Recept Pandúrska polievka z Paprika csárdy

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

V origináli pandúrleves.

Postup

Deň dopredu z múky a vajca si pripravíme cesto, na tenko vyvaľkáme a necháme oschnúť.
Prípravu polievky začíname úpravou uschnutého vyvaľkaného cesta - nalámeme na menšie kúsky cca 3×3 cm, ktoré na masti osmažíme do zlata.
Dáme na bok a venujeme sa vareniu polievky: Údenú slaninu pokrájame na drobno a vyškvaríme, vhodíme pokrájanú cibuľu, smažíme, potom pokrájané mäso, obraciame. Opaprikujeme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
Pred koncom vhodíme plátky šampiňónov a osmaženú cestovinu, víno a dovaríme.

Servírujeme s kopčekom kyslej smotany a krúžkami štipľavej papriky.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 3874x zobrazeno

Ingredience

  • 50 g údená slanina
  • 50 g cibuľa
  • 200 g teľacie mäso - pliecko a pod.
  • mletá červená paprika
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 5 ks šampiňónov
  • voda
  • trochu suchého červeného vína, cca 50 - 80 ml
  • kyslá smotana
  • čerstvá štipľavá paprika (nemusí byť)
  • na špeciálnu cestovinu - lebbencstészta:
  • 1 vajce a cca 150 g polohrubej múky
  • trochu masti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pandúrska polievka z Paprika csárdy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 07.01.10 20:50
Re: Pandúrska polievka z Paprika csárdy, gmp!

Ako? To by ma fakt zaujímalo…
Nauč sa variť menšie dávky, nevar v kotli!

 
gmp
1603 příspěvků 07.01.10 17:16
Re: Pandúrska polievka z Paprika csárdy

Ančko - zlobíš, pro koho to mám vařit, když jsem teď doma sám, zas to budu jest tejden. Víš jak potom Mates nadává. Miloš

 
jolana
5064 příspěvků 07.01.10 04:35
Re: Pandúrska polievka z Paprika csárdy

Anicka, u nas doma sa na to naschval nechavali a odkrajovali nerovne okraje z cesta.. robila sa ale inak,prosto a jednoducho na sposob co je doma a po ruke.. zaklad bolo cesto, slanina..bud cesnak, bud hubky, juska (zliata stava z kyslej kapusty) ovarom, kyslou smotanou, bryndzou..pekny vecer :)..viac ako desatrocie som ju nejedla..

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Karbanátky Karbanátky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz