Recept Paprikový řízek
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Začneme očištěním a pokrájením paprikových lusků. Můžeme dát dvě či tři barvy dohromady. Z kýty ukrojíme 4 řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou. Osmažíme v pánvičce na rozpáleném oleji, vyjmeme a uložíme do tepla. Olej vylejeme dáme nový, necháme rozpálit a vhodíme jemně pokrájené paprikové lusky, mírně podlijeme, osolíme a dusíme pod pokličkou do změknutí. Přidáme kyselou smetanu, bez pokličky dodusíme, (dávám paprik o něco více a po dodušení je prolisuji přes jemný cedník) dochutíme vegetou, bylinkami, jak kdo rád. Na talíři opečené řízky polijeme paprikovou omáčkou, podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Recept je z kategorií: Minutky
- 13.12.07 vloženo
- 3738x zobrazeno
Ingredience
- 600 g vepřové kýty na řízky
- hladká mouka na obalení řízků
- špetka papriky a černého mletého pepře
- olej na smažení
- 200 g jemně nakrájených paprikových lusků, nejlepší jsou červené nebo oranžové silnostěnné
- 1/8 l kyselé smetany
- bylinky či koření podle vlastní úvahy.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Paprikový řízek
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Paprikový řízek