Recept Pampeliškové víno

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Květy spaříme 1 l vařící vody a necháme 3 dny ustát. Slijeme nálev a doplníme zbývajícím množstvím ohřáté vody s rozpuštěným cukrem. Do vlažné tekutiny dáme vymačkanou šťávu z pomeranče a citronu, rozinky, zázvor, kvasinky a necháme dva dny kvasit přikryté gázou. Stočíme do kvasné lahve a necháme dokvasit. Poté v lahvích necháme ještě aspoň 3 měsíce dozrát. Podáváme jako aperitiv nebo mícháme do koktejlů. *Poznámka:* Jiná verze od "gabi":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=17989 . Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 27.02.06 vloženo
  • 26025x zobrazeno

Ingredience

  • 2 1/2 l čistých pampeliškových květů (*bez zelených spodních částí*)
  • hrstka rozinek
  • 1 KL mletého zázvoru
  • 1 kg cukru
  • šťáva z 1 pomeranče a 1/2 citronu
  • vinné kvasinky
  • 4 l převařené vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pampeliškové víno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz