Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Klasický recept na univerzální sušenky - dají se jíst jen tak, mazat nebo i plnit marmeládou, čokoládou, skvělé jsou pro základ cheesecaku. A mně se moc líbí, jak vypadají.
Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo a dál šleháme. Přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva a už ručně vypracujeme hladké těsto. Nepropracovávejte ale moc, aby sušenky byly křehké a netvrdly. Uděláme z těsta jitrnici, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Troubu předehřejeme na 180°C. Jitrnici nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 5 cm. Naskládáme je buď vedle sebe na plech, vyložený papírem na pečení, nebo lépe je namačkáme do formy na mini muffiny, budou pak mít roztomilý tvar :- ). Pečeme asi 15 minut. Dobrou chuť!
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
15.11.14 19:59
dnes byl sušenkový večer, tyto chutnají dobře, ale jako z obchodu,
klasika
9.8.14 23:21
Plněno višňovou marmeládou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Palets bretons - bretaňské křehké sušenky
5068 příspěvků 15.4.13 00:05
Zebulon, upeceno..mam malinke tablicky horkej cokolady..takze cesto jemne zlahka vyvalkala, pokladla cokoladou, prelozila a nakrajala..este teplu jednu susenku prekrojila a sfotila..vdaka
Zébulon, normálně proti centimetrům nic nemám. Vadí mi jen ty co mám kolem břicha, těch je tam až moc.
Hezky vecer preju! Muzete si i vyvalet testo na mensi tloustku a vykrajovat tvoritkem, tohle je jen jedna z moznosti. Jak uz jsme si psaly driv s jolanou, peceni ve formickach dovoluje naplnit susenku cokoladou, nutellou nebo marmeladou, navic to vypada hezky a neni to tvrde, nemusite se bat! Ke mne prisla inspirace odsud:
http://scally.typepad.com/…-moigno.html
Hezký recept a foto. Jen bych se chtěl zeptat není těch 5 cm na tloušťku moc? Vždy jsem viděl palets bretons o tloušťce 1-2 cm
Co máte proti centimetrům???
Díky :- ).
Omlouvám se, ale prosím opravit dobu pečení z cm na minuty. Děkuji. Jinak recept je už od pohledu jedlý.
5068 příspěvků 17.3.13 10:49
Zebulon, recept a napad priam akoby mi spadol z neba.. Cokoladu kvalitnu a uz v malinkych tablickach mam. Horka coko je u nas vitana. Len maslo…maaslo musim hladat. Dobre maslo je zaklad. Bohuzial, cim dalej tym horsie sa da u nas kupit cerstve kvalitne vonave maslo. Som uz na tom tak ze si pytam v obchode pootvorit. Najlepsie je pozriet a ovonat..sialena doba..
Jolano, přesně :- ). Nebo kus višně z marmelády, něco podstatnějšího - vím, že ty víš, ale kdyby někdo nevěděl, jak na to - těsto na jednu sušenku se rozdělí, do formičky nejdřív nacpeme jednu část, na to náplň, a pak (dost nepohodlně, pokud se jedná o marmeládu) ucpeme druhou částí. Abych začala dělat další várku…
5068 příspěvků 17.3.13 07:55
Zebulon,
potesilo.. tak davno som ich uz
nerobila a teraz sa mi ten recept naramne hodi..a co tak do nich tablicku
malicku kvalitnej horkej cokolady..hmm… 