Recept Panenská pečeně v citrónu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panenská pečeně v citrónu

Postup

Maso očistíme, osolíme, posypeme pepřem, polijeme šťávou z jednoho citrónu, worcesterem, částí oleje a necháme v chladu rozležet. Na zbytku oleje rychle opečeme ze všech stran. Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno vyskládáme několik koleček citrónu a na ně položíme maso. Posypeme nasekanou petrželkou, celé pokryjeme zbylými plátky citrónu a posypeme lžičkou cukru. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi půl hodiny. Šťávu zahustíme máslem rozetřeným s hladkou moukou.

Nahlásit recept

  • 27.01.19 vloženo
  • 175x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vepřové panenky
  • sůl
  • 1 lžíce citrónového pepře
  • 2 citróny
  • 1 lžička worcesteru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 27.01.19 18:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Panenská pečeně v citrónu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz