Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vsechny ingredience, krome oleje, dejte do mixeru a rozmixujte. Pomalu pridávejte olej az pesto dostane pozadovanou konzistenci. Lze uchovat pár dnu v chladnicce.
Recept je z kategorií: Omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pampeliškové pesto
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Lydia ma naučila na medvedí cesnak /minule sme ho jedli asi dva týždne v nejakej forme…/, teraz vyrazím za púpavou. Musí to byť dobre ďaleko od cesty a psíkov…
A.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
jenom krátce, blanžírovat.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Ani, listy na pesto zbieraj mlade a keby aj tak boli horke, snaz sa otrhat len to zelene, tu dutu stonku vynechaj a nedavaj-ta je najviac horka. Lydia ma pravdu, listy sa zbavuju horkosti obarenim vo vriacej vode. Mlandrave sa trosku stanu ale to neva, ved sa dalej pripravuju. Ale do pesta cerstve, aj ked su nahorkaste nevadi ono sa to medzi tym inymi pochutkami co su v recepte strati..;-)..pa a nech sa vam pocasicko rychlo umudri..:)
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
odkiaľsi mi deti doviezli spomínaný olej, tak si ho dávam inštinktívne na šalát. Ja som raz skúšala tie pampeliškové listy a boli horké…A keď ich povarím, nebudú ako „hadr“?
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, z pampelišky můžeš používat i kořeny. Listy jsou lepší mladé. Hořkosti je můžeš zbavit tím, že je povaříš krátce ve slané vodě a potom opláchneš studenou vodou. Velmi dobrý je bramborový salát s pampeliškovými listy zalitý olejem z dýňových semínek:-)
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
nechcem sa zosmiešniť, iba mám dotaz: pampeliškové listy nie sú horké a teda nepoživateľné? Ja mám totiž takú predstavu, že komplet celá púpava-pampeliška je horká… Ďakujem za odpoveď a príjemný deň!
A.
On ten pocitac nejak blbne. Dneska i ten v praci mi dvakrat „vybouchl“ a ztratil vse, co jsem mu „dala“. Moc se omlouvam!
Chtela jsem jen napsat, ze do pesta (jakehokoliv) pouzivam jenom piniova seminka a syry dam pul na pul (parmazan a pecorino). Pecorino samo o sobe je dost silne a parmazan zase malo silny. Jeste bych dodala, ze ty syry strouham na ceskem, jemnem struhadle, protoze se v mixeru prilis prehrivaji. Nechte si chutnat, Sona
J
J
J
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Pesto vyrobene a je moc lahodne. Miesto orechov ktore nemam som dala piniove oriesky. Dnes som ho dala na cestoviny, posypala nasekanymi paradajkami bez semienok, ciernymi olivami, pokapala citron.stavou..lahodka ..dik
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..aj za toto velke dik ..nikdy ma ani vo sne nenapadlo zeby sa dalo robit z listov pesto…hned zavolam zeleninarovi aby mi doniesol pampelisky. U nas sa totizto pampeliskove listy ( len listy) pestuju ako spenat - je to velmi oblubena zelena zelenina..:)