Recept Panna cotta s podmáslím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panna cotta s podmáslím

Postup

Na dno formičky dáme asi 2 plátky meruňky. Připravíme si želatinu, používám práškovou, 1 sáček na 0,5 l tekutiny. Polovinu sáčku rozmíchám asi se 2 dl kompotové šťávy, malinko zahřejeme, počkáme na rozpuštění želatiny. Do formiček na meruňku nalijeme asi 2 lžíce připravené šťávy s želatinou, aby byla meruňka zalitá. Necháme trochu zatuhnout.
Připravíme si sáček želatiny, rozmícháme v trošce teplého mléka.
Mléko s cukrem vaříme pod bod varu. Stáhneme z ohně, vmícháme rozpuštěnou želatinu a přilijeme podmáslí pokojové teploy. Metličkou pořádně prošleháme, aby nebyly kousky želatiny. Lijeme na meruňkový základ, necháme v chladu 8 hod. tuhnout.
Můžeme použít jiné ovoce, dělala jsem i filety z pomeranče, plátky broskví, nebo připravit panna cotu čistou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.01.13 vloženo
  • 2583x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 500 ml podmáslí
  • želatina
  • plátky kompotovaných meruňek
  • šťáva z kompotu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

konvalinka34 23.01.13 14:02

druhé foto je z kokotky, která byla vyložená fresh folií, ta se ale obtiskla na panna cottu. příště jsem zkusila obvod panna cotty obtáhnout teplou špachtlí a bylo to hladké.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Panna cotta s podmáslím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 24.01.13 20:40
Pouze jsem chtěl...

…(taktně) upozornit na absenci gramáže želatiny v ingrediencích, když ani v postupu není zmíněna.
U nás se dělá něco podobného

 
konvalinka34
15 příspěvků 24.01.13 20:21

Ano, půl sáčku zbylo na příště. používám 10 gr želatinu, čirou. výrobek se dobře vyklopí z formičky, je přesně takový, jako má být, musí se třást, ale krásně držící tvar. i když je použito mléko /používám domácí, tedy tučné jako smetana /a podmáslí celkem 750 ml, stačí jeden sáček želatiny, protože podmáslí je husté a společně se všechno „podrží“. mám to odzkoušeno mnohokrát.

 
casino
4473 příspěvků 23.01.13 19:12
Takže, použity 2 sáčky a 1/2 sáčku zbylo?

Zrovínka dolaďuji recepturu na klasickou „Vařenou smetanu“(že aby produkt nebyl jako kyt, ale avšak dal se bez problému vyklopiti z formičky) na chystanou oslavu, tak náhodou vím o čem mluvím :)
Předesílám, že i od jednoho výrobce (jakéhosi Dr.) je na trhu prášková želatina v sáčcích na 0,5 litru tekutiny; jeden hmotní 10g, druhý váží 20g 8)
V postupu je patrně pracováno s balením 10g,,, ale možná by bylo dobré to někam napsat, pro ty, co to budou vařit poprvé :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz