Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na oleji podusíme na drobno pokrájené houby s trochou soli, kmínu (drceného) a převařené vody; krátce před dokončením dušení přidáme lžíci vinného octa. Během dušení hub v další nádobě osmahneme do jemně hněda drobně pokrájenou cibulku, přidáme na jemno nakrájenou papriku a víno, posolíme (opatrně; bude balkánský sýr, který je sám o sobě slaný) - a dusíme (obvykle trvá zhruba stejný čas jako houby). Krátce před skončením dušení vsypeme asi kávovou lžičku mleté červené papriky a na malé kostičky pokrájený balkánský sýr. Ještě chvíli osmahneme (ovšem **sýr se nemá roztéci**). Uvaříme vajíčko ´na tvrdo´, zbavíme skořápek, nakrájíme na malé kostičky. K houbám přidáme cibulku s paprikou a sýrem i vajíčko, promícháme, necháme proběhnout chviličku teplotou varu, přilijeme vodku, zapálíme, flambujeme.
Recept je z kategorií: Houby
Podáváme s tmavým pečivem nebo s rýží či ovsem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Paprička a houbičky - se sýrovým dodatkem
410 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá fakt moc dobře - ukládám do oblíbených a děkuji.