Recept Papka Pra

kltko Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept pochádza z Oravy.

Postup

Z vody a ovsenej múky za stáleho miešania uvaríme kašu, vylejeme na misu a do jamky v prostriedku kaše nalejeme tzv. "masť". "Masť" sa robí z mlieka, pridá sa cukor a hladká múka. Za miešania sa nechá zovrieť, po prevretí je "masť" hotová. "Masťou" sa nahrádzala bravčová masť alebo maslo. Každá lyžica s kašou sa namáčala v strede v "masti".

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.01.10 vloženo
  • 3557x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l voda
  • 0,25 kg ovsená múka
  • 0,5 l mlieko
  • 1PL cukru
  • 2PL hladkej múky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz