Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě, necháme vychladnout (případně použijeme zbylou rýži z minulého dne) a promícháme s játrovou paštikou. Paprikovým luskům odřízneme vršek se stopkou, vydlabeme je, naplníme směsí paštiky a rýže a dáme stranou. V kastrolu, který budeme moct dát do trouby, rozehřejeme olej, zaprášíme moukou, prosmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, ocet, cukr a koření (nové koření, skořici, pepř, bobkový list). Za stálého šlehání provaříme, dochutíme solí a případně dosladíme nebo dokyselíme octem. Do omáčky vložíme naplněné papriky a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
houskový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Papriky plněné paštikou a rýží
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
maminka nám tohle vařila vždycky v létě na chatě (výhradně tam - nevím proč
!) a my děti jsme se po tom mohly
utlouct. Chatu mi to připomíná dodnes
. Bona
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle naprosto skvělé jídlo znám trošku jinak, ale tuto variantu co nejdřív vyzkouším a dám vědět.