Recept Palačinky po vlámsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do kastrolu dáme mléko, přivedeme do varu a stáhneme z ohně. Z veky nakrájíme tenké plátky a naházíme je do mléka, zakryjeme pokličkou a necháme je máčet. Potom vidličkou rozmělníme plátky chleba, abychom dostali řidší kaši. Necháme trochu vychladnout a do vlažné kaše přidáváme vejce a za pilného míchání vypracujeme jakési palačinkové těsto.

Na pánvi na másle z něho postupně pečeme palačinky, které ukládáme v míse pod pokličkou, aby nevychladly. Podáváme je teplé, posypané cukrem.

Čerpáno z knihy Francouzská kuchyně (1981).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 02.04.06 vloženo
  • 3025x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 veka bílého chleba
  • 10 vajec
  • 1 l mléka
  • 125 g másla
  • práškový cukr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Palačinky po vlámsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz