Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rybí filety osolíme, opepříme a lehce pomažeme hořčicí. Naskládáme je do olejem vymazaného pekáčku a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Mezitím si připravíme přeliv: Do smetany zamícháme asi 2 lžíce hořčice a 2 lžíce sekaného kopru. Lehce přisolíme. Touto směsí zalijeme rybu (asi v polovině pečení) a dopékáme, dokud ryba nebude měkká a přeliv zredukovaný na hustotu omáčky.
Recept je z kategorií: Ryby
vařené brambory nebo bramborové měsíčky pečené v troubě
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Milé dámy, než seženete medovou hořčici, tak vmíchejte do dijonské, je určitě jemnější (a dokud se ještě vyrábí) podle množství a chuti lžičku nebo více medu.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
No teda boni, já bych si přála taky takovou tchýniiiiii! Bohužel jsem svojí vůbec nepoznala, protože zemřela mladá, ach jo. Každý nemá to štěstí, toho si važ, je to opravdu v dnešní době veliká pomoc a je to od ní moc hezké viď! T.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jste mě, dámy, tak naladily, že určitě taky Ježíška (sebe hihihi) pošlu nakoupit nějaké dárečky pro tatínka do lahůdek, díky za tip.
Boni, v dnešní době je to opravdu k „nezaplacení“
. Upřímně, také mě potěšilo, když
tchýně jednou za čas navařila na týden.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mrtvul, já to té naší mamince neberu, má to totiž svoje výhody:-).
Spoustu věcí nemusím kupovat. Jídelníček sestavuji částečně podle jejích dovážek… Nikdy není nouze o zeleninu a ovoce všeho druhu (vozí mi půl deputátu - pracuje ve velkoobchodě ovoce-zelenina). Zabijačky, setkání s kámoši…vždycky jim něco zbyde… Nemluvě o přebytcích z obligátních velko-nákupů, které u nich už nikdo nesní, zatímco naše lednice toho pojme dost…(nepodnikáme totiž žádné velko-nákupy, jednak v zájmu uchování duševního zdraví a v neposlední řadě z důvodu jiných aktivit)
Tuhle nás dostali, když nám jen tak mimochodem „odsypali“ půl kila krájené šunky, stejné množství plátkového sýra a kilovou uzenou rolku s tím, že je to potřeba brzy sníst, protože to koupili předevčírem pro přátele, kteří nakonec nemohli dorazit… (předpokládám, že stejné množství si nechali v lednici) To byly svačinky do školy i do práce
ty vytloukáš stejné zdroje jako já
. Taková cibulová marmeláda od MS nebo
marmeláda ze sevillských pomerančů.
A z tchýně si nic nedělej, tu moji do smrti smrťoucí nikdo nepřesvědčil, že nebýt jí, vymřela by naše famílie hlady.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Medovou hořčici z Botanicu asi dostane někdo k Vánocům, nejlépe někdo, kdo se mnou sdílí ledničku. A už známe vítěze… Bude to můj muž.
Ježíšek (já) přikoupí nějaké další lahůdky ze zmíněné prodejny, z Marks „end“ Spenser, z Olympie ad. - a to se to pak Ježíškovi (mně) bude vařit!
Tuli, ozvu se, až uvařím.
P.S. Maminka mého muže je skvělá a starostlivá a neustále nás zásobuje potravinami všeho druhu. Nejspíš proto, aby její syn a vnoučátka netrpěli hladem… U těch intelektuálek totiž nikdy nevíš, tak pro jistotu…:-))
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Hmmm- ta medová hořčice zní moooc dobře, určitě se po ní podívám při nejbližších nákupech, díky, mrtvolko!
Hořčic, mělo být. Proč tu člověk nemůže opravit vlastní příspěvek?
Děvčata zkuste to s některou z hočic z Botanicu, nejlíp s medovou.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
dávala jsem obyčejnou plnotučnou, i když ji také normálně nemám moc v lásce. Ale s tou dijonskou by to nemuselo být špatné. Jestli vyzkoušíš, dej vědět. Jo, jinak by se mi taky líbilo, kdyby mi tchýně dovezla 5 kg pangase jako dárek
)))…Zkoušela jsem trochu improvizovat, manžel
miluje konzervované ryby v hořčicovém sosíku a zrovna nebyla žádná
konzerva k mání, tak jsem to zkusila takhle a docela se to podařilo. Tak
dobrou chuť
).
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tchýně mi přivezla 5 kg pangase (musela jsem přeskládat a odmrazit mrazák…), takže Tvůj recept se mi výborně hodí. Navíc vypadá bezvadně. Jen se zeptám, jakou hořčici používáš? Já osobně tu klasickou plnotučnou nemám ráda (i když třeba do bramborového salátu ji přihodím), takže přemýšlím o dijonské (tu miluju) při o polovinu sníženém množství. Co myslíš, poraď…
Díky B.