Recept Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Postup

Rybí filety osolíme, opepříme a lehce pomažeme hořčicí.

Naskládáme je do olejem vymazaného pekáčku a dáme péci do středně vyhřáté trouby.

Mezitím si připravíme přeliv:
Do smetany zamícháme asi 2 lžíce hořčice a 2 lžíce sekaného kopru. Lehce přisolíme.

Touto směsí zalijeme rybu (asi v polovině pečení) a dopékáme, dokud ryba nebude měkká a přeliv zredukovaný na hustotu omáčky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.11.08 vloženo
  • 5835x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g filetů pangase
  • sůl
  • pepř
  • 2-3 lžíce hořčice
  • 2 lžíce jemně nasekaného kopru
  • 250 ml smetany
  • olej na vymazání pekáčku

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo bramborové měsíčky pečené v troubě

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 04.08.13 12:39

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Milé dámy, než seženete medovou hořčici, tak vmíchejte do dijonské, je určitě jemnější (a dokud se ještě vyrábí) podle množství a chuti lžičku nebo více medu.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem- bona

No teda boni, já bych si přála taky takovou tchýniiiiii! Bohužel jsem svojí vůbec nepoznala, protože zemřela mladá, ach jo. Každý nemá to štěstí, toho si važ, je to opravdu v dnešní době veliká pomoc a je to od ní moc hezké viď! T.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Tak jste mě, dámy, tak naladily, že určitě taky Ježíška (sebe hihihi) pošlu nakoupit nějaké dárečky pro tatínka do lahůdek, díky za tip.

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Boni, v dnešní době je to opravdu k „nezaplacení“ ;). Upřímně, také mě potěšilo, když tchýně jednou za čas navařila na týden.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Mrtvul, já to té naší mamince neberu, má to totiž svoje výhody:-).
Spoustu věcí nemusím kupovat. Jídelníček sestavuji částečně podle jejích dovážek… Nikdy není nouze o zeleninu a ovoce všeho druhu (vozí mi půl deputátu - pracuje ve velkoobchodě ovoce-zelenina). Zabijačky, setkání s kámoši…vždycky jim něco zbyde… Nemluvě o přebytcích z obligátních velko-nákupů, které u nich už nikdo nesní, zatímco naše lednice toho pojme dost…(nepodnikáme totiž žádné velko-nákupy, jednak v zájmu uchování duševního zdraví a v neposlední řadě z důvodu jiných aktivit)
Tuhle nás dostali, když nám jen tak mimochodem „odsypali“ půl kila krájené šunky, stejné množství plátkového sýra a kilovou uzenou rolku s tím, že je to potřeba brzy sníst, protože to koupili předevčírem pro přátele, kteří nakonec nemohli dorazit… (předpokládám, že stejné množství si nechali v lednici) To byly svačinky do školy i do práce :-))

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem, Bono,

ty vytloukáš stejné zdroje jako já ;). Taková cibulová marmeláda od MS nebo marmeláda ze sevillských pomerančů.
A z tchýně si nic nedělej, tu moji do smrti smrťoucí nikdo nepřesvědčil, že nebýt jí, vymřela by naše famílie hlady.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Medovou hořčici z Botanicu asi dostane někdo k Vánocům, nejlépe někdo, kdo se mnou sdílí ledničku. A už známe vítěze… Bude to můj muž.
Ježíšek (já) přikoupí nějaké další lahůdky ze zmíněné prodejny, z Marks „end“ Spenser, z Olympie ad. - a to se to pak Ježíškovi (mně) bude vařit!

Tuli, ozvu se, až uvařím.
P.S. Maminka mého muže je skvělá a starostlivá a neustále nás zásobuje potravinami všeho druhu. Nejspíš proto, aby její syn a vnoučátka netrpěli hladem… U těch intelektuálek totiž nikdy nevíš, tak pro jistotu…:-))

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Hmmm- ta medová hořčice zní moooc dobře, určitě se po ní podívám při nejbližších nákupech, díky, mrtvolko!

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Hořčic, mělo být. Proč tu člověk nemůže opravit vlastní příspěvek?

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem

Děvčata zkuste to s některou z hočic z Botanicu, nejlíp s medovou.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem- Bono,

dávala jsem obyčejnou plnotučnou, i když ji také normálně nemám moc v lásce. Ale s tou dijonskou by to nemuselo být špatné. Jestli vyzkoušíš, dej vědět. Jo, jinak by se mi taky líbilo, kdyby mi tchýně dovezla 5 kg pangase jako dárek :o)))…Zkoušela jsem trochu improvizovat, manžel miluje konzervované ryby v hořčicovém sosíku a zrovna nebyla žádná konzerva k mání, tak jsem to zkusila takhle a docela se to podařilo. Tak dobrou chuť :o).

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius s koprovo-hořčicovým přelivem-Tulinko,

tchýně mi přivezla 5 kg pangase (musela jsem přeskládat a odmrazit mrazák…), takže Tvůj recept se mi výborně hodí. Navíc vypadá bezvadně. Jen se zeptám, jakou hořčici používáš? Já osobně tu klasickou plnotučnou nemám ráda (i když třeba do bramborového salátu ji přihodím), takže přemýšlím o dijonské (tu miluju) při o polovinu sníženém množství. Co myslíš, poraď…
Díky B.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Chilli con carne Chilli con carne
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz