Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso v celku poválíme v soli a pepři (nejlépe čerstvě umletém) a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Udržujeme v teple (zabalené do alobalu). Do kastrolku dáme brusinkový kompot a červené víno, přivedeme k varu, ochutíme pomerančovou a citrónovou šťávou, několika kapkami worcesterové omáčky, cukrem a solí. Zredukujeme, přidáme trochu smetany a krátce povaříme. Panenku nakrájíme na šikmé plátky a přelijeme omáčkou.
Recept je z kategorií: Minutky
šťouchané brambory s restovanou cibulkou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Panenka s brusinkovou omáčkou
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj bono, v neděli jsem tento recept objevila a měla jsem s ním velký úspěch. Díky Ti. Škoda, že brusinky již docházejí.
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, hádejte, co zrovna vařím?
Omáčka je výborná.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
v mém případě je většinou obtížné hledat původ receptu, přesto to zkusím zrekonstruovat. Před řadou let jsem měla čerstvou panenku a přemýšlela, jak s ní nejlépe naložit. Tušila jsem, že kombinace s brusinkami by mohla vyjít… V rámci úvah, čím brusinkový kompot naředit, se zjevila myšlenka na chuťově konvenující červené víno… další vývoj už byl v rukou náhody, okamžitých nápadů a -především výsledkem ochutnávání. Pomeranč, citrón - ty mám doma vždy a zbytek šlehačky se právě vyskytoval v ledničce.. (mám ji v těsné blízkosti varné desky - vím, že to není správné vzhledem k teplotním okolnostem, ale v malém prostoru to jinak nešlo - na druhou stranu se snáze realizují momentální nápady).
, pomysli na francouzské recepty…
Zvykla jsem si povedené experimenty zapisovat, abych je mohla zopakovat. Tak to se mnou a s většinou mých receptů je…
A Bedli, alkohol z vína by se měl z velké většiny odpařit, dala bych ho tam trochu méně, ale i tak myslím, že z vnoučků alkoholiky nevychováš
Nechte si chutnat, Bona
Panenky jsou v mrazáku, ani na ně o Velikonocích nedošlo. Protože vnoučci mají rádi brusinky, vynechám víno, pepř a doženu vše bylinkami, díky bona…
42 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj bono, krásný receptík. To bude určitě mňaminka. Odkud ho máš?