Recept Palačinky - nejlepší

(Hodnoceno 13x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Palačinky - nejlepší

Postup

V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypeme mouku. Těsto naléváme naběračkou na vyhřátou pánev pomaštěnou kouskem sádla. Otáčíme pohybem zápěstí. Před podáním potřeme palačinku zavařeninou, nejlépe z červeného rybízu a zatočíme. Můžeme pocukrovat. *Tip:* Náplň může být ze sladkého tvarohu nebo i slaná. Výborná je se zabaleným plátkem eidamu. *Pendina poznámka:* Toto těsto na palačinky dělám stále a pokládám ho za jedno z nejlepších. K opékání používám máslo. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 24.02.06 vloženo
  • 1452994x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Matyso88 12.1.20 09:38

Je mi 15 let a recept se povedl báječně, dopuručuji všem i začátečníkům, 10/10

Odkaz na uvaření

MILAN BAFFI 28.8.19 13:38

Tento recept je naprosto TOP.Děkuji za tip.Jsem na vozíku,bál jsem se začít.Ani jedna se nepřetrhla,jsou křehké a chutově výborné.Nechápu některé záporné ohlasy.

Odkaz na uvaření

VlastaM_04 5.5.19 13:55

Z tohohle receptu potřebuju akorát počet surovin a jaký to jsou. Potom všechno dám do mísy, rozmíchám mixérem a osmažím. Výsledek je velmi chutný, takže tento recept mohu jen doporučit.☺

Odkaz na uvaření

sarkaturka 26.9.18 15:19

Dnes jsem dělala,těsto je skvělé,palačinky výborné.

Odkaz na uvaření

vacoun 18.8.18 17:12

Skvělé palačinky hlavně když jsou namazané medem, to je teprve jízda.
Recept je výborný jiné už nedělám.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.5.18 19:27

Za nás spokojenost - pekla jsem hned po zadělání těsta, obracet pohybem ruky sice neumím, ale obracet šly velmi pěkně, netrhaly se… ;)

Foto v komentáři…

Odkaz na uvaření

Lenka Mixová 16.4.18 22:27

Skvele testo☺

Odkaz na uvaření

Denisa37727 25.3.18 16:30

Nejhorší těsto jaké jsem kdy zažila…nikdy víc

Odkaz na uvaření

Anupev 19.3.18 20:06

Hnusné, řídké těsto bez chuti s přemírou vajec.Špatně se roztahuje po pánvi, špatně se smaží, špatně se otáčí.Nechápu, proč se tento recept stále přebírá z jedné internetové kuchařky do druhé, aniž by ho někdo vyzkoušel.Ten, kdo je s tímto receptem spokojený, nikdy nejedl dobrou palačinku…

Odkaz na uvaření

Adriannnna 5.11.17 16:43

Výtečné… opravdu doporučuji (y)

Odkaz na uvaření

Lyduska 20.10.17 04:17

S domácim šípkovým džemom.
Zelená palacinka je farbená čajom Matcha. Cesto nemalo chuť po čaji - alebo by ste ju tam museli veľmi hľadať.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Růža 1 14.9.17 23:46

Pro jistotu jsem dala těsto na chvíli do lednice. Palačinky se netrhaly, vypadaly krásně a chutnaly výborně. Plánuji dělat znovu - aspoň z litru mléka.

Vyfotit jsem nestačila - tak rychle zmizely

Odkaz na uvaření

dobys 29.8.17 19:54

Super, po odložení v lednici bylo těsto vymazlený, funguje od první palačinky, díky.

Odkaz na uvaření

kikiplesch 25.8.17 17:37

Super, jen mi to přišlo víc jak 4 porce

Odkaz na uvaření

ZdendaP69 17.7.17 17:34

Fakt nahovno, mám zasranou pánev vod toho

Odkaz na uvaření

BRk 7.4.17 22:36

Zkoušela jsem různé poměry mouky do 1/2 l mléka a tento vychází jako nejlepší - je už dost hustý, aby se netrhal a ještě není příliš moučný. Jen se musí nechat odležet (tak půl hodiny), aby se mléko dobře propojilo s moukou. Když se dělá hned jsou palačinky tvrdší (víc moučné).

Odkaz na uvaření

Anett1510 12.3.17 10:16

Výborný :)

Odkaz na uvaření

Markétka Vašek 6.3.17 15:26

Luxusní těsto… Během chvilky udělaný palačinky a teď se zapékání v troubě..... Dnes na slano a příště na sladko…

Odkaz na uvaření

Majer 8.2.17 01:40

Rozhodně príma palačíny - ale nebojte se dát polohrubou mouku a občas zkouším dětem dělat z celozrnky - akurát se musí nechat chvíli „odležet“ v ledničce…ale je to bombozní…

Odkaz na uvaření

Anna2017 4.1.17 12:24

Nejlepší těsto na palačinky, který vůbec existuje!!!

Odkaz na uvaření

palena2002 19.12.16 19:22

Místo hladké mouky dávám polohrubou a je to SKVĚLEJ recept :)

Odkaz na uvaření

danuskam 29.4.16 11:39

Super recept. Dělám z něho pokaždé. Povede se vždycky !!

Odkaz na uvaření

fialenka21 14.1.16 11:44

Těsto jsem vyzkoušela, vůbec se netrhalo a chuť mělo vynikající, teď si na nich pochutnávám :-)

Odkaz na uvaření

Hronovanka 30.10.15 19:58

Palačinky vypadají skvěle. Mám malý dotaz, prášek do pečiva tam nedáváte? Díky.

Odkaz na uvaření

Viki36 17.10.15 16:21

Super :)
Vše ok!

Odkaz na uvaření

mira havel 8.10.15 12:27

těsto je výborné netrhá se prostě bomba palačinky Děkuji

Odkaz na uvaření

Vladja 3.9.15 20:07

Nejlepší recept na palačinky! Dělala jsem rovnou z litru mléka a skvělé! Doporučuji.

Odkaz na uvaření

Petka Jelinkova 11.8.15 16:09

Vyborne testo a vysledek jeste lepsi! Deti byly spokojene.

Odkaz na uvaření

LucieKoci 19.7.15 19:02

Vyborny pomer surovin, palacinky byly tenke a vynikajici.

Odkaz na uvaření

mike97 4.7.15 20:13

super recept

Diskuse k receptu Palačinky - nejlepší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Palačinky - nejlepší

Zuzka1973
2362 příspěvků 11.5.18 19:28

Za nás spokojenost - pekla jsem hned po zadělání těsta, obracet pohybem ruky sice neumím, ale obracet šly velmi pěkně, netrhaly se… :kytka:

Tina37
1 příspěvek 12.8.16 19:56

Perfektní recept! Dneska jsem je dělala po druhé a moc se provedly. Poprvé se mi sice trochu potrhaly, ale za to vyním sebe ne recept. Ale teď se provedly na jedničku a i sestře, která je v jídle hodně vybíravá chutnaly. Doporučuji dělat na sádle je to dle mého názoru mnohem lepší než na oleji. Každopádně recept je skvělý odteď už dělám palačinky jen podle tohoto receptu. :)

esk
124 příspěvků 8.7.16 09:59

1 052 583 shlédnutí, to je číslo, co?
A přiznávám, koukla jsem se zase, budu dělat palačinek hodně, potřebovala jsem vědět, kolik tak asi mouky a vajec na 2 litry mléka, odoková míra by mi asi tentokrát nestačila. Držte mi palce.

Kralda
17 příspěvků 13.1.14 14:36

Souhlasím, mám stejnou zkušenost :) :mavam:

casino
4495 příspěvků 13.1.14 12:48
Dámy a pánové, kdo z vás to má...

myslím tím 480 000 návštěv receptu
A jak bývalý politikův kolega, vulgo BIMBO rád říká „Názory nemění jen idiot“ tak já, nejsa si zcela jist zda neidiot, svůj předchozí komentář poněkud poupravím:
Zatímco jiní empiricky došli k tomu, že těsto na palacinky stačí nechat odležet pár minut, tak já tento poznatek „musel“ vertifikovat experimentálně :) a opravdu stačí dva tucty až půl kopy minut a pro jistotu hodinu , jak tam pýýýšu v 11.01.14 01:15
No, nenakopali byste mi? :) :mavam: :mrgreen:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.10.12 21:32

Ja bych prispela takovym kacirskym nazorem - pokud to testo neslehate elektrickym slehacem nebo rucnim mrtoulicem na snih (coz je velmi prakticke!) a nezaslehate do nej moc vzduchovych bublin, neni treba ho nechat odstavat. Jen je treba radne rozehrat tuk na panvi. Delam palacinky uz dobrych tricet let, tak vim, o cem mluvim. A jeste - davam na pullitr mleka jen jedno vejce.

Zuzka1973
2362 příspěvků 25.10.12 19:05

@Bradhal myslím, že jsc to napsal skvěle a já doporučuji toto pravidlo u litých těst dodržet… Mohla bych dodnes velice živě popsat, jak jsem se kdysi vztekala nad palačinkami z čerstvě ukvedlaného těsta… Tehdy jsem to vzteky vzdala a chtěla těsto vylít slepicím. Mamka mi tehdy řekla, ať to nedělám a to samé těsto zkusím péct tak za hodinu. Tehdy jsem pochopila… a jen na svou obhajobu musím říct, že mi tehdy bylo asi jedenáct let a začínala jsem s prvními kuchařskými pokusy :kytka:
V kuchyni se nic nedá uchvátat… :mavam:

jcs1
77 příspěvků 25.10.12 18:50

@Bradhal Řekl bych, že se těsto na palačinky má nechat odpočinout, aby se mouka s mlékem dobře vstřebala a lehce nakvasila (neboli „nabobtnala“). Chvíli trvá, než mouka absorbuje dostatek tekutiny.

Jednak se pak palačinky lépe dělají, méně trhají a jsou prostě lepší.

Je tu někdo, kdo to dokáže popsat lépe?

Bradhal
12 příspěvků 25.10.12 18:17

Zdravím.
Palačinky sama moc nejím, spíš teda nikdy, jenom v dětství. V dospělosti tak jednou za rok, dva, někde na výletě. Zrovna ale dneska večer bych je chtěla zkusit. V některých receptech tu na Labužníku je rada nechat těsto odpočinout. Můžu se zeptat proč?
Díky.

Eja
3863 příspěvků 21.10.12 13:34

Casino :mrgreen: přispěji k návštěvnosti receptu. Přiznávám :,(, že je to jeden z mála případů, kdy sypu mouku bez prosátí. Ale hodinka odpočinku je minimum. Jestli na půl litru mléka a dvě vejce mouky 200 g nebo 180 nebo 210 to nevím, přisypávám, metličkou vrtím a když je to akorát, tak nechám odpočinout.

casino
4495 příspěvků 21.10.12 12:16
Kuchařka pro nezaměstnané

No, nezaměstnaní jsou evidentně až tak zaneprázdněni, že jim ani nezbývá času na osátí mouky, natož aby těsto nechali nějakou hodinku před smažením odpočinout :evil:
Pokud nepoužiji plnotučné mléko, tak do těsta uroním slzu oleje…

Toto je patrně nejčastěji zobrazovaný recept z LABUŽNÍKA :potlesk:
Dnes určitě překoná hranici 305 000 návštěv :palec:

parles
302 příspěvků 3.2.12 16:39

Vím ještě o jedné výborné náplni, ta ale rozděluje lidi na dva tábory! Jedni to milují a jiní by do toho nekousli. Mám na mysli na pánvi míchaný mozeček s vajíčkem!

bocianka
528 příspěvků 3.2.12 12:45
Toto

těsto je super. Já si do těsta přidávám kousek rozpuštěného másla. Palačinky dělám na teflonové pánvi, tak už nedávám jiný omastek na pánev. Jde to krásně. :srdce:

damakrijo
2 příspěvky 3.2.12 10:21

super! :mavam:

anan
1 příspěvek 20.8.11 20:17

Palačinku můžeme potřít švestkovými povidly, zatočit a dát zakysanou smetanu. Je to moc chutné.

Terie
66 příspěvků 19.8.11 14:13

Jahodová marmeláda se zakysanou smetanou. Nemají chybu.

M.Suskova
206 příspěvků 19.6.11 01:17

Takto dělám palačinky celý život. Buď nasladko jak je tu popsané.Nebo naslano a to,že do palačinky zatočím tenký párek a vložím je do vymazaného pekáčku a nechám je zapéct asi 15 minut při 200°C. K tomu zelený salát,nebo nějaký jiný zeleninový salát.

klaaarka
222 příspěvků 31.3.11 15:37

Tohle je nejlepší těsto na palačinky, každý po mně chce recept, jsou výborné, dají se udělat hodně tenké a netrhají se, mňam. Už jdu na ně zase.

Pusineczka
1 příspěvek 10.8.10 22:58
Re: Palačinky

Tak dneska jsem našla tenhle recept…udělala jsem teda těsto,přidala jsem si tam ale ještě lžičku a půl cukru..V těstě šla ale vcelku dost cítit mouka,tak jsem se bála,že půjde cítit i v upečené palačince,a tak jsem teda upekla první palačinku,snědla ji jen tak a musím říct že úplně úžasná..dík moc za recept,hned jsem se tu regla :)

Kristie
1 příspěvek 24.10.09 20:25
Palačinky na snídani:-)

děkuji moc za recept, už se těším zítra na snídani, manželovi budou určitě chutnat:-)

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky.. Terrinko,

mám vyzkoušeno jinak bych nedala komentář, je to moc dobré a jde to i s jinými náplněněmi. Zkus a uvidíš.

Angi
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Palačinky

dobrou naplni palacinek je take syr niva (nebo jakykoli „modry“ syr) na jemne kousky nakrajeny a posypat orechy…

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky- kapitanrum, zlata

to se mi vážně líbí s tou kysanou smetanou. Tu cibulku bych mohla osmažit do růžova, ta syrová se mi tak moc nelíbí. Nakonec ten špenát a obalit, to vypadá
taky skvěle. Zlato, asi jsi to tak už dělala že? Ať žije improvizace. Díky za nápad T.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky

přikláním se ke špenátu. Pak to říznout v půli, obalit v klasickém trojobalu, osmažit…a to je pak mana. Eventuelně do strouhanky přidat trochu strouhaného sýrce, či granulového česneku.

kapitanrum
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Palačinky

Jako napln je nejlepsi potrit osolenou kysanou smetanou s najemno nakrajenou cibulkou, pak pokapat kecupem a posypat syrem.

kydy
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky

To asi každý zná: výborná je náplň s klasickým špenátem. A aby to bylo ještě víc zdravé, dávám na to kečup a tatarku :-)

martan
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky

Vladko, diky moc za skvely recept, ktery jsem dlouho hledala a konecne nasla. Dneska jsem provedla, moc dobre, vsem chutnalo!!!! Diky moc.

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky

no presne tak to robim ja - salka mlieka, salka muky, vajce, trosku soli - palacinky pre 2.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Chilli con carne Chilli con carne
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz