Recept Panádlová polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvrdší housky nakrájíme na plátky, osmažíme je na másle a zalijeme osoleným vývarem ze zeleniny. Vaříme, až se housky rozvaří tak, že je můžeme protlačit cedníkem nazpět do polévky. Polévku zaklochtáme smetanou a žloutkem. Kořeníme ji zelenou petrželkou, květem a nastrouhaným sýrem, chcete-li.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 29.03.03 vloženo
  • 6546x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 1/2l vývaru z 100g kořenové zeleniny, přecezeného
  • 3 žemle
  • 50g másla
  • sůl podle chuti
  • květ
  • zelená petrželka, posekaná
  • 1/8l sladké smetany, nebo mléka
  • 1 žloutek
  • trochu nastrouhaného sýru (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Panádlová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz