Recept Panenka v sekané, pečená v síťce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panenka v sekané, pečená v síťce

Úvod

Nevěděl jsem co s vepřovou síťkou, která se už nějakou dobu líně povalovala v lednici…
Dosud jsem nikdy nedělal sekanou bez housky namočené v mléce…
Zde jsem jednu šišku udělal pouze z masa v očekávání, jaké že to teprve bude „maso“
OMYL!
Sekaná s houskou je násobně chutnější než sekaná pouze z masa.

Postup

Síťku namočíme do vody.
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dosklovita.
Nakrájené rohlíky namočíme v mléce.

V míse smícháme vejce s vychladlou cibulí, česnekem utřeným se solí, kořením, mletým masem, vymačkanými rohlíky; fáši zpracujeme rukama. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.
Z fáše vytvoříme šišku (jsme-li zruční), nebo dvě. Maso dáme na rozprostřenou síťku, hřbetem dlaně vytvoříme v šišce „korýtko“ do kterého uložíme panenku a zavineme ji do fáše a to celé zamotáme do síťky.

Sekanou vložíme do pekáče (vymaštěného, nebo vyloženého papírem na pečení) trošku podlijeme a vložíme do rozpálené trouby. Po chvilce snížíme teplotu asi na 175°C (horkovzduch) a pečeme 60 až 90 minut (podle objemnosti pečeně). Občas poléváme výpekem a na závěr sekanou odkrytou pozlatíme.
Po upečení dáme pečeni čas aby se sama vyrovnala v vnitřními tlaky a teprve pak do ní zajedeme nožem.

NEJLEPŠÍ JE POSTUDENU :palec:

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.08.12 vloženo
  • 6220x zobrazeno

Ingredience

  • vepřová panenka
  • 1 000 g vepřového mletého (bůček)
  • 500 g hovězího mletého (libového)
  • 1 ks síťka, pobřišnice, net
  • sádlo
  • 2 cibule
  • 4 zoubky česneku
  • 4 vejce
  • 4 rohlíky
  • mléko
  • pepř
  • majoránka
  • kmín (nemusí být)
  • sůl
  • strouhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 13.08.12 18:11

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Panenka v sekané, pečená v síťce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4466 příspěvků 14.08.12 22:43
parles,

S tou panenkou máte pravdu…, chuťově nic moc!
Také i proto jsem ji navíc naplnil v jednom případě vídeňským párkem (chtěl jsem si ověřit, zda dokážu protáhnout tu panenku v kuse), v druhém pikantní klobáskou od PICK. Do receptu jsem to nepsal, je to taková labužnická nadstavba, spíše pro inspiraci… :)
Nicméně, s úvahou o ceně panenky jste mě „nakopl“ k hledání…
Dovolil jsem si pro vás vytvořit chutnější a patrně i cenově přijatelnější recept na plněnou sekanou

 
svato
1415 příspěvků 14.08.12 22:25

Takto v omente som niekedy piekla panenku samú alebo plnenú klobásovou masou (neúdenou)- pani na trhu to na požiadanie pripravila ako polotovar

 
parles
301 příspěvků 14.08.12 08:16

No, mozaika je na talíři atraktivní záležitost, ale panenka tu sekanou chuťově určitě moc nevylepší, zato ale pěkně prodraží. To ta sekaná od dandiny babí, plněná míchanýma vajíčkama, to musí být dobrota!
A ještě technická: v té panence je zapíchnutý párek? Nebo mrkev? V ingrediencích jsem nic nenašel. :mavam:

 
casino
4466 příspěvků 14.08.12 00:18

Jj, granulát v sekané mám už také odzkoušený :)

 
danda  13.08.12 23:19

Zkušenost :-), tu mám jen jednu - http://www.labuznik.com/recipe.php?…, stejně jsem nechytla tu růžovou :(, jen mám dojem, že orestováním zůstane šťavňatější a taky ochucená, ale nikdy ne akorát dorůžova po upečení v dalším mase.

Nejlíp se mi vede orestavoná do listového těsta, ale to není moc velké umění.

Naše babí dělá sekanou plněnou míchanýma vajíčkama, která zůstanou taková vláčná i po upečení, to je lahoda :-)
A přidává sójový granulát s rohlíkama v mlíce.

 
casino
4466 příspěvků 13.08.12 22:48
danda,

Máte pravdu, odblanil jsem,,, ale nerestoval.
Toto jsem dělal poprve a těch uvedených 60 - 90 minut je asi moc Kdybych to dělal jen pro sebe, tak bych riskl 45´… myslím, že by panenka měla zůstat narůžovělá. Tak jak uděláno, ne že by se to nedalo jíst, ale panenka byla trochu jako dušené vepřové ;) Možná to restování by byl způsob jak se té mé představě přiblížit… :think: Máte-li zkušenost, sem s ní! :)

 
danda  13.08.12 20:16

Casino, a panenku neodlaňuješ?, a předem ji neorestuješ?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz