Recept Panna cotta s podmáslím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panna cotta s podmáslím

Postup

Na dno formičky dáme asi 2 plátky meruňky. Připravíme si želatinu, používám práškovou, 1 sáček na 0,5 l tekutiny. Polovinu sáčku rozmíchám asi se 2 dl kompotové šťávy, malinko zahřejeme, počkáme na rozpuštění želatiny. Do formiček na meruňku nalijeme asi 2 lžíce připravené šťávy s želatinou, aby byla meruňka zalitá. Necháme trochu zatuhnout. Připravíme si sáček želatiny, rozmícháme v trošce teplého mléka. Mléko s cukrem vaříme pod bod varu. Stáhneme z ohně, vmícháme rozpuštěnou želatinu a přilijeme podmáslí pokojové teploy. Metličkou pořádně prošleháme, aby nebyly kousky želatiny. Lijeme na meruňkový základ, necháme v chladu 8 hod. tuhnout. Můžeme použít jiné ovoce, dělala jsem i filety z pomeranče, plátky broskví, nebo připravit panna cotu čistou.

Nahlásit recept

  • 23.01.13 vloženo
  • 2820x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 500 ml podmáslí
  • želatina
  • plátky kompotovaných meruňek
  • šťáva z kompotu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

konvalinka34 23.01.13 14:02

druhé foto je z kokotky, která byla vyložená fresh folií, ta se ale obtiskla na panna cottu. příště jsem zkusila obvod panna cotty obtáhnout teplou špachtlí a bylo to hladké.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Panna cotta s podmáslím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 24.01.13 20:40
Pouze jsem chtěl...

…(taktně) upozornit na absenci gramáže želatiny v ingrediencích, když ani v postupu není zmíněna.
U nás se dělá něco podobného

konvalinka34
15 příspěvků 24.01.13 20:21

Ano, půl sáčku zbylo na příště. používám 10 gr želatinu, čirou. výrobek se dobře vyklopí z formičky, je přesně takový, jako má být, musí se třást, ale krásně držící tvar. i když je použito mléko /používám domácí, tedy tučné jako smetana /a podmáslí celkem 750 ml, stačí jeden sáček želatiny, protože podmáslí je husté a společně se všechno „podrží“. mám to odzkoušeno mnohokrát.

casino
4488 příspěvků 23.01.13 19:12
Takže, použity 2 sáčky a 1/2 sáčku zbylo?

Zrovínka dolaďuji recepturu na klasickou „Vařenou smetanu“(že aby produkt nebyl jako kyt, ale avšak dal se bez problému vyklopiti z formičky) na chystanou oslavu, tak náhodou vím o čem mluvím :)
Předesílám, že i od jednoho výrobce (jakéhosi Dr.) je na trhu prášková želatina v sáčcích na 0,5 litru tekutiny; jeden hmotní 10g, druhý váží 20g 8)
V postupu je patrně pracováno s balením 10g,,, ale možná by bylo dobré to někam napsat, pro ty, co to budou vařit poprvé :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz