Recept Pampeliškový salát Pra

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Leze na mě jaro :-)) A protože nejlepší jsou pampeliškové listy, pokud jsou mlaďounké, píšu v hlubokém předjaří :-))

Postup

Anglickou slaninu pomalu vysmažíme dokřupava, nechále vychladnout.

Listy pampelišek opereme a osušíme. Zalijeme džusem smíchaným s trochou octa, solí a pepřem. Promícháme.

Špek nakrájíme na kostičky, vysmažíme a vlijeme na salát. Většinou jen vyberu lžící slaninu, všechen tuk nedávám. Jednotlivé porce ozdobíme křupavou slaninou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.02.10 vloženo
  • 5655x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l mladých listů pampelišek
  • 0,5 dcl (někdy stačí méně) jablečného moštu
  • 1 PL jablečného octa
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků uzené slaniny (Speck)
  • 4 plátky anglické slaniny (není to autentické, ale dobré)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pampeliškový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 03.03.10 01:37
Re: Pampeliškový salát (PRA)

Bali, vinaigrette je klasika, někdy ještě přdávám lžičku hořčice. Párkrát za život se mi podařilo stihnout salát z pampeliškových puků a to je taky moc dobré a tam je vinaigrette s hořčicí ideál. Jen je obtížné vystihnout ten správný okamžik :)

 
Alis
2617 příspěvků 03.03.10 01:29
Re: Pampeliškový salát (PRA)

Louisi, nevadí mi hořkost listů, mám ráda i čekanku, když je hořká, ale nemám ráda tuhost starších listů, proto mluvím o mladých listech. Pravda je, že i v průběhu léta dorůstají mladé lístky :)

Jolanko, to jsem ráda, že chutnalo a zaujala mě informace, že u vás se běžně prodává po celý rok. Možná bychom se mobli inspirovat aspoň na trzích :)
Jinak - není nad postní slaninku :d

Mějte se, krásně
Alis

 
Bali
1254 příspěvků 03.03.10 01:20
Re: Pampeliškový salát (PRA)

Jolano, vy se máte. My se už taky nemůžeme dočkat ;-)
Naše verze: TADY

 
jolana
5064 příspěvků 03.03.10 00:27
Re: Pampeliškový salát (PRA)

S chutou zjedene a bola to bleskovka ti poviemaj ked salat bol z dvoch cistych kil listov.. :D
Zelene my radi a listy pupavy milujeme. U nas uz jaro. Pupava sa zbiera a predava ostoset 9 tuna dostanes kupit po cely rok, velice oblubena „zelenina“), navyse je post a ta slaninka taka prerastena az postna, pochutnali sme si prevelice .
Alis, vdaka :)

 
Louis
129 příspěvků 02.03.10 23:29
Re: Pampeliškový salát (PRA)

alis
Pampelišky lze sbírat v jakoukoliv dobu a nejen na jaře. Stačí místo výskytu přikrýt nedehtovanou lepenkou a nechat nejméně týden. Nedostatkem světla listy ztratí zeleň i hořkost. Odstraní se pouze starší listy. Je to výborný salát vyloženě pro České strávníky, kozumenty ovárku, pomámá trávení i žlučníku! Ve Francii velice oblíbený pod názvem pissenlit nebo dent-de-lyon! :-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz