Recept Papka Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept pochádza z Oravy.

Postup

Z vody a ovsenej múky za stáleho miešania uvaríme kašu, vylejeme na misu a do jamky v prostriedku kaše nalejeme tzv. „masť“.
„Masť“ sa robí z mlieka, pridá sa cukor a hladká múka. Za miešania sa nechá zovrieť, po prevretí je „masť“ hotová.
„Masťou“ sa nahrádzala bravčová masť alebo maslo.
Každá lyžica s kašou sa namáčala v strede v „masti“.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.01.10 vloženo
  • 2752x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l voda
  • 0,25 kg ovsená múka
  • 0,5 l mlieko
  • 1PL cukru
  • 2PL hladkej múky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Ořechový koláč Ořechový koláč
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz