Recept Pampeliškové pesto

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pampeliškové pesto

Postup

Vsechny ingredience, krome oleje, dejte do mixeru a rozmixujte. Pomalu pridávejte olej az pesto dostane pozadovanou konzistenci.
Lze uchovat pár dnu v chladnicce.

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.05.08 vloženo
  • 5672x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 hrsti pampeliskových listu
  • 1 rozetrený strouzek cesneku
  • 10 jader vlasských orechu
  • 30-50 g strouhaného parmezánu nebo pecorina
  • 5-6 PL panenského olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pampeliškové pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto, ďakujem za rady!

Lydia ma naučila na medvedí cesnak /minule sme ho jedli asi dva týždne v nejakej forme…/, teraz vyrazím za púpavou. Musí to byť dobre ďaleko od cesty a psíkov…
 A.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto - Aničko,

jenom krátce, blanžírovat.

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

Ani, listy na pesto zbieraj mlade a keby aj tak boli horke, snaz sa otrhat len to zelene, tu dutu stonku vynechaj a nedavaj-ta je najviac horka. Lydia ma pravdu, listy sa zbavuju horkosti obarenim vo vriacej vode. Mlandrave sa trosku stanu ale to neva, ved sa dalej pripravuju. Ale do pesta cerstve, aj ked su nahorkaste nevadi ono sa to medzi tym inymi pochutkami co su v recepte strati..;-)..pa a nech sa vam pocasicko rychlo umudri..:)

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto,lydie,

odkiaľsi mi deti doviezli spomínaný olej, tak si ho dávam inštinktívne na šalát. Ja som raz skúšala tie pampeliškové listy a boli horké…A keď ich povarím, nebudú ako „hadr“?

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

Aničko, z pampelišky můžeš používat i kořeny. Listy jsou lepší mladé. Hořkosti je můžeš zbavit tím, že je povaříš krátce ve slané vodě a potom opláchneš studenou vodou. Velmi dobrý je bramborový salát s pampeliškovými listy zalitý olejem z dýňových semínek:-)

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto, prosím,

nechcem sa zosmiešniť, iba mám dotaz: pampeliškové listy nie sú horké a teda nepoživateľné? Ja mám totiž takú predstavu, že komplet celá púpava-pampeliška je horká… Ďakujem za odpoveď a príjemný deň!
 A.

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

On ten pocitac nejak blbne. Dneska i ten v praci mi dvakrat „vybouchl“ a ztratil vse, co jsem mu „dala“. Moc se omlouvam!
Chtela jsem jen napsat, ze do pesta (jakehokoliv) pouzivam jenom piniova seminka a syry dam pul na pul (parmazan a pecorino). Pecorino samo o sobe je dost silne a parmazan zase malo silny. Jeste bych dodala, ze ty syry strouham na ceskem, jemnem struhadle, protoze se v mixeru prilis prehrivaji. Nechte si chutnat, Sona

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

J

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

J

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

J

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

Pesto vyrobene a je moc lahodne. Miesto orechov ktore nemam som dala piniove oriesky. Dnes som ho dala na cestoviny, posypala nasekanymi paradajkami bez semienok, ciernymi olivami, pokapala citron.stavou­..lahodka ..dik :)

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pampeliškové pesto.

..aj za toto velke dik ..nikdy ma ani vo sne nenapadlo zeby sa dalo robit z listov pesto…hned zavolam zeleninarovi aby mi doniesol pampelisky. U nas sa totizto pampeliskove listy ( len listy) pestuju ako spenat - je to velmi oblubena zelena zelenina..:)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květáková polévka Květáková polévka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz