Recept Pandúrska polievka z Paprika csárdy

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

V origináli pandúrleves.

Postup

Deň dopredu z múky a vajca si pripravíme cesto, na tenko vyvaľkáme a necháme oschnúť.
Prípravu polievky začíname úpravou uschnutého vyvaľkaného cesta - nalámeme na menšie kúsky cca 3×3 cm, ktoré na masti osmažíme do zlata.
Dáme na bok a venujeme sa vareniu polievky: Údenú slaninu pokrájame na drobno a vyškvaríme, vhodíme pokrájanú cibuľu, smažíme, potom pokrájané mäso, obraciame. Opaprikujeme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
Pred koncom vhodíme plátky šampiňónov a osmaženú cestovinu, víno a dovaríme.

Servírujeme s kopčekom kyslej smotany a krúžkami štipľavej papriky.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 3833x zobrazeno

Ingredience

  • 50 g údená slanina
  • 50 g cibuľa
  • 200 g teľacie mäso - pliecko a pod.
  • mletá červená paprika
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 5 ks šampiňónov
  • voda
  • trochu suchého červeného vína, cca 50 - 80 ml
  • kyslá smotana
  • čerstvá štipľavá paprika (nemusí byť)
  • na špeciálnu cestovinu - lebbencstészta:
  • 1 vajce a cca 150 g polohrubej múky
  • trochu masti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pandúrska polievka z Paprika csárdy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 07.01.10 20:50
Re: Pandúrska polievka z Paprika csárdy, gmp!

Ako? To by ma fakt zaujímalo…
Nauč sa variť menšie dávky, nevar v kotli!

 
gmp
1603 příspěvků 07.01.10 17:16
Re: Pandúrska polievka z Paprika csárdy

Ančko - zlobíš, pro koho to mám vařit, když jsem teď doma sám, zas to budu jest tejden. Víš jak potom Mates nadává. Miloš

 
jolana
5064 příspěvků 07.01.10 04:35
Re: Pandúrska polievka z Paprika csárdy

Anicka, u nas doma sa na to naschval nechavali a odkrajovali nerovne okraje z cesta.. robila sa ale inak,prosto a jednoducho na sposob co je doma a po ruke.. zaklad bolo cesto, slanina..bud cesnak, bud hubky, juska (zliata stava z kyslej kapusty) ovarom, kyslou smotanou, bryndzou..pekny vecer :)..viac ako desatrocie som ju nejedla..

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz