Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jaqueline Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
684 Kcal pre porciu Smotanu dáme do hrnca. Vanilkový lusk po dĺžke rozkrojíme. Vanilkovú dreň zoškrabeme lyžičkou a spolu s vanilkovým strukom dáme do smotany. Pridáme cukor. Smotanu počas miešania asi 15 minút pri strednej teplote pomaly povaríme. Želatínu necháme v studenej vode zmäknúť. Smotanu vezmeme zo šporáka. Želatínu vytlačíme a počas miešania ju primiešame. Vanilkové struky vyberieme. Panna Cottu dáme do malých formičiek. Po vychladnutí dáme stuhnúťdo chladničky. Uvaríme 30 ml mlieka. Pridáme čokoládu a počas miešania ju v mlieku rozpustíme. Pridáme pomarančový likér. Necháme vychladnúť. Formy dáme do horúcej vody, aby sme Panna Cottu ľahko vybrali. Dáme na dezertný tanier a polejeme čokoládou a obložíme jahodami. Panna Cotta (varená smotana) je špecialitou z Piemont.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Panna Cotta
Použito bylo 6 plátků želatiny…
…jak tato vanilková omáčečka, (dobrá snad tak akorát na buchtičky bez šodó), z 500g smotany vytuhne s dva plátky želatiny


Leda…, leda by ty plátky hmotnily každý 5g
Nebo…, nebo by se tužilo v mrazáčku