Recept Palets bretons - bretaňské křehké sušenky

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palets bretons - bretaňské křehké sušenky

Úvod

Klasický recept na univerzální sušenky - dají se jíst jen tak, mazat nebo i plnit marmeládou, čokoládou, skvělé jsou pro základ cheesecaku. A mně se moc líbí, jak vypadají.

Postup

Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo a dál šleháme. Přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva a už ručně vypracujeme hladké těsto. Nepropracovávejte ale moc, aby sušenky byly křehké a netvrdly. Uděláme z těsta jitrnici, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jitrnici nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 5 cm. Naskládáme je buď vedle sebe na plech, vyložený papírem na pečení, nebo lépe je namačkáme do formy na mini muffiny, budou pak mít roztomilý tvar :- ).

Pečeme asi 15 minut. Dobrou chuť!


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.03.13 vloženo
  • 9597x zobrazeno

Ingredience

  • 2 žloutky
  • 170 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 špetky soli
  • 80 g změklého másla
  • 80 g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

blond_007 15.11.14 19:59

dnes byl sušenkový večer, tyto chutnají dobře, ale jako z obchodu, klasika :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

hippolyta 09.08.14 23:21

Plněno višňovou marmeládou.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

mahulen 21.06.13 14:33

Výborné, děkuji.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 16.03.13 20:08

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Palets bretons - bretaňské křehké sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 15.04.13 00:05

Zebulon, upeceno..mam malinke tablicky horkej cokolady..takze cesto jemne zlahka vyvalkala, pokladla cokoladou, prelozila a nakrajala..este teplu jednu susenku prekrojila a sfotila..vdaka :)

 
M.Suskova
206 příspěvků 20.03.13 00:57

Zébulon, normálně proti centimetrům nic nemám. Vadí mi jen ty co mám kolem břicha, těch je tam až moc.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.03.13 20:23

Hezky vecer preju! Muzete si i vyvalet testo na mensi tloustku a vykrajovat tvoritkem, tohle je jen jedna z moznosti. Jak uz jsme si psaly driv s jolanou, peceni ve formickach dovoluje naplnit susenku cokoladou, nutellou nebo marmeladou, navic to vypada hezky a neni to tvrde, nemusite se bat! Ke mne prisla inspirace odsud:
 http://scally.typepad.com/…-moigno.html

 
Joris 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.03.13 14:00

Hezký recept a foto. Jen bych se chtěl zeptat není těch 5 cm na tloušťku moc? Vždy jsem viděl palets bretons o tloušťce 1-2 cm :mavam:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.03.13 13:28

Co máte proti centimetrům???

Díky :- ).

 
M.Suskova
206 příspěvků 17.03.13 12:37

Omlouvám se, ale prosím opravit dobu pečení z cm na minuty. Děkuji. Jinak recept je už od pohledu jedlý.

 
ucitelas
328 příspěvků 17.03.13 12:17
už to ukládám
:)
 
jolana
5065 příspěvků 17.03.13 10:49

Zebulon, recept a napad priam akoby mi spadol z neba.. Cokoladu kvalitnu a uz v malinkych tablickach mam. Horka coko je u nas vitana. Len maslo…maaslo musim hladat. Dobre maslo je zaklad. Bohuzial, cim dalej tym horsie sa da u nas kupit cerstve kvalitne vonave maslo. Som uz na tom tak ze si pytam v obchode pootvorit. Najlepsie je pozriet a ovonat..siale­na doba..

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.03.13 10:02

Jolano, přesně :- ). Nebo kus višně z marmelády, něco podstatnějšího - vím, že ty víš, ale kdyby někdo nevěděl, jak na to - těsto na jednu sušenku se rozdělí, do formičky nejdřív nacpeme jednu část, na to náplň, a pak (dost nepohodlně, pokud se jedná o marmeládu) ucpeme druhou částí. Abych začala dělat další várku…

 
jolana
5065 příspěvků 17.03.13 07:55

Zebulon, :kytka: potesilo.. tak davno som ich uz nerobila a teraz sa mi ten recept naramne hodi..a co tak do nich tablicku malicku kvalitnej horkej cokolady..hmm… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Cibulačka Cibulačka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz