Recept Panádlová polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvrdší housky nakrájíme na plátky, osmažíme je na másle a zalijeme osoleným vývarem ze zeleniny. Vaříme, až se housky rozvaří tak, že je můžeme protlačit cedníkem nazpět do polévky. Polévku zaklochtáme smetanou a žloutkem. Kořeníme ji zelenou petrželkou, květem a nastrouhaným sýrem, chcete-li.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 29.03.03 vloženo
  • 6709x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 1/2l vývaru z 100g kořenové zeleniny, přecezeného
  • 3 žemle
  • 50g másla
  • sůl podle chuti
  • květ
  • zelená petrželka, posekaná
  • 1/8l sladké smetany, nebo mléka
  • 1 žloutek
  • trochu nastrouhaného sýru (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Panádlová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz