Recept Pampeliska na cibulke

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mlade listy pupavy-pampelisky dobre umyjeme, nechame obschnut. Cibulu nakrajame na drobno, na troske oleja kusok oprazime, pridame nakrajane listy, sol a podusime. Podavame pokvapkane citronom a polejeme troskou olivoveho oleja. Zbierame listy mlade, stare su horke. Ked su moc horke, mozeme ich najprv kusok sparit, alebo obvarit. Listy ked dusime pustia stavu, nechame kusok odparit. Kto chce moze pridat k listom 1-2 paradajky, nakrajane na drobne kusky. Olivovy olej nemusi byt. Toto sa pripravuje cez postne obdobie pred velkonocnym sviatkom. Je to velmi zdrave, precistuje organizmus. Na to , aby stacilo pre 2-3 osoby potrebujete aspon 1 kg. Varenim sa objem ovela zmensi!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 07.05.06 vloženo
  • 3349x zobrazeno

Ingredience

  • Listy pampelisky-pupavy
  • 1 cibula
  • 1 citron
  • olivovy olej
  • stipka soli

Doporučená příloha

  • Chlieb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pampeliska na cibulke

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pampeliska na cibulke

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pampeliska na cibulke

Mrtvolko, spenat je priam uzasny..;))
MI_LANE, v oblasti stredomoria by si si pochutil, take jedla su tam hodne oblubene a pripravuje sa toho velaaa…napr.: pamapelisu listy obvarime, nasekame na vacsie kusky,pridame rajcatka, cibulu na rezance, osolime, zakapeme oliv.olejom, citronom a pridame dake uvarene cestoviny a mame salat a chutnyyy je..
Pre zaujimavost, na jar je velmi oblubena repka olejna…ta sa zbiera este pred kvetom alebo ked nie je este moc rozkvitla, otrhaju sa kvety a listky velke-male sa mozu a nemusia nechat. Lodyhy repky sa ocistia/olupu od „koze“ ostane len stred, narezu sa na 5-7 cm kusky a obvaria sa chvilku v osolenej vode. Scedia sa, nalozia do taniera (s troskou stavy) pokapu sa oliv. olejom a citron.stavou a len tak sa kuskami chleba naberaju a jedia…lodyhy su trosku nahorkle a prave to maju ludia radi -tu kombinaciu s olivacom a citronom…alebo sa vykopavaju mladucke bodliaky, a pripravuju sa ich srdiecka (ako artycoky) – fantasticka pochutka to je… ..hezkej den..;)

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pampeliska na cibulke

Ale jestli se vám nechce čekat do jara, zkuste s rukolou nebo s poníčkem. I listy špenátu jsou takhle moc dobré.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pampeliska na cibulke

Možná, že nejzdravější by bylo umřít hlady?

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pampeliska na cibulke

Nevím, nakolik je to zdravé (kdybychom měli posuzovat jídla podle míry zdravosti´, pak by se mohlo stát, že bychom se drželi jenom přísné diety při hepatitidě - a ani tady bych stoprocentní ´zdravost´ nezaručil), ale určitě je to naprosto NÁDHERNÉ; takováto jídla, zajímavá, zvláštní, to je radost už při čtení… a těšení se na realizaci. Vzhledem k tomu, že na balkóně pěstuji také listy jitrocele, tak na jaře zkusím i s nimi. Takováto perla - a já ji přehlédl… jak je to možné?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pampeliska na cibulke

U nás začínají pampelišky kvést, dnes jsem si je nafotila, recept si ukládám a věřím, že se na něj dostane, jen budu muset poprosit sousedku o natrhání na jejich zahradě, tady v okolí je vše zaneřáděné od psů. Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuře na medu Kuře na medu
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz