Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
paprika Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sušené houby v hrníčku zalijeme vařící vodou a necháme je v ní několik minut nabobtnat. Přecedíme přes sítko a vodu si ponecháme. Opláchneme krůtí prsa a krůtí játra, osušíme savým papírem a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme, obojí jemně nasekáme. Dáme vařit dostatečné množství vody se solí a v ní pak uvaříme těstoviny přesně podle návodu, a aby zůstaly al dente. Mezitím rozpálíme v pánvi s vyšším okrajem olivový olej. Smažíme v něm nejdříve maso a játra, pak přidáme cibuli, česnek a houby, vše restujeme asi 3 minuty. Vlijeme víno, vývar a asi 125 ml vody, ve které se máčely houby. Přidáme rajský protlak, smetanu a jednu celou větvičku rozmarýnu. Necháme prudce vařit asi 8 minut ( i déle). Nakonec ochutíme octem, solí a pepřem. Slijeme pappardelle a smícháme je s krůtím ragů, ze kterého jsme odstranili rozmarýnovou větvičku. Jídlo pak ozdobíme lístky rozmarýnu z druhé, nepoužité větvičky.
Recept je z kategorií: Těstoviny
červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na PAPPARDELLE s krůtím ragů