Recept Papriky plněné čerstvým sýrem Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Papriky plněné čerstvým sýrem

Úvod

Moc jsem si oblíbila výrobu čerstvého sýra podle receptu Miiny tady

https://www.labuznik.cz/…e-syrovatky/

a protože ho je docela dost a objevila jsem zároveň zdroj miniaturních barevných paprik, napadlo mě to zkombinovat. Protože papriky jsou roztomilé a malinké, přišlo mi riskantní je grilovat a loupat, mohla bych přijít o podstatnou část dužiny. Rozhodla jsem se zkusit, co udělá, když je lehce povařím. A vyšlo to perfektně, dokonce jako vedlejší produkt mi vyšla prima kuřecí polévka, vařená s paprikami. Ale to až příště…:- ).

Postup

Papriky, mohou být i ty normální, velké, zbavíme stopky a vykrojíme semínka a bílá žebra. Necháme je vcelku. Dáme si vařit větší množství vody s trochou oleje, vinného octa, soli, červeného pepře a pár lístky bazalky. Očištěné papriky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Vyndáme, necháme okapat a vychladit. Mezitím si smícháme čerstvý sýr (můžeme použít i jiný čerstvý sýr, klidně i kozí, typ třeba Chavroux) s nasekanými bylinkami, malým množstvím utřeného česneku, pepřem - osolíme, je-li potřeba a touto směsí potom pečlivě naplníme vychladlé papriky. Necháme řádně vychladit a před podáváním pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!

Nahlásit recept

  • 25.03.13 vloženo
  • 4079x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • barevné papriky
  • čerstvý sýr
  • zelené bylinky (pažitka, petrželka, bazalka) podle chuti
  • česnek
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 25.3.13 21:29

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Papriky plněné čerstvým sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Papriky plněné čerstvým sýrem

tlustá bába
1212 příspěvků 26.3.13 00:55

Zvláštní je, že samotnou papriku nemohu, ale když do ní nacpu sýr, je můj organismus nadšen. Nepátrám, hlavně, že mi chutná. Ke štěstí mi postačí nacpání obyčejnou Lučinou bez příkras. Vychlazené papriky navíc vypadají krásně na řezu.
Nikdy mě nenapadlo papriky povařit, ale vypadá to velmi slibně, až se oteplí budou to perly zahradních párty.
Kdyby to místo malých papriček, které bych rozhodně nabídla celé, byly papriky velké, myslíš, že se při krájení na plátky budou chovat stejně ukázněně jako jejich syrové družky? Podrží to ten sýr? Asi se bude muset ohlídat to vaření, aby byly akorát. Logicky. Nejlepší bude provést experiment.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz