Recept Papka Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept pochádza z Oravy.

Postup

Z vody a ovsenej múky za stáleho miešania uvaríme kašu, vylejeme na misu a do jamky v prostriedku kaše nalejeme tzv. „masť“.
„Masť“ sa robí z mlieka, pridá sa cukor a hladká múka. Za miešania sa nechá zovrieť, po prevretí je „masť“ hotová.
„Masťou“ sa nahrádzala bravčová masť alebo maslo.
Každá lyžica s kašou sa namáčala v strede v „masti“.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.01.10 vloženo
  • 2646x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l voda
  • 0,25 kg ovsená múka
  • 0,5 l mlieko
  • 1PL cukru
  • 2PL hladkej múky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Květáková polévka Květáková polévka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz