Recept Pampeliškový salát Pra

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Leze na mě jaro :-)) A protože nejlepší jsou pampeliškové listy, pokud jsou mlaďounké, píšu v hlubokém předjaří :-))

Postup

Anglickou slaninu pomalu vysmažíme dokřupava, nechále vychladnout.

Listy pampelišek opereme a osušíme. Zalijeme džusem smíchaným s trochou octa, solí a pepřem. Promícháme.

Špek nakrájíme na kostičky, vysmažíme a vlijeme na salát. Většinou jen vyberu lžící slaninu, všechen tuk nedávám. Jednotlivé porce ozdobíme křupavou slaninou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.02.10 vloženo
  • 5709x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l mladých listů pampelišek
  • 0,5 dcl (někdy stačí méně) jablečného moštu
  • 1 PL jablečného octa
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků uzené slaniny (Speck)
  • 4 plátky anglické slaniny (není to autentické, ale dobré)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pampeliškový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 03.03.10 01:37
Re: Pampeliškový salát (PRA)

Bali, vinaigrette je klasika, někdy ještě přdávám lžičku hořčice. Párkrát za život se mi podařilo stihnout salát z pampeliškových puků a to je taky moc dobré a tam je vinaigrette s hořčicí ideál. Jen je obtížné vystihnout ten správný okamžik :)

 
Alis
2617 příspěvků 03.03.10 01:29
Re: Pampeliškový salát (PRA)

Louisi, nevadí mi hořkost listů, mám ráda i čekanku, když je hořká, ale nemám ráda tuhost starších listů, proto mluvím o mladých listech. Pravda je, že i v průběhu léta dorůstají mladé lístky :)

Jolanko, to jsem ráda, že chutnalo a zaujala mě informace, že u vás se běžně prodává po celý rok. Možná bychom se mobli inspirovat aspoň na trzích :)
Jinak - není nad postní slaninku :d

Mějte se, krásně
Alis

 
Bali
1254 příspěvků 03.03.10 01:20
Re: Pampeliškový salát (PRA)

Jolano, vy se máte. My se už taky nemůžeme dočkat ;-)
Naše verze: TADY

 
jolana
5065 příspěvků 03.03.10 00:27
Re: Pampeliškový salát (PRA)

S chutou zjedene a bola to bleskovka ti poviemaj ked salat bol z dvoch cistych kil listov.. :D
Zelene my radi a listy pupavy milujeme. U nas uz jaro. Pupava sa zbiera a predava ostoset 9 tuna dostanes kupit po cely rok, velice oblubena „zelenina“), navyse je post a ta slaninka taka prerastena az postna, pochutnali sme si prevelice .
Alis, vdaka :)

 
Louis
129 příspěvků 02.03.10 23:29
Re: Pampeliškový salát (PRA)

alis
Pampelišky lze sbírat v jakoukoliv dobu a nejen na jaře. Stačí místo výskytu přikrýt nedehtovanou lepenkou a nechat nejméně týden. Nedostatkem světla listy ztratí zeleň i hořkost. Odstraní se pouze starší listy. Je to výborný salát vyloženě pro České strávníky, kozumenty ovárku, pomámá trávení i žlučníku! Ve Francii velice oblíbený pod názvem pissenlit nebo dent-de-lyon! :-)))

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Karbanátky Karbanátky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz