Recept Paprikáš z králičího masa

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Paprikáš z králičího masa

Postup

Maso očistíme, oplách­neme a nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme tuk, přidáme velmi nadrobno nakrájenou cibuli a mírně dozlatova ji osmažíme. Přidáme nakrájené ma­so, osolíme a krátce ope­čeme po všech stranách. Opečené maso zaprášíme paprikou a za občasného míchání a podlévání výva­rem dusíme doměkka. Na­konec vmícháme smetanu, podle chuti přisolíme a za­vaříme (stačí kolem 4-5 minut). V papiňáku děláme ob­dobně. Jakmile přidáme maso, necháme ho osmah­nout a posypeme moukou, kterou s masem zase mír­ně osmažíme, potom přisy­peme papriku a nalijeme vývar (vodu s masoxem). Vaříme zhruba 30 minut. Až po dohotovení přidává­me smetanu a ještě 2-3 minuty povaříme. Pokud chceme mít omáčku hustší, vmícháme do smetany asi 20 g hladké mouky, vlijeme do omáčky a necháme 5-8 minut povařit.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 06.01.04 vloženo
  • 11305x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g králičího masa bez kostí
  • 60 g pokrmové­ho tuku (oleje)
  • 120 g ci­bule
  • 10 g mleté sladké papriky
  • sůl
  • 1-2 dl zaky­sané smetany
  • hovězí vý­var nebo vývar z masoxu.

Doporučená příloha

  • vařené bram­bory rýže, případně tmavý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikáš z králičího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Cibulačka Cibulačka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz