Recept Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás Pra

Bento Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás

Úvod

Tradicny vyborny recept od Madarskych susedov. Pangas je tiez sumcovita ryba tak sa da tiez pouzit ako lacna nahrada a takato priprava jej este da aspon daaku chut.

Postup

1-Filety zo sumca nakrajame na kocky, posolime, trosku okorenime, poprasime mukou a osmazime zo vsetkych stran v masti - vyberieme a odlozime na stranu. 2-Na drobno nakrajame cibulu, papriky a paradajky a roztlacime cesnak. Cibulu a cesnak oprazime na masti, posypeme sladkou parikou a rascu premiesame a pridame nakrajanu zeleninu a podusime do polomakka. 3-Pridame osmazene rybacie kocky a zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a posypeme koprom. 4-Pozor! Nemiesame, ale len pohybeme lebo sa nam ryba rozpadne. 5-Servirujeme s haluskami alebo ako u nas s tarhonou.

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 04.05.11 vloženo
  • 9416x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Ingredience

  • 750 g filet zo sumeca (alebo pangas)
  • 1 cibula
  • 70 g masti
  • 2 papriky mensie
  • 2 paradajky
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 lyzica muky
  • 10 g sladkej madarskej papriky
  • 1 lyzica kopru
  • spetka soli
  • 1 strucik cesnaku
  • spetka rasce
  • spetka cierneho korenia

Doporučená příloha

  • testoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás

sveva
751 příspěvků 6.5.11 23:14

Bento krásný receptík, škoda, že sumce ani v Česku není snadné koupit. Mám ho moc ráda. Byla bych ochotná se s ním i poprat jak píše Danda.

Bento
794 příspěvků 4.5.11 14:11

8-o casino, mas pravdu , kolko kucharov tolko postupov,
ale s tym sumcom to je ako s Dry Martini don't ‚stir just shake‘ .( Nemiesat len „zatrepat“.) :potlesk:

casino
4497 příspěvků 4.5.11 11:24

Bento,
ad. 4 z receptu, souhlasím :-) a se sumečkem to platí tím tuplem!
Nebylo by tedy jednodušší zahustit moukou PŘED přidáním masa a důůůkladně povařit?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.5.11 10:20

Bento, v pohodě :-), jen jsem vzpomínala jak je to dlouho, co jsem v Komárně ochutnala :-)

Sumce jsme jednou koupili celého, sice nám ho praštili, ale než jsme dojeli domů, tak se mu podařilo ožit a vylezl z banánové bedny, která mu stejně byla o polovinu menší a nakonec v nestřeženém okamžiku v garáži vyskočil ven, sebevrah :-) Vyválel se tam na betonu v prachu s olejem … hrůza :-)
Tenkrát jsme po vsi sháněli rybáře, který by ho zabil, ale všichni se ho báli :-), takže nakonec jsme ho udolali sami, rozporcovali, uvařili i snědli :-)

Bento
794 příspěvků 4.5.11 10:03

Dando, pozeral som ho , ale ked pozries 8-o podrobne su uplne ine , keby bola jedna dve suroviny tak by som pridal fotky k tomu druhemu.
Ale su 4 suroviny : kysla smotana, kopor, rasca a vyvar.
Co je ale podstatne je postup medzi receptami a nechcel som vrtat do toho druheho receptu.
Tie rybacie kocky sa musia najprv oprazit vybrat a potom len vlozit do omacky a nehybat .
Ked to budes miesat tak ti ostane z tych ryb kasa :oops: nie paprikasove kocky.

Bento
794 příspěvků 4.5.11 09:39

Dando, uplne s tebou suhlasim :wink: ,ale daako k tymi madarskym paprikášom, pörköltom tie ich halusky alebo tarhona idu vyborne :palec:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.5.11 09:32

Podobný recept http://www.labuznik.com/recipe.php?… od marmelády a krásný interiér v rybí a myslivecké restauraci U Vargy http://www.travelguide.sk/…201_0_1.html :-)

Příspěvek upraven 04.05.11 v 09:38

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.5.11 08:00

V Komárně v rybí restauraci u Vargy jsem ochutnala poprvé s těstovinovými haluškami, kombinace se zdála na první pohled dost divná, přeci jen k rybě se u nás podávají nejčastěji brambory, ale ladilo to a bylo naozaj perfektné :-)
Včera jsem dělala podobně podle Tvarůžkové kuchařky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz