Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Leze na mě jaro :-)) A protože nejlepší jsou pampeliškové listy, pokud jsou mlaďounké, píšu v hlubokém předjaří :-))
Anglickou slaninu pomalu vysmažíme dokřupava, nechále vychladnout. Listy pampelišek opereme a osušíme. Zalijeme džusem smíchaným s trochou octa, solí a pepřem. Promícháme. Špek nakrájíme na kostičky, vysmažíme a vlijeme na salát. Většinou jen vyberu lžící slaninu, všechen tuk nedávám. Jednotlivé porce ozdobíme křupavou slaninou.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pampeliškový salát
Bali, vinaigrette je klasika, někdy ještě přdávám lžičku hořčice. Párkrát za život se mi podařilo stihnout salát z pampeliškových puků a to je taky moc dobré a tam je vinaigrette s hořčicí ideál. Jen je obtížné vystihnout ten správný okamžik
Louisi, nevadí mi hořkost listů, mám ráda i čekanku, když je hořká, ale nemám ráda tuhost starších listů, proto mluvím o mladých listech. Pravda je, že i v průběhu léta dorůstají mladé lístky
Jolanko, to jsem ráda, že chutnalo a zaujala mě informace, že u vás se běžně prodává po celý rok. Možná bychom se mobli inspirovat aspoň na trzích
Jinak - není nad postní slaninku :d
Mějte se, krásně
Alis
1254 příspěvků 3.3.10 01:20
Jolano, vy se máte. My se už taky nemůžeme dočkat
Naše verze: TADY
5068 příspěvků 3.3.10 00:27
S chutou zjedene a bola to bleskovka ti poviemaj ked salat bol z dvoch cistych kil listov..

Zelene my radi a listy pupavy milujeme. U nas uz jaro. Pupava sa zbiera a predava ostoset 9 tuna dostanes kupit po cely rok, velice oblubena „zelenina“), navyse je post a ta slaninka taka prerastena az postna, pochutnali sme si prevelice .
Alis, vdaka
129 příspěvků 2.3.10 23:29
alis
Pampelišky lze sbírat v jakoukoliv dobu a nejen na jaře. Stačí místo výskytu přikrýt nedehtovanou lepenkou a nechat nejméně týden. Nedostatkem světla listy ztratí zeleň i hořkost. Odstraní se pouze starší listy. Je to výborný salát vyloženě pro České strávníky, kozumenty ovárku, pomámá trávení i žlučníku! Ve Francii velice oblíbený pod názvem pissenlit nebo dent-de-lyon!