Recept Panenská pečeně v citrónu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panenská pečeně v citrónu

Postup

Maso očistíme, osolíme, posypeme pepřem, polijeme šťávou z jednoho citrónu, worcesterem, částí oleje a necháme v chladu rozležet. Na zbytku oleje rychle opečeme ze všech stran. Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno vyskládáme několik koleček citrónu a na ně položíme maso. Posypeme nasekanou petrželkou, celé pokryjeme zbylými plátky citrónu a posypeme lžičkou cukru. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi půl hodiny. Šťávu zahustíme máslem rozetřeným s hladkou moukou.

Nahlásit recept

  • 27.01.19 vloženo
  • 269x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vepřové panenky
  • sůl
  • 1 lžíce citrónového pepře
  • 2 citróny
  • 1 lžička worcesteru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 27.01.19 18:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Panenská pečeně v citrónu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz