Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku se solí a vejci rozmícháme ve vodě. Těsto necháme odpočinout, dokud si nepřipravíme máslo. Máslo utřeme s pomerančovou kůrou a hustou ovocnou šťávou nebo s nastrouhaným jablkem. Omyté a osušené datle rozpůlíme, vyjmeme pecku, jemně je nasekáme a přidáme do másla. Na pánvi rozehřejeme lžíci podzemnicového oleje a nalijeme jednu sběračku nebo 4 lžíce těsta. Mírným kolébáním pánví necháme těsto rozlít po dně. Pečeme přikryté, až je těsto na povrchu pevné a okraje se ohýbají. Palačinku obrátíme a na středním až mírném ohni dopečeme po druhé straně. Další palačinky pečeme už jen na trošce oleje. Upečené palačinky vložíme do trouby předehřáté na 50 °C. Potřeme pomerančovým máslem s datlemi a podáváme na ohřátých talířích k snídani. *1 porce = 1860 kJ* Čerpáno z Přírodní kuchyně (1996).
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Palačinky s pomerančovým máslem a datlemi