky bych už neměla chuť. Ale nevěřím, že by zrovnya tvoje recepty byly ohrané chleby s máslem či buchty stokrát třepané. Přimlouvám se za přehodnocení tvého postoje. Pokud by ses rozhodla změnit názor a občas nějaký svůj recept přidat (je vidět, že si je nevymýšlíš a máš je praxí ověřené), budu ráda. A přimlouvám se za vlídné a milé přijetí ostatními labužníky. Bez ironie a jízlivosti.
2452 příspěvků 11.5.11 14:40
Glamo: nepřidám.
Nechtěla bych dopadnout jako jiní, kteří za
nový recept považují chleba s máslem a rajčaty.
A že problém není ve vyhledávači, ale ve mě, to už jsem sem taky víckrát psala. Nicméně je fajn, že jsem Vám zas vylepšila náladu, to já ráda, když mají druzí radost.
Ten „problém“ je hloupost a nebo jen hloupá výmluva…
Vyhledavač pracuje zcela spolehlivě. A zcela bez problémů hledá i v surovinách!
Stačí zaškrtnout Hledat v..... a vybrat kde… Ovšem suroviny tam nejsou, pravda.
Ale „ingredience“ znamená to samé… Čili zaškrtnout v „ingrediencích“.
Pak není problém cokoli najít. Když se ovšem chce…
Ale Di recepty nepřidává zcela ze zásady. To by bylo, aby se nechala dotlačit k něčemu podobnému
To se raději bude dál vymlouvat…
Tak schválně…přidá recept a nebo nepřidá… Vsadíme se…?

Já říkám, že recept nepřidá
2452 příspěvků 11.5.11 13:37
Pro Terezku: tohle vyhledávání znám a používám; problém je, že se hledá v názvech receptů a ne v surovinách, jak to bylo možné dřív.
P.S. po editaci - právě jsem našla ten podobný recept, který zmiňuju někde níž: http://www.labuznik.com/…-podle-vani/
Ten originál s oloupáním paprik a obalením naplněných paprik v těstíčku mám ovšem doma v papírové kuchařce, v takovém sešitku snad 15 let starém.
Příspěvek upraven 11.05.11 v 13:46
No, já mívám občas s vyhledáváním (taky
)problémy…
) konkrétně na receptu od di, jak se mohla
dopídit onoho podobného receptu.
Admin, prosím:
ukažte mi (nám
Díky
Příspěvek upraven 11.05.11 v 13:35
di - vyhledávání Ti ráda vysvětlím. Je to v zásadě velmi jednoduché.
Nad „Podrobným vyhledáváním“ je ještě k vysvětlení „Nápověda k vyhledávání“.
Pokud je něco nejasného, pošli SZ
di, nemohla by ses jednou překonat? Takhle tvůj recept bude nedohledatelný.
2452 příspěvků 11.5.11 10:13
Wydro, kdybys trochu víc četla diskuse, věděla bys, že těch receptů jsem sem dala už desítky, ale jen do diskusí, opravdu nemám potřebu nějak exhibovat. Taky neumím vyhledávat v novém vyhledávači, takže dopředu vím, že by mi moje recepty nějaký bdělý strážce labužnického bontónu omlátil o hlavu jako nepůvodní (což při 40 000 receptů není nic těžkého, vždycky tu něco podobné něčemu bude). Takže děkuji, nechci. Ale ráda pokecám k receptu, to zas jo a pokud mám nějaké vylepšení, ráda ho sem napíšu.
di ??? Ty a recept? jdes do sebe a je uzasny
Pokracuj !
2452 příspěvků 11.5.11 09:46
No, já se ohledně paprik plněných sýrem lety (kvůli i díky dceři) dopracovala k minimalistické verzi: 1 tvaroh (250g) smíchat s 1 nastrouhanou kostkou balkánského sýra (180g) + 3 vajíčka + lžíce saturejky. Pokud je doma petrželka, tak přidat ještě cca 2-3 lžíce sekané petrželky, ale být nemusí. Nesolit, nepepřit. Vše naplnit do bílých tenkostěnných paprik (nerozkrojených, jen zbavených stopky a semínek), mírně podlít a péct do růžova (cca 3/4 hod při 180 st. C). Když je doma smetana na vaření, tak podlévám jí, jinak stačí lehce pokropit olol nebo na každou papriku před pečením položit malý plátek másla a podlít vodou. Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel, dělám ho často, nejmíň jednou za tři týdny (v létě častěji), čím víc, tím líp; ničím jiným se rodině tolik nezavděčím.
Původní bulharský recept vyžaduje papriky oloupané a po naplnění obalené v těstíčku z kukuřičné mouky nebo škrobu, vajíček a vody (vajíčka lze vynechat), smaží se na pánvi. Ta moje verze je jednodušší, ale přesto dobrá.
P.S. Někde tady hodně podobný recept je, ale nemůžu ho najít.
Já zase dělám tyhle http://www.labuznik.com/…-ve-smetane/?… a je to taky strašná dobrota
dag
, tyhle dělám už dlouho, jsou dobré
i studené
, http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…,
jsou tu různé, ještě asi zkusím - http://www.labuznik.com/…-testovinou/
Měj se hezky.
recept mne milá Dando potěšil. Mám chuť na papriky již delší dobu, ale na maso ne. A toto je řešení. Děkuji.
Místo eidamu niva a zbytek kozího sýru, pečené na pánvi - lahůdka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Jejda, to vypadá dobře!
311 příspěvků 25.1.09 03:43
tak tohle zkusím dneska k večeři, plněné papriky - čímkoliv- to je moje, díky za tip