Recept Paprikáš dle tety Boženy

Slovinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V papiňáku uvaříme kura (mladého nebo starého). očistíme a omyjeme zeleninu (jadřince ven z paprik, brambory oškrábeme)., pokrájíme ji na kousky které jsou nám sympatické Vyndáme měkkého ptáka z hrnce a dáme vychladnout. Do asi tak 5 l hrnce přelijeme vývar a do něj dáme vařit veškerou zeleninu, tj. papriky, rajčata, okurky a brambory + lák z okurek. Z vychladlého ptáka obereme maso (kůži dáme hafíkovi, není to s ní ono). Když jsou brambory (a tím i ostatní zelenina) vařené přidáme do hrnce obrané a pokrájené maso. Zjemníme smetanou dosolíme. Je to fajn bašta na léto, nejlépe chutná mírně zchladlá, bohuže chladne zatraceně pomalu.

Recept je z kategorií: Slepice

Nahlásit recept

  • 14.07.04 vloženo
  • 7152x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 60 minut

Ingredience

  • slepice (kuře)
  • cca 1 kg račat
  • cca 0,5 kg paprik
  • cca 0,5 kg brambor
  • 15 kyselých okurek střední velikosti (nebo podle chuti)
  • 0,2 l láku z okurek (je to divné, ale je to tak)
  • 250 ml smetany (klidně přidat ještě kelímek zakysané)
  • sůl

Doporučená příloha

  • Žádná, brambory jsou uvnitř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikáš dle tety Boženy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
van.Thomas
192 příspěvků 13.03.11 06:51

Velmi zajímavá věc. Já teda kyselý nerad a okurek jsem dal polovičku (a bylo to tak akorát). Doho láku jsem se vyloženě bál, ale nakonec jsem se odhodlal. Je to moc dobré, chuť je opravdu lahodná, ikdyž je nakyslá. I s vývarem toho bylo asi 6 kilo.

Pepino
44 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paprikáš dle tety Boženy

Jenom jsem měl obavy kde seženu malé raky :-))))

Pepino
44 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paprikáš dle tety Boženy

Jenom jsem měl obavy kde seženu malé raky :-))))

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Dorsch

Za překlepy se neomlouvej. Mě by za moje strojopsaní nepřijmuli ani do pomocné školy. A je nás tu jistě víc.

Fany
69 příspěvků 25.01.09 03:43
Dorsch

omlouvat se nemusíš, ale stačí, když si klepneš v pravém rohu nahoře na „můj labužník“ potom na „mnou napsané recepty“ a na upravit.Tam si ten recept opravíš a dáš opět uložit.

dorsch
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Omluva

Omlouvám se všem za překlepy - Dorsch

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paprikáš dle tety Boženy

Dorsch, zase jeden zajímavý recept a já konečně vím co je paprikáš. Pokračuj v dodávání receptů. Dík.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz