Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
moooooo Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka, dobře rozmícháme, přidáme ještě lžíci mouky a vše našleháme. Na teplém místě necháme kvásek kynout. Prosátou mouku a vaječný krém v prášku smícháme se žloutky, vejci, citronovou kůrou, solí, sušeným ovocem a na drobno nasekaným kandovaným ovocem, přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme rozehřátý rostlinný tuk. Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek. Formu vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní bochánek a necháme dalších zhruba 30 minut kynout. Pak ho potřeme bílkem a posypeme mandlemi. Troubu předehřejeme na 190-200°C a moučník nejprve asi 10 minut zapékáme, potom teplotu snížíme na 160°C a dopékáme asi 35 - 45 minut.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Panettone s lesními plody