Recept Panenská pečeně v citrónu

Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Panenská pečeně v citrónu

Postup

Maso očistíme, osolíme, posypeme pepřem, polijeme šťávou z jednoho citrónu, worcesterem, částí oleje a necháme v chladu rozležet. Na zbytku oleje rychle opečeme ze všech stran. Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno vyskládáme několik koleček citrónu a na ně položíme maso. Posypeme nasekanou petrželkou, celé pokryjeme zbylými plátky citrónu a posypeme lžičkou cukru. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi půl hodiny. Šťávu zahustíme máslem rozetřeným s hladkou moukou.

Nahlásit recept

  • 27.01.19 vloženo
  • 760x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vepřové panenky
  • sůl
  • 1 lžíce citrónového pepře
  • 2 citróny
  • 1 lžička worcesteru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 27.1.19 18:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Panenská pečeně v citrónu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz