Recept Palets bretons - bretaňské křehké sušenky

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palets bretons - bretaňské křehké sušenky

Úvod

Klasický recept na univerzální sušenky - dají se jíst jen tak, mazat nebo i plnit marmeládou, čokoládou, skvělé jsou pro základ cheesecaku. A mně se moc líbí, jak vypadají.

Postup

Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo a dál šleháme. Přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva a už ručně vypracujeme hladké těsto. Nepropracovávejte ale moc, aby sušenky byly křehké a netvrdly. Uděláme z těsta jitrnici, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jitrnici nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 5 cm. Naskládáme je buď vedle sebe na plech, vyložený papírem na pečení, nebo lépe je namačkáme do formy na mini muffiny, budou pak mít roztomilý tvar :- ).

Pečeme asi 15 minut. Dobrou chuť!


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.03.13 vloženo
  • 9369x zobrazeno

Ingredience

  • 2 žloutky
  • 170 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 špetky soli
  • 80 g změklého másla
  • 80 g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

blond_007 15.11.14 19:59

dnes byl sušenkový večer, tyto chutnají dobře, ale jako z obchodu, klasika :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

hippolyta 09.08.14 23:21

Plněno višňovou marmeládou.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

mahulen 21.06.13 14:33

Výborné, děkuji.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 16.03.13 20:08

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Palets bretons - bretaňské křehké sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 15.04.13 00:05

Zebulon, upeceno..mam malinke tablicky horkej cokolady..takze cesto jemne zlahka vyvalkala, pokladla cokoladou, prelozila a nakrajala..este teplu jednu susenku prekrojila a sfotila..vdaka :)

 
M.Suskova
206 příspěvků 20.03.13 00:57

Zébulon, normálně proti centimetrům nic nemám. Vadí mi jen ty co mám kolem břicha, těch je tam až moc.

 
zébulon  17.03.13 20:23

Hezky vecer preju! Muzete si i vyvalet testo na mensi tloustku a vykrajovat tvoritkem, tohle je jen jedna z moznosti. Jak uz jsme si psaly driv s jolanou, peceni ve formickach dovoluje naplnit susenku cokoladou, nutellou nebo marmeladou, navic to vypada hezky a neni to tvrde, nemusite se bat! Ke mne prisla inspirace odsud:
 http://scally.typepad.com/…-moigno.html

 
Joris  17.03.13 14:00

Hezký recept a foto. Jen bych se chtěl zeptat není těch 5 cm na tloušťku moc? Vždy jsem viděl palets bretons o tloušťce 1-2 cm :mavam:

 
zébulon  17.03.13 13:28

Co máte proti centimetrům???

Díky :- ).

 
M.Suskova
206 příspěvků 17.03.13 12:37

Omlouvám se, ale prosím opravit dobu pečení z cm na minuty. Děkuji. Jinak recept je už od pohledu jedlý.

 
ucitelas
328 příspěvků 17.03.13 12:17
už to ukládám
:)
 
jolana
5064 příspěvků 17.03.13 10:49

Zebulon, recept a napad priam akoby mi spadol z neba.. Cokoladu kvalitnu a uz v malinkych tablickach mam. Horka coko je u nas vitana. Len maslo…maaslo musim hladat. Dobre maslo je zaklad. Bohuzial, cim dalej tym horsie sa da u nas kupit cerstve kvalitne vonave maslo. Som uz na tom tak ze si pytam v obchode pootvorit. Najlepsie je pozriet a ovonat..siale­na doba..

 
zébulon  17.03.13 10:02

Jolano, přesně :- ). Nebo kus višně z marmelády, něco podstatnějšího - vím, že ty víš, ale kdyby někdo nevěděl, jak na to - těsto na jednu sušenku se rozdělí, do formičky nejdřív nacpeme jednu část, na to náplň, a pak (dost nepohodlně, pokud se jedná o marmeládu) ucpeme druhou částí. Abych začala dělat další várku…

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.13 07:55

Zebulon, :kytka: potesilo.. tak davno som ich uz nerobila a teraz sa mi ten recept naramne hodi..a co tak do nich tablicku malicku kvalitnej horkej cokolady..hmm… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz