Recept Panenka s brusinkovou omáčkou

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso v celku poválíme v soli a pepři (nejlépe čerstvě umletém) a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Udržujeme v teple (zabalené do alobalu). Do kastrolku dáme brusinkový kompot a červené víno, přivedeme k varu, ochutíme pomerančovou a citrónovou šťávou, několika kapkami worcesterové omáčky, cukrem a solí. Zredukujeme, přidáme trochu smetany a krátce povaříme. Panenku nakrájíme na šikmé plátky a přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 13.04.07 vloženo
  • 17643x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-800 g vepřové panenky
  • 1 brusinkový kompot
  • 2 dcl sladšího červeného vína (např. Býčí krev)
  • pomerančová šťáva
  • citrónová šťáva
  • sladká smetana
  • worcesterová omáčka
  • cukr
  • olej
  • černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory s restovanou cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Panenka s brusinkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Panenka s brusinkovou omáčkou

rampik
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Panenka s brusinkovou omáčkou

Ahoj bono, v neděli jsem tento recept objevila a měla jsem s ním velký úspěch. Díky Ti. Škoda, že brusinky již docházejí.

di
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Panenka s brusinkovou omáčkou

Bono, hádejte, co zrovna vařím? ;-) Omáčka je výborná.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Panenka s brusinkovou omáčkou-Hani,

v mém případě je většinou obtížné hledat původ receptu, přesto to zkusím zrekonstruovat. Před řadou let jsem měla čerstvou panenku a přemýšlela, jak s ní nejlépe naložit. Tušila jsem, že kombinace s brusinkami by mohla vyjít… V rámci úvah, čím brusinkový kompot naředit, se zjevila myšlenka na chuťově konvenující červené víno… další vývoj už byl v rukou náhody, okamžitých nápadů a -především výsledkem ochutnávání. Pomeranč, citrón - ty mám doma vždy a zbytek šlehačky se právě vyskytoval v ledničce.. (mám ji v těsné blízkosti varné desky - vím, že to není správné vzhledem k teplotním okolnostem, ale v malém prostoru to jinak nešlo - na druhou stranu se snáze realizují momentální nápady).
Zvykla jsem si povedené experimenty zapisovat, abych je mohla zopakovat. Tak to se mnou a s většinou mých receptů je…
A Bedli, alkohol z vína by se měl z velké většiny odpařit, dala bych ho tam trochu méně, ale i tak myslím, že z vnoučků alkoholiky nevychováš :-), pomysli na francouzské recepty…
Nechte si chutnat, Bona

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Panenka s brusinkovou omáčkou

Panenky jsou v mrazáku, ani na ně o Velikonocích nedošlo. Protože vnoučci mají rádi brusinky, vynechám víno, pepř a doženu vše bylinkami, díky bona…

Hanka76
42 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Panenka s brusinkovou omáčkou

Ahoj bono, krásný receptík. To bude určitě mňaminka. Odkud ho máš?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz