Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
xmilenax Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Květy přelijeme 1a půl litrů vařicí vody. Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou a nakrájený citrón a povaříme /asi 10 minut/ . Po povaření necháme 24 hodin stát. Potom vývar scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu. Ještě horký med nalijeme do sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.6.13 10:41
Nápad s pomerančem je zajímavý, dobrota
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi10.5.12 09:50
Ještě jsem to letos stihla
Pampelišky sice pokvetou dál, ale už ne v tak nádherně žlutém
„koberci“…
Dodnes jsem dělala jen se dvěma citony, ale tento tip, kde je i pomeranč,
jsem nyní dělala prvně a z ulizování během vaření mohu s klidným
svědomím napsat, že je to moc dobré
Já tento med používám jak do nápojů, tak i do pečení či vaření -
má široké využití… Chce to jen fantazii… a té se meze nikdy nekladou,
zvláště v kuchyni je fantazie přímo povinnou nutností
Líp se mi vyfotit nepovedl, je to ještě horké…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pampeliškový med
U nás se tento med používá výhradně při nachlazení a hlavně při kašli jako lék. Ráno a večer 1 kávová lžička a zapít vlažným čajem.
@casino

Kdepak sklenic… to jsou malé skleničky, od malých majolek a marmelád
No, bez cukru to asi udělat nejde, což je škoda… právě proto tento med používám spíš jen jako jakýsi druh dochucovadla, či koření - nevím, jak to přesně podat, protože chuťově je sice dobrý, ale jen tak na pečivo mám raději ten včelí…
Kdo rád experimentuje, sám pozná, kde všude se dá tento „med“ použít
@Ačraj
Já třeba u babičky okoukala to, že jde využít do pečení (moučníky), ale sama jsem ho zkusila přidat i jinam, třeba do marinád je dost dobrý, nebo když je třeba někde dodat nasládlou chuť a cukrem to není třeba zrovna moc vhodné… no, je toho víc…
Znám tento recept, vařila asi před pěti lety a nějak jsem na něj pozapomněla, opráším skleničky, určitě mu nic nebude, ani mě nenapadlo toto širší využití, díky !
No, mě pampeliškový „med“ nerajcuje, ale když jsem viděl na obrázku 11 naplněných sklenic a to pouze z dvojité dávky uvedené v ingrediencích (bez cukru), tak jsem honem vyrazil posbírat kvítky, ještě než do nich vjedu sekačkou…

Až posléze jsem si přečetl postup…
Příspěvek upraven 10.05.12 v 12:04
Dělala jsem z dvojité dávky, aby se to vyplatilo…