Recept Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás Pra

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás

Úvod

Tradicny vyborny recept od Madarskych susedov. Pangas je tiez sumcovita ryba tak sa da tiez pouzit ako lacna nahrada a takato priprava jej este da aspon daaku chut.

Postup

1-Filety zo sumca nakrajame na kocky, posolime, trosku okorenime, poprasime mukou a osmazime zo vsetkych stran v masti - vyberieme a odlozime na stranu.

2-Na drobno nakrajame cibulu, papriky a paradajky a roztlacime cesnak. Cibulu a cesnak oprazime na masti, posypeme sladkou parikou a rascu premiesame a pridame nakrajanu zeleninu a podusime do polomakka.

3-Pridame osmazene rybacie kocky a zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a posypeme koprom.

4-Pozor! Nemiesame, ale len pohybeme lebo sa nam ryba rozpadne.

5-Servirujeme s haluskami alebo ako u nas s tarhonou.

Recept je z kategorií: Filé


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.05.11 vloženo
  • 7615x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Ingredience

  • 750 g filet zo sumeca (alebo pangas)
  • 1 cibula
  • 70 g masti
  • 2 papriky mensie
  • 2 paradajky
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 lyzica muky
  • 10 g sladkej madarskej papriky
  • 1 lyzica kopru
  • spetka soli
  • 1 strucik cesnaku
  • spetka rasce
  • spetka cierneho korenia

Doporučená příloha

  • testoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikáš ze sumce - Harcsapaprikás

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 06.05.11 23:14

Bento krásný receptík, škoda, že sumce ani v Česku není snadné koupit. Mám ho moc ráda. Byla bych ochotná se s ním i poprat jak píše Danda.

 
Bento
794 příspěvků 04.05.11 14:11

8-o casino, mas pravdu , kolko kucharov tolko postupov,
ale s tym sumcom to je ako s Dry Martini don't ‚stir just shake‘ .( Nemiesat len „zatrepat“.) :potlesk:

 
casino
4473 příspěvků 04.05.11 11:24

Bento,
ad. 4 z receptu, souhlasím :-) a se sumečkem to platí tím tuplem!
Nebylo by tedy jednodušší zahustit moukou PŘED přidáním masa a důůůkladně povařit?

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.05.11 10:20

Bento, v pohodě :-), jen jsem vzpomínala jak je to dlouho, co jsem v Komárně ochutnala :-)

Sumce jsme jednou koupili celého, sice nám ho praštili, ale než jsme dojeli domů, tak se mu podařilo ožit a vylezl z banánové bedny, která mu stejně byla o polovinu menší a nakonec v nestřeženém okamžiku v garáži vyskočil ven, sebevrah :-) Vyválel se tam na betonu v prachu s olejem … hrůza :-)
Tenkrát jsme po vsi sháněli rybáře, který by ho zabil, ale všichni se ho báli :-), takže nakonec jsme ho udolali sami, rozporcovali, uvařili i snědli :-)

 
Bento
794 příspěvků 04.05.11 10:03

Dando, pozeral som ho , ale ked pozries 8-o podrobne su uplne ine , keby bola jedna dve suroviny tak by som pridal fotky k tomu druhemu.
Ale su 4 suroviny : kysla smotana, kopor, rasca a vyvar.
Co je ale podstatne je postup medzi receptami a nechcel som vrtat do toho druheho receptu.
Tie rybacie kocky sa musia najprv oprazit vybrat a potom len vlozit do omacky a nehybat .
Ked to budes miesat tak ti ostane z tych ryb kasa :oops: nie paprikasove kocky.

 
Bento
794 příspěvků 04.05.11 09:39

Dando, uplne s tebou suhlasim :wink: ,ale daako k tymi madarskym paprikášom, pörköltom tie ich halusky alebo tarhona idu vyborne :palec:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.05.11 09:32

Podobný recept http://www.labuznik.com/recipe.php?… od marmelády a krásný interiér v rybí a myslivecké restauraci U Vargy http://www.travelguide.sk/…201_0_1.html :-)

Příspěvek upraven 04.05.11 v 09:38

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.05.11 08:00

V Komárně v rybí restauraci u Vargy jsem ochutnala poprvé s těstovinovými haluškami, kombinace se zdála na první pohled dost divná, přeci jen k rybě se u nás podávají nejčastěji brambory, ale ladilo to a bylo naozaj perfektné :-)
Včera jsem dělala podobně podle Tvarůžkové kuchařky :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz