Recept Pao De Oueijo

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pao De Oueijo

Postup

1. Mlieko, maslo, olej a sol nechame zvarit.

2. Nalejeme na v mise pripravenu tapiocu a dobre rychlo vymiesame. Hmota bude taka ako gumovita latexova..

3. Pridame vacia a syr a dobre vymiesame do hladka. Pracujeme pomerne rychlo.

Ak by sa nam zdala prilis riedka pridame este asi svrt salky tapioca. Ak by este stale sa zdala riedka nebojte sa. Ona az prechladne akoby zhustne, lepsie povedane stuhne .

4. Na ruky kvapneme kvapku oleja a tvorime gulicky asi ako ping-pongove lopticky.

5. Pecieme vy vyhriatej rure (180-200 st) asi 10 az 15 minut. Ked zacnu zlataviet vyberame.

Podavame horuce.

Gulicky/ koblizky su po upeceni z dnu mazlave a tahave a su nesmierne lahodne.

Poznamka:
Osobne preferujem pridat 1 KL prasku do peciva a gulicky este neupecene zmrazit. Pretoze naozaj su lahodne ked su horuce, tak zmrazene v pripade potreby len davame piect do vyhriatej rury.
Dokonca sa mi zdaju takto (akoze ulezane v mrazaku) este lepsie.

V kazdom pripade su nesmierne lahodne, priam navykove a ani sa necudujem ze pre brazilcanov je to kazdenny chlieb.

Dobru chut :)

Dalsi recept na Labuzniku:

Pao De Qeijo

Vhodne bre bezlepkovu dietu/bezglute­novu/pre celiatikov :)

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 28.07.10 vloženo
  • 9034x zobrazeno

Ingredience

  • 4 PL masla
  • 1/2 salky oleja
  • 1 salka mlieka
  • 1 KL sol
  • 2 salky tapioca
  • 2 salky jemne struhany syr ( mozarella 1 salka a stvrt+ chedar+ parmesan)
  • 2 vajcia

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pao De Oueijo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1211 příspěvků 14.04.13 13:34

Promiň, zapomněla jsem - vítám Tě mezi námi! :mavam:

 
tlustá bába
1211 příspěvků 14.04.13 13:32

:lol:
No, ty moje tenkrát byly tak průzračné, že tam nebyly! Částečně.
Pochybuji, že mám od té doby víc rozumu, abych si s tím poradila, ale pokusím se - výhledově.
Pravdaže moučka - když se s tím peče, jenom jsem tupec.
Děkuji za návrh a :mavam:
Ten dezert vypadá hezky, Casino.

 
jolana
5065 příspěvků 14.04.13 10:39

http://www.svetkoreni.cz/…--sitem.html

Tapioca su gulicky a je aj mucka tapiocova.. Pao de Queijo su z mucky a su bozi.. :lol:
Tlusta babo, nezavrhuj vecna skoda.. su idealne ako dezert.. skus ---gulicky hodim do vriacej vody a variia sa az su priezracne, scedim, ochladim, pridam kokosove mlieko, cukor podla chuti, prevarim, nalozim do poharov, navrch ovocie zvacsa mangove pyre alebo jahodove..na labuzniku recept a mrk do koment..
http://www.labuznik.cz/…vou-omackou/
:mavam:

 
tlustá bába
1211 příspěvků 14.04.13 10:22

Tapioka jsou malé bílé perličky škrobu z kořene manioku. Velmi vhodné při bezlepkové dietě. Používají se při zahušťování třeba pudinků, pečiva. Chová se to úplně stejně, jako náš škrob.
Což je případ tohoto receptu.
Zkusila jsem je jednou použít jako zavářku do čínské polévky a dopadlo to katastrofálně, část se úplně rozpustila a nadměrně zahustila polévku a část zůstala tvrdá jako broky. To mě spolehlivě odradilo na dalších 30 let. :lol:
Možná má někdo jinou zkušenost a umí s tím v teplé kuchyni zacházet. :mavam:

 
nardellimarek
1 příspěvek 14.04.13 09:53

Co je tapioca?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz