Recept Pani Smotanka Zmrzla

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pani Smotanka Zmrzla

Úvod

Rychla a velmi chutna… prava smotanova :)

Postup

Vychladenu smotanu vyslahame na 75 %!!! a potom tenkym pramienkom zaslahavame Salko.

Vyslahanu hmotu rozdelime do pripravenych teglikov / misticiek a dame zamrazit.

Pozn.: ak mame Salko uvarene / skaramelizovane mozeme pouzit tiez. Bude zmrzlina karamelova. Mozeme prekladat jahodovym pyre atd., ochucovat trebars skoricou, kakaom, puncom… Salko mozte dat podla vlastnej chuti.

Original recept je na 750 ml smotany 1 konzerva Salka.

Na foto je zmrzlina s skaramelizovanymi mandlami = upalime cukor na karamel, pridame mandle, chvilu oprazime. Dame na kvapkou oleja papier na pecenie / alobal / kamennu dosku, nechame stuhnut a prejdeme / rozdrtime valcekom na cesto.
Na dno misticiek dame mandle, navrsime smotanovu hmotu, dame zamrazit. Posypavam mandlami aj navrsenu hnotu.

Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Zmrzlina


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.04.11 vloženo
  • 5570x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 ml smotany na slahanie
  • 1/3 konzervy Salko / kondenzovane sladene mlieko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pani Smotanka Zmrzla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 25.06.11 21:51

Gabu, v ustach mastny povlak!..tak! a uz viem ake to je..vcera vyrobene z nemeckej slah.smotany.....je to take mastne, povlakovite a ako suche ci co .. ako maslo alebo margarin ako v puse, tak aj na lyzicke aj na misticke a ani sa netopi ako zmrzka ako ta na obrazku pri recepte to je az vidiet na foto aka je lahodna ..tato urobis v tom cesticku a ostane tak…namojpravdu, letelo to vsetko..bohvie z coho to je aj ked bolo napisane ze smotana…

 
jolana
5064 příspěvků 24.06.11 23:49

Gaburiatko, som davala coko ciernu horku original..aj kakao kvalitne a dala salko, nieze nie ..popravde salka davam malo, 1 salko mam na dva litre smotany a daco…primiesavam a ochutnavam..po­sielam ti link na zmrzku zo zeleneho caju…
 http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.06.11 21:36

Jolanka, urcite vyskusam :) Urcite to bude menej kaloricke ako ked tam este okrem cokolady dam salko :) Joj, len keby tie kila tak nenabiehali :) Bola som 2 tyzdne u nasich a pribrala som tam z tych zmrzlin a ovocnych kolacov asi 2 kila a to som pritom intenzivne cvicila :) Ale ked ja mam slabost na sladke :) Preto radsej viac cvicim, nech si mozem dopriat :)

 
jolana
5064 příspěvků 24.06.11 20:37

Gabu, kedze som robila zmrzku, tak som si na teba spomenula. Ak chces cokoladovu tak rozpustis v smotane cokoladu a das vychladnut do chladnicky , na druhy den vyslahas–ako do parizskej torty..
S kakaom : zamiesas kakao do smotany a potom vyslahas..
Dobru chut :)

 
jolana
5064 příspěvků 21.06.11 20:57

Ajto, nie su lupane … dam cukor na panvicu a ked sa roztavi a este nehnedne hodim do neho cele mandle nelupane tak aby sa obalili a cukru/karamelu nebolo len na tych mandliach a to ani daktore nemusia byt cele obalene…akonahle sa uprazia/dostanu zlatavu farbu odstavim, dam ich na papier na pecenie (rozlozim , nie do kopky) a a ked vychladnu polozim na vrch papier a prejdem valeckom..a je to..nie je tam potom tolko karamelu–akurat tak na chut a mandle su lahodne opecene…aby sa cukor nespalil skor ako mandle sem tam panvicku nadvihnem od ohna…dobru chut :)

Gabu, som rada ze vsetkym chuti..aj u nas ide ako na dracku vo vsetkych moznych obmenach..:)

Příspěvek upraven 21.06.11 v 20:59

 
ajta
590 příspěvků 21.06.11 20:39

jen drobný dotaz - Jolanko, ty mandle jsou loupané nebo ne??

 
gaburiatko
739 příspěvků 20.06.11 19:55

Jolanka, tak som u nasich skusala zasa obmenu tejto zmrzky. Najmenej vsetkym chuti vanilkova verzia, cize salko, smotana, pripadne som skusila aj vanilk. extrakt (ja mozem povedat, ze mne chuti viac ako akakolvek vanilkova zmrzka, co kupim v obchode !). Najviac chuti stale cokoladova verzia a celkom sa ujala marcipanova. V troche mlieka som rozpustila marcipanovu hmotu Dr. Oetker a k nej som prihodila trochu zmesi salka s roztopenou cokoladou, primiesala som ku vyslahanej smotane a zmrazila. Velmi slusna, ale nabuduce dam viac marcipanovej hmoty.
Bracho robil z vareneho salka, tiez vyborna vec, len to prehnal s mnozstvom a bolo to strasne sladke. No u nas bude tato salkovo slahackova verzia stalica :) a uz sa tesim na dalsie obmeny.

 
gaburiatko
739 příspěvků 11.06.11 19:13

Tak ten zmrzlinovac je skvely :) Uz som robila aj jogurtovu zmzku a bola uzasna :) Fakt odporucam :)
A este k tym tvojim mandlickam. Skusila som si mandle trochu poprazit na panvicke na sucho a potom som ich pridala do karamelu :) Uuuuzasnost :)
No a chystam sa aj na variantu vareneho salka :) Som zvedava, aka bude karamelova verzia tejto zmrzky :)

 
jolana
5064 příspěvků 09.06.11 22:19

Gabu, ze ano..da sa robit vselijako a staleje dobra..proste jednoducho fantasticka zmrzlina..u nas ide na dracku :) tak si si kupila? daj vediet aka je zo zmrzlinovaca a ako sa ti dari..aby sme boli v obraze keby ze sme si chceli kupit tiez…:0

Di, super odkaz ..vdaka:)

 
di
2451 příspěvků 09.06.11 17:41

Když je řeč o zmrzlině, před nedávnem byl u Cuketky odkaz na jednu banánovou (pro esme - dokonce jen „take one“), vypadá zajímavě: http://www.thekitchn.com/…dient-093414 - ještě jsem ji nezkoušela, ale banány už v mražáku jsou.

 
gaburiatko
739 příspěvků 09.06.11 17:30

No tento recept fakt nepotrebujete vyrobnik zmzliny, ale minule mali v Lidli, tak so kupila :), ale na ine zmrzkove recepty :)
Predvcerom som robila tuto zmzlinku znova, ale vymyslela som si cokoladovu verziu. V salku som roztopila horku cokoladu, mali sme iba ORION, nechala som to vychladnut a potom som k tejto zmesi pridala trochu tekutej slahacky, aby zmes zredla a dala sa prilievat do vyslahanej smotany. No a stale mi to bolo malo cokoladove, tak som zmiesala jeden vanilkovy cukor s kakaovym praskom, zamiesala som do toho trochu vyslahanej slahacky uz aj so zamiesanou cokol. zmesou. Riadne som to zmiesala a kedze tam boli stale hrudky kakaa, tak som to prepasirovala cez sitko spat ku slahacke :) Mnozstva neudavam, robila som to s 2 cokoladami, a asi 650 ml slahacky. No proste experiment, ale zmrzlinka je krasne cokoladkova a kremova :)
Jolanka, dakujem za skvely recept. Da sa s snim experimentovat :)

 
anickav
2904 příspěvků 01.06.11 11:13

Nikdy som sa nepokúšala vyrobiť zmrzlinu, pripadalo mi to náročné, v domácich podmienkach v podstate nemožné. (Teda, bez strojčeka na zmrzlinu.) Pritom tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne, aj suroviny sú skvelé, mnou obľúbené. Plus tie mandle v karamele… :potlesk:

 
jolana
5064 příspěvků 01.06.11 10:48

Gabu, … drzim palce, na mlsanie aj na zhadzovanie nasledkov..:)

Casino..jj..:-)..A predsa sa toci!
http://www.youtube.com/watch?…

:lol:
 
gaburiatko
739 příspěvků 31.05.11 14:38

Di super, ze si sem dala link, vlastne nie pikao som pouzila, to je kakaove, ale PIKNIK.

Jolanka, ano, ja tiez milujem smotanu, nie, nebola rastlinna, na to si uz tiez davam pozor pri tom, co vsetko tu uz predavaju :) Neviem teda, ci to mohlo byt nieco z toho PIKNIKU, ktory som pouzila miesto salka, ale nezda sa mi to. Ved nabuduce urcite robim zo salka, ale urcite to bude u mojich rodicov, lebo dnes som uz celu davku (ale ani nie z celej jednej smotany) zjedla sama s hrstou mandli v karamele. A to sa snazim zhadzovat kila :))) Za posledne dva dni mi to moc nejde, lebo zasa skusam nove recepty a dost vydarene :), takze len mlsam a kila idu hore. Od zajtra prisny rezim zdravej stravy bez sladkosti :) ! A dnes konecne po chorobe cvicim a beham :)

 
casino
4466 příspěvků 31.05.11 14:07

:-) jolana,
A vo vo vo tom to je Já píšu „či čo“, Vy si to zkomolíte k obrazu svému a napíšete cosi, na co by oprsklé casino bez zapýření ani jen nepomyslelo :oops: :mrgreen:

Příspěvek upraven 31.05.11 v 14:09

 
di
2451 příspěvků 31.05.11 13:20

Ano, Pikao ještě existuje: http://www.tatramleko.cz/…-vyrobky.php + http://www.tatramleko.cz/…lechovky.php

 
jolana
5064 příspěvků 31.05.11 11:35

..čičo …jj..to jsem ja..kočka ..odkial to vies?! 8-o .. spehun jeden :-P ..kus, hes .. :-P

 
casino
4466 příspěvků 31.05.11 11:07

jolana,
„neobreheje :mrgreen:“ = neohreje :?: či čo :think:

 
jolana
5064 příspěvků 31.05.11 10:31

Gabu, dobru chut :) Pikao este existuje?..sice neviem aky mastny povlak moze mat slahacka/smota­na..ibaze je rastlinna?..ras­tlinnu nepdopatrenim raz a nikdy viac…alebo zeby aj normalna smotana?..v dnesnom svete je ale vsetko mozne..spominane to tu nie je prvy raz a je mi to zvlastne co vsetko sa clovek nedozvie..smotana zanechava v puse zamat fajnovy lahodny..no ved smotana od veku vekov je prave oblubena kvoli tomu ..ja smotanu aj pijem, u nas sa neobreheje :mrgreen: …ja som ju predvcerom robila jahodovu..roz­mixovala jahody a potom len zamiesavala.. takze je duhova po zmrznuti…pas jahodovej drene a pas vanilkovej..u­zasna..:)
Pekny den :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 31.05.11 09:29

Jolanka, tak zmrzlinka je vyborna, ja som robila len z malej davky, lebo mi vystala slahac. smotana, tak som do nej zaslahala jedno pikao, co je vlastne salko v takej tube ako vybala jesenka. Len jesenka je konden. sladena smotana a pikao je kondenz. zahustene plnotuc. mlieko.
Kazdopadne mi to velmi chutilo, len mi zostaval na podnebi v ustach taky mastny povlak z tej slahacky, to mi trosku prekazalo, ale mohlo to byt aj kvalitou slahacky.
Tie mandle su genialny napad, velmi chutna zalezitost :)
Ja som este urobila experiment, ze som tu zmrzku dala do sekacieho mixeru a snazila som sa ju rozmixovat, kedze to moc neslo, tak som tam sprcla trochu mlieka. Konzistencia bola ako zmrzlina zo stroja :) Napr. ako ta z MacDonaldu, alebo taka, co sa predavala za komousakov, tocena :)
Skusam ju teraz este zmrazit :), uvidime, ci si zachova tu konzistenciu :)
Dakujem za super receptik.

 
Alis
2617 příspěvků 06.05.11 19:37

Lydie, moc děkuju, budu se těšit :-)

 
lydia
1227 příspěvků 06.05.11 15:00

Alis přidám, musím se podívat kde ho mám.

 
Alis
2617 příspěvků 02.05.11 08:01

Lydie, prosím o recept na zmrzlinu z mléka :-) Prosím jako samostatný recept, aby se našel vždy.

Oproti Dandě mám toto zmrzlinové udělátko už skoro dvě desítky let a pořád je v provozu. Zmrzliny děláme na všechny způsoby, ty jogurtové, ovocné a netučné (díky strojku) pořád vedou.

Také prosím o zapsání množství surovin. Já Salko koupila naposledy v roce 1980, když jsem dnes koukla na net, zjistila jsem, že existují slazená mléka 400 g, 397 g, 533 g, 1000 g, s příchutěmi a bez ( a určitě i jiná), neslazená kondenzovaná mléka 340 g (7,5%), 410 g (7,5%), 410 g (4 %), 250 g (7,5%) 340 ml (4 %)…

 
danda  01.05.11 23:56

Musím se přidat se svým poznatkem zmrzlinového stroje :-), kdysi jsem říkala, že je to ta poslední věc, která mi chybí ke štěstí :-), oni kluci jsou jak jolana, požírají na kila :-), tak jsem si říkala, že jim budu mrazit tu nejlepší, nejskvělejší a nejzdravější. Zdenek mě už za ta léta zná, tak mi jednou přivezl zmrzlinový stroječek, levný, nenáročný, hlavně sondoval, jak dlouho mi ta vášeň vydrží :-) - dvojitá hliníková eloxovaná nádoba v plastu, mezi vrstvami šlouchalo něco a ta nádoba se musela nejdříve v mrazáku nechat hodně vychladit, pak se dalo ovoce, dřeň, mléko, smetana …a metličky na elektřinu ušlehaly krásnou zmrzlinu. Fungovalo to celé léto, dělala jsem ovocnou, čokoládovou, karamelovou, alkoholovou, prostě jsem se vyřádila. Přes zimu jsem nádobu nepoužívala a na jaře s prvníma jahodama ji vytáhla z krabice. Zděšení, nádoba byla plná něčeho bílého, jako sníh vypadajícího sajrajtu :-) Letělo to do popelnice. Celé i s metličkama. Teď mám sen. Zmrzlinový elektrický strojek :-)

Ale na tuhle stroj nepotřebuji, takže, jol, dík :-)

 
jolana
5064 příspěvků 01.05.11 20:48

Tetriss, dobra je :)

Lydie, pred destarocim sa stahovali nasi priatelia naspat do ameriky a chceli predat strojek na zmrzlinu a poriadny velky a za babku a ja nekupila ..:( zmrzliny bolo plno, vsade a bola to zmrzlina…a ako cas bezi, zacala byt zmrzlina z praskoveho skimmed mlieka(ked tam vobec dake mlieko je) a vseliakych palmovych tukov a sajrajtov..teraz by sa strojcek zisiel veru..mam zmrzlinu velmi ale naozaj velmi rada..najlepsie na kila :mrgreen: ..pozerala som aj ja..strojky malinke a cena premrstena..to s tym mliekom skusim..ma byt zmrazene napriklad ze sa uz robia krystaliky alebo len vychladene echtovne?

 
lydia
1227 příspěvků 01.05.11 17:16

Jé, Jolano, minulý rok jsem si koupila, protože všichni mají, tak jsem taky musela - strojek na zmrzlinu. Našla jsem podobný recept ale s jogurtem a neslazeným kondenzovaným mlékem, nebo neslazeným salkem. Dostanu koupit v lahvičce. Mléko se dalo na několk hodin do mrazáku, několikrát se protřepalo a potom ušlehalo. Ušlehané mléko bylo skoro jako šlehačka, ale jenom 4%. Přidá se jogurt, já jsem přidala ještě rozmixované jahody. Se šlehačkou to musí být samozřejmě ještě lepší :-).

 
tetrisss
17 příspěvků 01.05.11 10:19

No to stoji za odskusanie,to musi byt dobreee, mnam. :potlesk:

 
jolana
5064 příspěvků 29.04.11 23:24

Dando,len si splhni..ja som si uz ! a ani som sa neunavila ..:-)..davam do tych misticiek od kupovaneho Krem Karamel, mam ich vydrankane od tych co to kupuju.. velkost ako velke formicky na muffins .. takze len vyberiem, necham povolit alebo na chvilku do horucej vody a je to :)A navyse takto v „mansom vydani“ rychlo zmrzne. Ak je dobry mrazak a da sa na hornu priecku za hodinku sa moze podavat..
Mile labuznice, naozaj je dobra, tie slinky su zasluzene :-)
Alis , dakujem za koment ku fotke :) okrem bananov , susenych brusiniek, drevenych malovanych vajicok a zivych kvetov nic ine v dome nebolo :-)

Zmrzka je z letaku ku Salku..tam to mali so skoricou a pomer ako uvadzam v recepte. Ja radsej ochutnavam ked pridavam Salko..:)

Příspěvek upraven 29.04.11 v 23:28

 
glama  29.04.11 22:59

jsem na tom podobně… :-( pusu plnou slin a křeče ve slinných žlázách…
já snad úplně cítím tu chuť!!!!
:mrgreen:

 
wydra  29.04.11 22:56

Tak tohle tedy se ti fakt Jolanko vubec nepovedlo :-( Upim tady, huba jde sejdrem, doma nic a nejen recept, ale jeste sem das takovouhle fotku??? Jen pockej! :-)
O sladke moc nestojim ale tohle, to jako faaakt udelam! Super recept ! :potlesk:

 
danda  29.04.11 22:00

Jol, právě jsem upražila cukr na banánové palačinky z rýžové mouky, kdybych viděla dřív, tak jsem měla dezert na zítra rychleji hotový :-), příští týden, protože zmrzlinou si šplhnu až nahoru :-) Dík.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz