Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na šlehanou smetanu rozpůlíme omyté švestky a vypeckujeme. Polovinu švestek drobně nakrájíme a odložíme na talíř. Zbývající švestky vložíme do hrnce s třtinovým cukrem a ovocnou šťávou. Přivedeme k varu, přikryjeme a necháme 10 minut táhnout na vypnutém ohni. Přecedíme, necháme okapat a šťávu odchytíme. Mezitím na palačinky smícháme mléko se smetanou. Po dávkách přidáváme prosátou mouku, za neustálého míchání. Osolíme a ochutíme citronovou kůrou, zašleháme vejce a máslo. Těsto řádně rozšleháme a necháme ho odpočinout do té doby, než připravíme šlehanou smetanu. Do ušlehané smetany vidličkou lehce zamícháme syrové a vařené švestky. Na pánvi o průměru 22 cm rozehřejeme lžičku másla a přilijeme 2 lžíce těsta. Lehkým kolébáním pánví rozlijeme po dně rovnoměrnou, tenkou vrstvu těsta. Přikryjeme a pečeme na středním ohni, až je horní strana těsta pevná. Obrátíme a nepřikryté dopečeme po druhé straně. Upečených osm palačinek uchováme v teple. V pánvi svaříme švestkovou šťávu na hustý sirup. Palačinky dvakrát přeložíme a dáme na talíře. Vedle nich upravíme šlehanou švestkovou smetanu a zakapeme vychladlým svařeným sirupem promíchaným se slivovicí. *1 porce=2 ks palačinek=2710 kJ* Čerpáno z Přírodní kuchyně (1996).
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Palačinky se švestkovou šlehanou smetanou