Recept Paprikás Burgonya - Bramborový maďarský paprikáš 2

Drobek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory povařte ve slupce asi 10 minut, oloupejte a nakrájejte na 5 mm plátky. V 2 litrovém hrnci rozpusťte sádlo, až se z něj lehýnce kouří přidejte cibuli, osmažte lehce dozlatova, přidejte česnek, promíchejte. Sundejte s ohně a vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, nalijte vývar, přiveďte do varu. Přidejte kmín, klobásu, brambory, rajče, papriku, sůl a trošinku pepře. Přiveďte do varu a vařte až jsou brambory měkké. Talíře ozdobte zakysanou šlehačkou a podávejte. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.10.01 vloženo
  • 7644x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 lžíce sádla
  • 1 cibule nadrobno
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 0,5 l hovězího nebo slepičího vývaru
  • troška kmínu
  • 1 středně velké rajče, oloupané a nasekané
  • 1 velká zelená paprika, nasekaná
  • 0,5 kg dobré klobásy, ne-li přímo čabajky na plátky
  • 23 lžíce zakysané šlehačky
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • Pečivo nebo chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikás Burgonya - Bramborový maďarský paprikáš 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paprikás Burgonya - Bramborový maďarský paprikáš 2

Honza02
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paprikás Burgonya - Bramborový maďarský paprikáš

Čechům dělá maďarština více problémů než je zdrávo. Paprikás burgonya přeloženo do češtiny jsou paprikové brambory. Bramborový paprikáš se maďarsky jmenuje Burgonya paprikás

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Mňamka

to je určitě úžasná, musím to zkusit. Kdyby ta paprika byla trošičku pálivá, tak by to určitě nebylo na škodu.

Marie maroll
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Recept

to zkusím, může to být lákavé. Mariel

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Chilli con carne Chilli con carne
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz